BIST 100 14.172,26 %0,28 Altın 6.737,19 ₺/gr %0,68 Bitcoin $63.088 %0,15 Dolar 47,91 ₺ %0,10 Euro 55,51 ₺ %0,31 Sterlin 64,90 ₺ %0,26 Gümüş 99,62 ₺/gr %0,49 Ethereum $1.883,74 %0,14 İsviçre Frangı 58,94 ₺ %0,22 Kanada Doları 34,55 ₺ %0,52 Avustralya Doları 33,95 ₺ %0,45 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,75 ₺ %0,22 BAE Dirhemi 13,05 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,56 ₺ %1,86 Çin Yuanı 7,11 ₺ %0,11
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Kemalpaşa'da toplu iş sözleşmesi coşkusu!

Kemalpaşa'da toplu iş sözleşmesi coşkusu!

Kemalpaşa Belediyesi, 49’u kadrolu işçi olmak üzere toplam 546 emekçi adına DİSK ile toplu iş sözleşmesini coşkulu törenle imzaladı.

0Yorumlar
Kemalpaşa'da toplu iş sözleşmesi coşkusu!

İSK’e bağlı (Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu) Genel-İş Sendikası ve Kemalpaşa Belediyesi arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi töreni Dere Mesire Alanı Atatürk Salonu’nda yoğun katılımla gerçekleştirildi. Kemalpaşa Belediyesi, DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası 7 No’lu Şube ve Kem-Bel şirketi arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi törenine, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, DİSK Genel İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Ahmet Cemil Balyeli, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Genel-İş Sendikası 7 No’lu Şube Başkanı Özgür Genç, Kem-Bel Şirket Müdürü Hasan Ali Oray, belediye başkan yardımcıları, sendikanın şube yöneticileri, işyeri temsilcileri ve işçiler katıldı. Başkan Rıdvan Karakayalı ve sendika yöneticilerinin konuşmalarının ardından toplu iş sözleşmesi için alkışlarla imzalar atıldı. İmzalanan sözleşme ile Kemalpaşa Belediyesi personelleri yaklaşık iki kat ücret zammı almış oldu. İmza töreninin ardından Başkan Rıdvan Karakayalı, sendika yöneticileri ve belediye personelleri sloganlar ve halaylar eşliğinde toplu iş sözleşmesini kutladı.

KEMALPAŞA BELEDİYESİ BİR MARKADIR”
İşçilerin törende ayakta alkışlayarak karşıladığı Başkan Rıdvan Karakayalı yaptığı konuşmada, “ Yaklaşık iki buçuk yıldır bütün imkânlarımızı pandemi sürecinde seferber ettik. Pandeminin ardından ortaya çıkan ekonomik krizden tüm ülke gibi biz de etkilendik. Tüm bu olumsuz şartlara rağmen sizlerin refah seviyesini yükseltmek ve işçimizi enflasyona ezdirmemek için çam sakızı çoban armağanı zamlarımızı uygulamaya çalıştık. Belediyemizin maddi imkânları çoğaldıkça emeğinizin karşılığı artacaktır. Kemalpaşa Belediyesinin tarihinde ilk defa taşeron işçilerimiz sendikalı oldu. Kemalpaşa, Türkiye’de bir markadır. Kemalpaşa Belediyesi markadır. Bizler bu koltuklarda geçiciyiz. Her zaman belediyemize sahip çıkalım. Örgütlü bir toplum güçlü bir toplumdur. Beraber olalım. Kemalpaşamızı güzel yerlere ulaştıralım. Başkan yardımcılarımıza ve sendika yöneticilerimize bu süreçte koydukları katkı için teşekkür diyorum. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

BAŞKANIMIZ TALEPLERE CEVAP VERDİ
DİSK Genel İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan ise, “Pandemide Kemalpaşa’nın her noktasında bulaşı ve ölüm riskine rağmen çalışan arkadaşlarımı kutluyorum. Belediye Başkanımız tüm şartları zorlayarak şubemizin toplu iş sözleşmesi talebine cevap verdi. Bu mücadeleye güç katan Kemalpaşa Belediye Başkanımız Rıdvan Karakayalı ve işçilerine teşekkür ediyorum. Toplu iş sözleşmemimiz hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.,

