‘Kendi Haline Terk Edilmiş Bir Yer’
Geçtiğimiz günlerde, Anadolu Otizm Vakfı’na tahsis edilen eski Yelki Belde binasın Güzelbahçe Belediyesi tarafından boşaltılmasıyla ilgili kamuoyunda oluşan haberler üzerine bilgilendirme yapan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, “ Biz hiçbir otizmli çocuğumuzu sokağa atmadık. Kendi haline terk edilmiş, 2 yıldır eğitim verilmeyen bir yer haline dönüşen kamu malını tekrar halkımızın hizmetine sunduk” diye konuştu.
Güzelbahçe Belediyesi, Temmuz ayı meclisi gerçekleştirildi. Meclise gelen önergelerin görüşülüp karara bağlanmasının ardında dilek ve temennilerde bir konuşma yapan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, Anadolu Otizm Vakfı’na tahsis edilen yer ile ilgili kamuoyunu yanıltıcı haberlerle ilgili meclis üyelerine ve vatandaşlara bilgilendirme yaptı.
‘Keyfi hareket eden bir mütevelli heyeti başkanı var’
Güzelbahçe Belediyesi’nin 2012 yılında Anadolu Otizm Vakfı’na tahsis ettiği kullanılmayan eski Yelki Belde binası geçtiğimiz günlerde boşaltılmıştı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, “ Anadolu Otizm Vakfı’na, 2012 yılında Güzelbahçe Meclisi’nin almış olduğu kararla bina tahsis edilmişti. O yıldan bugüne kadar Otizmli çocuklarımıza hizmet verdi. Fakat son 2 yıldır kapısına kilit vurulmuş ve hiçbir faaliyet gerçekleştirilmiyordu. Bizimle yapılan sözleşmeye uyulmadığı, kirasını ödemediği hiçbir hizmette bulunmadığını tutanaklarla tespit ettik. Tabi kamuoyunda ‘vicdansızlar’ ‘otizmli çocuklar sokağa atıldı’ gibi haberler yapılıyor. Biz hiçbir çocuğumuzu sokağa atmadık. Zaten orada iki yıldır eğitim gören bir çocuk yok” diye konuştu.

‘Tamamen algı yaratmak isteyen bir başkan’
Bu vakıfta birçok mütevelli heyetin isminin olduğunu söyleyen Başkan Günay, “ Biz de birçok siyasetçinin, gazetecinin, iş insanının bu heyette yer aldığını biliyoruz. Fakat şu anki durumdan hiç birinin haberinin olmadığını biliyoruz. 2 yıldır kapalı. Kendi haline terk edilmiş. Tamamen oradaki başkanın keyfiyetiyle hareket edilen bir yer haline geldi. Biz de oranın eğitim amaçlı, çocuklarımız için kullanılmayacaksa kimsenin keyfine göre hareket etmesine izin veremeyiz. Jandarma eşliğinde tüm tespitlerimizi yaptık, tutanağımızı tuttuk. Yerle ilgili yaptığımız uygulamadan dolayı basın ve kamuoyunda algı operasyonu yapılmaya çalışılıyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne okulun kapatılması için dilekçe verilmiş ama bize bununla ilgili herhangi bir bilgilendirme yapılmadı. Eğer bizim kiracımızsanız bize bunun bilgisini verebilirdiniz. Biz de bu uygulamayı yapmazdık. Sayın Başkan keyfi davrandığı için bizi muhatap almadığı da buradan belli olmakta” diye konuştu.

Biz yaptığımız işin doğru olduğuna inanıyoruz’
Yapılan uygulamanın doğru olduğunu söyleyen Başkan Günay, “2 yıldır haline terk edilmiş bu binanın Yelki halkına ait olduğunu ve Yelkililerin hizmetine açacağımızı söyledik. Yapmış olduğumuz bu uygulamanın doğru olduğuna inanıyoruz. Çocuklarımızı sokağa attığımız bilgisi yalan bir söylemdir. Buna itibar edilmemesini bir kez daha meclisimizin ve kamuoyunun bilgisine sunmak istiyoruz” dedi.
Anadolu Otizm Vakfının tahsis süresi 2023 yılı Mart ayında sona erdiği halde tahsisin uzatılması için herhangi bir başvuruda bulunmamakta olup, su faturası ve tahsis ücreti borçları ödenmemiştir.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Çağatay Güç'ten kongre mesajı: Türkiye'yi ayağa...
YENİ Parti İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, partisinin ön seçimli 1. Olağan İzmir Kongresi’nde...
'Güzellik Kapitalizmi': 'Kadınlar Kendi Bedenlerine...
Sosyal medyanın hızla değişen güzellik algısı ve dayatılan dijital kalıplar, modern insanın...
CHP Grubu seçimi terk etti: Başkan Gümrükçü'den ilk...
Menderes Belediye Başkan vekili seçimleri sırasında tepki göstererek salonu terk eden CHP’liler...
Yerel Haberleri
TümüMünih’te Konak rüzgarı: Başkan Mutlu, kentin tarihini ve...
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Almanya’nın Münih kentinde düzenlenen Türk...
Bilge Çınarlar’da yeni dönem 16 farklı kursla başladı
Karşıyaka Belediyesi Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi, ileri yaştaki vatandaşların...
Kedinin midesinden 40 santimlik toka çıktı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Seyrek Hayvan Hastanesi’nde veteriner hekimler, sıra dışı vakalara...
Başkan Vekili Şen’den Hafta Sonu Mesaisi
Menderes Belediye Başkan Asuman Şen, hafta sonunda iş başındaydı. Tesisleri denetledi,...
13 yıllık mücadelenin zaferi salonu gözyaşlarına boğdu
Buca Belediyesi’nin düzenlediği Kentler, Dertler ve Bağımlılık” panelinde, uyuşturucu...
Üniversiteli gençler Bornova’nın tarihini keşfetti
Bornova Belediyesi, İzmir’e ilk kez gelen üniversiteli gençlerin kenti tanıması amacıyla...
ABD’de dünya üçüncülüğü elde etti, İzmir’in gururu oldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün milli güreşçisi İbrahim Özdemir, ABD’nin Las Vegas...
Büyükşehir’den çiftçiye “altın” fırsat
İzmir Büyükşehir Belediyesi, çiftçilerin gelirini artırmak ve ürün çeşitliliğini geliştirmek...
Başkan Tugay’dan Seferihisar’da ortak hizmet ve iş...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Seferihisar programı kapsamında AK Parti ve...
Başkan Tugay’dan Seferihisar’a ulaşım ve Millet Bahçesi...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Seferihisar’ın 30 yıllık çevreyolu hayalini gerçeğe dönüştürdü....
32. Ata’dan Ana’ya Saygı Koşusu’na kayıtlar başladı!
Karşıyaka Belediyesi, Ulu Önder Atatürk’ün anısına geleneksel hale getirdiği “Ata’dan Ana’ya...
Buca'da Cumhuriyet coşkusu Çocuk Şenliğiyle taçlandı
Buca Belediyesi'nin Hasanağa Bahçesi'nde düzenlediği Cumhuriyet Bayramı Çocuk Şenliği miniklerin...