BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Kompirin Başkenti Ödemiş’te ilk kez Patates Festivali

Kompirin Başkenti Ödemiş’te ilk kez Patates Festivali

Patatesin yurdumuzdaki önemli üretim merkezlerinden olan Ödemiş, Ödemiş Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortak organizasyonuyla ilk kez Patates Festivali’ne ev sahipliği yaptı. Coğrafi işaretli Ödemiş Patatesi’nden yapılan yemekler için yarışma düzenlendi. Başkan Mehmet Eriş, Ödemiş’in ürünlerini vitrine çıkarmaya devam edeceklerini vurguladı.

0Yorumlar
Kompirin Başkenti Ödemiş’te ilk kez Patates Festivali

İlk kez düzenlenen Ödemiş Patates Festivali oldukça renkli geçti. Eski otogarda gerçekleşen festivale Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş ve eşi Selma Eriş, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı ve eşi Lütfiye Karakayalı, Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar ve eşi Filiz Yılmazlar, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz ve eşi Seçil Gürbüz, İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Şevket Meriç, CHP Ödemiş İlçe Başkanı Hamdi Halis, belediye meclisi üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı. TV reklamlarındaki “Yiyin gari” repliği ve samimiyetiyle kalplerde yer edinen Birgili Ayşe Elmacı da festival heyecanına ortak oldu. Ödemiş Belediye Bandosu güçlü repertuarıyla festival öncesi müzik ziyafeti çekti. 

 

BAŞKAN ERİŞ: “HEDEFİMİZ ÜRETİCİNİN DOĞDUĞU YERDE DOYMASI” 

Ödemiş’in yılda üç patates hasadıyla “Kompirin Başkenti” olduğunu kaydeden Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Ödemiş’in ovası ve yaylalarıyla bereket saçtığını belirterek, sosyal belediyeciliğe ekonomi belediyeciliğini de ekleyerek üreticinin bin bir emekle ürettiği ürünün tanıtımı, değerinin korunması ve doğrudan alıcıyla buluşması için çalıştıklarını belirtti.  

Üretim yolu çalışmasında rekor kırdıklarını kaydeden Eriş, “‘Başka bir tarım mümkün’ diyen Tunç Soyer Başkanımızın Ödemiş’te açıkladığı ‘İzmir Tarımı’ vizyonuyla ilerlerken en büyük hedefimiz üreticinin doğduğu yerde doyabilmesidir. Kilometrelerce üretici yolu çalışması yapmamızın da, belediye arazileriyle üreticimizi topraklandırmamızın da, dağları kayaları aşan yeni ticaret ve bağlantı yolları açmamızın, toptan pazarlar kurmamızın da en temel sebebi budur. 

Bugün belediye olarak Otamış Halkın Marketi’ni kurduysak ve raflarında bölgemiz başta olmak üzere birçok üretici kooperatifinin ürünü varsa, üretici ile tüketici doğrudan buluşuyorsa bu üretime ve üreticiye verdiğimiz desteğin ve değerin yansımasıdır.” dedi. 

Eriş, 2002’den beri coğrafi işaretli ürün olan Ödemiş Patatesi’nde ilkini düzenledikleri festivalin geleneksel hale gelmesini dilediklerini belirtti.  



 

AYŞE TEYZE BİR KEZ DAHA “YİYİN GARİ” DEDİ! 

Ödemiş Belediyesi halk oyunları eğitmenleri Ceren Kasapoğlu ve Ergin Bayar’ın zeybek gösterisi sonrası sahne Birgili Ayşe Elmacı’nın oldu. Patates cipsi reklamlarındaki “Yiyin gari” repliğiyle Ödemiş patatesinin tanıtımına büyük katkı sunan Elmacı bu kez, Ödemiş Patates Festivali için “Yiyin gari” dedi ve büyük alkış aldı. Elmacı, Ödemiş patatesini dünyaya tanıtmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. 

Genç yetenekler Esra Aydın ve arkadaşları güzel parçalarla bir dinleti sunarken eski otogar alanı içerisinde açılan yemek ve üretici stantları gezildi.  

 

PATATES YEMEKLERİ YARIŞMASI DÜZENLENDİ 

Ödemiş Belediyesi Sosyal Tesisleri’nin tecrübeli şefleriyle Ödemiş Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı bölümünde eğitim gören geleceğin şeflerinin hazırladıkları birbirinden güzel patates lezzetleri konuklara ikram edildi. Selçuk’tan festivale katılan aşçılar, şekillendirdikleri meyvelerle festivale renk kattı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği orkestrası ile birlikte sahne alan Öznur Korkmaz, türkü şöleni sundu. 

Festival kapsamında düzenlenen Patates Yemekleri Yarışması büyük heyecana sahne oldu. Sema Bilgi, Tülin Bozoğlu, Sevda Yıldız, Emre Seber, Tolga Tekin ve Nasuf Gündoğan’dan oluşan jüri patates yemekleriyle yapılan sunumun ardından puanlama yaptı. Yarışmanın birincisi Mücella Soyaslan oldu. Şeyma Çeşme ikinci, Pervin Zengin de üçüncü oldu. Dereceye giren yarışmacılara Otamış Halkın Marketi’nden çeşitli armağanlar verildi. 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Bornova'da dayanışma sırası Berk Yıldız'da

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, DMD hastası Berk Yıldız için salı akşamı (Bugün)...

7 saat önce

Başkan Tugay’dan müjde: Yuvamız İzmir’de aylık ücret 2...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Yuvamız İzmir Sosyal Hizmet Etkinlik...

7 saat önce

Bornova’da bilim dolu yaz

Bornova Belediyesi, çocukların yaz tatilini hem eğlenceli hem de öğretici aktivitelerle...

8 saat önce

Çandarlı’nın yeni Cumhuriyet Meydanı açılıyor

Dikili Belediyesi tarafından Çandarlı’ya kazandırılan Cumhuriyet Meydanı, 7 Ağustos Cuma günü...

9 saat önce

Galeri Alt, Karşıyaka’nın kültür yaşamına değer katıyor

Karşıyaka Belediyesi, ana hizmet binasının giriş katında yer alan Galeri Alt Sergi Salonu ile...

10 saat önce

Hasan Âli Yücel Kütüphanesi, çocuklar için öğrenme ve...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaz tatilini verimli, eğlenceli ve öğretici etkinliklerle...

11 saat önce

Konak Belediyesi ve MMO arasında asansör güvenliği için...

Konak Belediyesi ve TMMOB Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi arasında ilçedeki asansörlerin...

11 saat önce

Çiğli Belediyesi'nin Şişme Oyun Parkı Mahalle Mahalle...

Çiğli Belediyesi, yaz tatilini çocuklar için daha eğlenceli ve verimli hale getirmek amacıyla...

12 saat önce

Buca’nın kahramanları yangınla mücadelede aktif rol alıyor

İzmir’de art arda meydana gelen orman ve arazi yangınlarına hızla müdahale eden BUCAKUT,...

12 saat önce

Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi, vatandaşların buluşma...

Karşıyaka Belediyesi, Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi aracılığıyla vatandaşlara eğitimden sosyal...

1 gün önce

Torbalı’dan denize ulaşmak artık daha kolay

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 770 numaralı Torbalı Aktarma Merkezi – Selçuk...

1 gün önce

Karabağlar’ın her yıl 80 milyon lirası sahipsiz atıklara...

Karabağlar Belediyesi, çevre kirliliğine neden olan sahipsiz atık sorununa kalıcı çözüm üretmek...

1 gün önce