İŞÇİLERİN ÜCRETLERİ 2 KATINA ÇIKTI”
Genel-İş Sendikası 7 No’lu Şube Başkanı Özgür Genç, “Bugün burada imzalanan iki sözleşmenin törenini gerçekleştiriyoruz. Hem kadrolu hem şirket için imzalanan toplu iş sözleşmesinin taslaklarını hazırlarken işçilerin heyecanı bizlere güç kattı. Bizler ekonomik krizin hepimizin hayatını zorlaştırdığı böylesi bir dönemde Kemalpaşa Belediyesi’nde çalışan işçilerin yaşam kalitelerini nasıl daha üst seviyeye çıkarabiliriz diyerek kendimize görev edindik. İlk kez sendikalı ve ilk kez toplu sözleşmeli oldular. İşçilerin almış olduğu ücretler neredeyse iki katına çıkartılarak Kemalpaşa Belediyesi’nde bir ilk yaşandı. Belediye Başkanımızın bir eğitimci olması ile farkındalık yaratmak için ilk kez bir toplu iş sözleşmesinde “çocuğu eğitim gören kişiye internet yardımı verilir” maddesinde anlaşarak farkındalığı yukarıya taşımıştır. İşçinin hakkını teslim eden başkanımıza verdiği emekler dolayısıyla teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Konak Belediyesi’nden semt merkezi kursiyerlerine deniz...

Konak Belediyesi’nin, semt merkezlerinden faydalanan kadın ve çocuklar için düzenlediği deniz...

15 saat önce

Urla Belediye Spor’dan Galatasaray’a Uzanan Bir Hayal

Profesyonel takımların altyapılarına bugüne kadar sayısız oyuncu kazandıran Urla Belediye Spor...

16 saat önce

Karşıyaka’da afetlere hazırlık seferberliği büyüyor

Afetlere karşı dirençli kent hedefiyle çalışmalarını sürdüren Karşıyaka Belediyesi, son iki...

18 saat önce

Karabağlar’ın ilk personel tiyatrosu sahnede

Karabağlar Belediyesi çalışanları bu kez görevlerinin başından tiyatro sahnesine uzanan farklı...

18 saat önce

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Selçuk’a 15,5...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Pamucak’taki 9 kilometrelik turizm yolunun ardından Selçuk’ta...

19 saat önce

95. İzmir Enternasyonal Fuarı öncesi Kültürpark’ta...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 95’inci kez kapılarını açmaya hazırlanan İzmir Enternasyonal...

20 saat önce

Altındağ’a yeni BELGEM şubesi açılıyor

Bornova Belediyesi, eğitim ağını genişleterek Altındağ Merkez Mahallesi Belediye Hizmet Binası...

20 saat önce

Yurttaş Meclisi’nde üçüncü dönem başlıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yurttaşların yerel yönetim süreçlerine doğrudan katılımını...

20 saat önce

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden annelere Dayanışma Mutfağı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Yurdoğlu Engelli Hizmet Merkezi’nde hizmete alınan Dayanışma...

20 saat önce

Büyükşehir'in gözü servisçilerin üstünde. Fazla isteyen...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2026-2027 eğitim-öğretim döneminde velilerden belirlenen tarifenin...

1 gün önce

İzmir Baba Sancar Maruflu’ya Konak’tan büyük vefa

İzmir’de adı vefayla özdeşleşen İzmir Baba Sancar Maruflu’nun 5’inci ölüm yıl dönümü anısına...

2 gün önce

Başkan Balkan: “Hiçbir tarım arazisini imara açmadık,...

Urla Belediyesi tarafından bu yıl 14-15 Ağustos tarihlerinde düzenlenen halk arasında “Üzüme ve...

2 gün önce