Kılıçdaroğlu Tarım Zirvesi’nde Buca standını gezdi
TARIMSAL kalkınmada yeni politikalar ve üretici odaklı çözümler sloganıyla düzenlenen CHP’li Belediyeler Tarımsal Kalkınma Zirvesi’nde, Buca Belediyesi’nin tarımsal projeleri görücüye çıktı. Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, zirvede CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na pandemi döneminde hayata geçirdikleri sürdürülebilir kırsal kalkınma hamlesi hakkında bilgilendirme yaptı.
İstanbul Avrasya Gösteri Merkezi’nde düzenlenen CHP’li Belediyeler Tarımsal Kalkınma Zirvesi’nde Buca Belediyesi ve Buca Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi standı, katılımcılardan büyük ilgi gördü. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da Buca standını ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu’na pandemi döneminde hayata geçirdikleri sürdürülebilir kırsal kalkınma hamlesi hakkında bilgi veren Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, “Üzüm bağları Buca’da azalmıştı. Biz bunu tekrar canlandırdık. Kaynaklar bölgemizde kentimize özgü razakı üzümünün yetiştiriciliğini yapıyoruz. Kooperatif kurduk. Ayrıca, lavanta üretimi gerçekleştiriyoruz. Onun dışında salep üretimimiz var. Aslında daha önceden varmış, zamanla yok olmuş, onu da tekrar getirdik Buca’ya” dedi.
Topraksız tarımla üretilen ve Bucalılara ücretsiz olarak dağıtılan hasıl (yeşil yem) üretimi de yaptıklarına değinen Başkan Kılıç, “Büyükbaş hayvancılıkta en önemli maliyet yem maliyeti. Bu proje sayesinde maliyetler büyük oranda azalıyor. Besin değeri de çok. Daha fazla, daha yağlı süt ürettiriyor. Büyük ihtimalle gelecekte belki de büyükbaş hayvancılıkta ülkemizin en önemli değerlerinden bir tanesi olabilir diye düşünüyorum” diye konuştu. Solucan Gübre Tesisi ve zeytinliklere hakkında da bilgi veren Kılıç, başarıyla uyguladıkları kırsal kalkınma hamlesi ile hem üreticinin hem tüketicinin yüzünü güldürdüklerini sözlerine ekledi. Bilgilendirmenin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başkan Kılıç’a çalışmalarından dolayı teşekkür etti.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Konak’ın Gece Kermesi ile 150 kadının emeği kazanca...
Konak’ın kadın emeğini görünür kılan kermeslerinin en sevilenlerinden olan Gece Kermesi’nde stant...
Başkan Güç, Roman vatandaşlarla bir araya geldi
YENİ Parti İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, Roman Soykırımı’nın ( Porajmos ) yıl...
Buca'da sağlıklı yaşam rüzgarı
Buca Belediyesi, sağlıklı yaşamı teşvik etmek amacıyla düzenlediği ücretsiz pilates ve zumba...
Yerel Haberleri
TümüKemalpaşa'da coşkulu toplu sünnet şöleni
Kemalpaşa Belediyesi ve KESİAD işbirliğinde düzenlenen toplu sünnet şöleninde çocuklar ve...
Karşıyaka Belediyesi’nden personele ‘daha sağlıklı...
Karşıyaka Belediyesi, masa başı çalışan personelin fiziksel sağlığını korumak amacıyla...
Roman Soykırımı Konak’ta anıldı: Eşit bir yaşam için...
Roman Soykırımı’nı Anma Günü dolayısıyla Konak’ta düzenlenen anma programında Roman...
Buca Belediyesi’nden sokak hayvanlarına can suyu
Aşırı sıcak hava kent genelinde etkisini sürdürürken Buca Belediyesi, sokak...
İzmir’de Bokaşi kompostu uygulamasına yoğun ilgi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay tarafından organik atıkların evde dönüşümü...
Beydağ’ın yıllardır beklediği yol hizmete açıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Beydağ’da yıllardır bölge halkının büyük zorluk yaşadığı Karaoba...
Bornova’da spor hamlesi: 5 tesis yenilendi, yeni sahalar...
Bornova Belediyesi, Doğanlar Sahası ilçe genelindeki 4 halı sahayı tribünlerinden zeminlerine...
Çiğli'de Mahalle Tiyatro Günleri Başladı
Yaz boyunca çocukları kültür ve sanat etkinlikleriyle buluşturan Çiğli Belediyesi, Mahalle...
Can dostlar için fotoğraf sergisi
Datça Belediyesi Hayvan Bakımevi’ndeki 32 sevimli dostun fotoğraflarından oluşan “Bir Fotoğraf...
Konak’ın Cumhuriyet Kütüphaneleri’nde sınav maratonu
Konak Belediyesi’nin Cumhuriyet Kütüphaneleri, geleceklerini şekillendirecek sınavlara...
Başkan Kınay: “Değişimi birlikte yapacak, birlikte...
Karabağlar Belediyesi'nin sivil toplum kuruluşlarının kent yaşamına daha güçlü katkı sunması...
BELGEM’le eğitimde fırsat eşitliği kitlesel başarıya dönüştü
Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BELGEM), sunduğu ücretsiz eğitim desteğiyle YKS ve...
