BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Konak Belediyesi, AKUT ve TRAC işbirliğinde deprem tatbikatı

Konak Belediyesi, AKUT ve TRAC işbirliğinde deprem tatbikatı

Konak Belediyesi, AKUT Arama Kurtarma Derneği İzmir Şubesi ve Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) İzmir Şubesi işbirliğinde, Konak Cumhuriyet Nevvar Salih İşgören Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapılan deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı.

0Yorumlar
Konak Belediyesi, AKUT ve TRAC işbirliğinde deprem tatbikatı

Tatbikata katılan Başkan Batur, AKUT ile İzmir depreminden önce çalışmaya başladıklarını, TRAC ile de protokol yaptıklarını hatırlatarak, “Yerel yönetici olarak özellikle siz gençlerin daha yaşanır, daha güzel bir dünyada yaşamanızı sağlamak bizim en büyük görevimiz” dedi.

Konak Belediyesi’nin AKUT Arama Kurtarma Derneği İzmir Şubesi ve Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) İzmir Şubesi ile imzalamış olduğu protokol kapsamında, afet bilinci oluşturmak ve afet anında yapılacaklar konusunda gençleri bilgilendirmek amacıyla tatbikat düzenlendi. Konak Cumhuriyet Nevvar Salih İşgören Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen tatbikata Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Konak İlçe Milli Eğitim Müdürü Serdal Şimşek, AKUT Arama Kurtarma Derneği İzmir Ekip Lideri Ramazan Ergut, Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) İzmir Şubesi Başkan Yardımcısı Ali Rıza Özsaran, Konak Cumhuriyet Nevvar Salih İşgören Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ekrem Aras, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Tatbikat öncesi okulun öğrencilerine seslenen Başkan Batur, “Yaşadığımız afetler bizlere doğayı korumanın, önlem almanın ve olası afetlere hazır olmanın ne kadar önemli olduğunu gösterdi. İklim krizinin de ortaya çıkmasıyla karşımızda karamsar bir tablo oluştu. Bunun için tedbirleri çok iyi almamız lazım. Yerel yönetici olarak özellikle siz gençlerin daha yaşanır, daha güzel bir dünyada yaşamanızı sağlamak bizim en büyük görevimiz” diye konuştu.

İşbirliği depremden önce başladı

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, afetlere hazırlanmak ve bilinç oluşturmak adına sivil toplumla işbirliğine İzmir depreminden önce başladıklarını, deprem sonrası çalışmaların afet bölgesine odaklandığını ifade etti. Bugüne dek kurum içi eğitim de dahil olmak üzere birlikte pek çok çalışma gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Batur sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz yerel yönetim olarak İzmir depreminden önce AKUT’la çalışmaya başlamıştık. Birlikte şu ana kadar çok iyi çalışmalar yaptık. TRAC’la da işbirliği halindeyiz. Özellikle deprem ya da başka bir afet yaşandığında en büyük sıkıntılardan bir tanesi haberleşmenin çökmesi. Bu noktada TRAC tüm kurumları harekete geçirecek. Biz her iki kurumla da güç birliğine İzmir Depremi’nden önce gittik aslında. Daha önceden riskleri görerek adımlarımızı atmıştık. Bugün burada bulunan iki değerli kurumumuzla da olası afetlere karşı birlikte hazırlanıyor, afet bilinci oluşturma için birlikte çalışıyoruz.”

“Yeter ki dünyamızı sevin”

Doğal afetler ve iklim krizi her ne kadar karamsar bir tablo yaratsa da alınacak tedbirler ve gelişen bilinçle her şeyin daha güzel olacağını söyleyerek gençlere umut veren Başkan Batur konuşmasını şu sözlerle bitirdi:

“İzmir gerçekten afetlere açık, sel baskını, deprem gibi risklere sahip iller arsında ilk sıralarda yer alıyor. Geçtiğimiz yıl 30 Ekim’de depremi hepimiz yaşadık. Depremin neler getirebileceğini, kente ne kadar zarar verebileceğini hepimiz izledik ve maalesef 117 canımızı kaybettik. Bu süreç içerisinde iki yıldır bir de pandemiyle uğraşıyoruz. Covid 19 salgınının getirdiği sıkıntıları tüm ülke, tüm dünya yaşıyor. İklim krizinin de ortaya çıkmasıyla karşımızda karamsar bir tablo oluştu. Bunun için tedbirleri çok iyi almamız lazım. Yerel yönetici olarak özellikle siz gençlerin daha yaşanır, daha güzel bir dünyada yaşamanızı sağlamak bizim en büyük görevimiz. Gelecekte bu ülkeyi sizler yöneteceksiniz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği cumhuriyete sahip çıkacaksınız. İlkelerine sahip çıkacaksınız. Bundan hiç kuşkumuz yok. Her şey güzel olacak. Yeter ki birbirinizi sevin, dünyamızı sevin. Doğanın sıkıntılarını hep birlikte ortadan kaldıralım.”

Aras: Korkumuz deprem değil cehalet olmalı

Okullarında düzenlenen tatbikat için Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’la birlikte AKUT ve TRAC İzmir Şubeleri Yöneticilerine teşekkür eden Konak Cumhuriyet Nevvar Salih İşgören Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ekrem Aras da “İzmir riskli iller arasında. Geçen yıl 30 Ekim’de bir deprem felaketi yaşadık. Bizim endişemiz, korkumuz depremden değil, cehaletten olmalı. Bu tatbikat ve eğitim sonucunda bilgileneceksiniz, burada öğrendiğiniz bilgiler çok değerli” dedi.

Kurtarma operasyonu gerçeğini aratmadı

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen tatbikatta olası bir deprem anında yapılması gerekenler gösterilirken AKUT Arama Kurtarma Derneği İzmir Şubesi ekipleri binada mahsur kalan yaralıyı kurtarma operasyonunu canlandırdı. Tatbikatı merakla takip eden öğrenciler, AKUT ve TRAC stantlarına da yoğun ilgi gösterdi. Öğrencilere olası afetlere nasıl hazırlanacakları, afet sırasında ve sonrasında yapılacaklarla ilgili de eğitim semineri düzenlendi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Bornova'da dayanışma sırası Berk Yıldız'da

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, DMD hastası Berk Yıldız için salı akşamı (Bugün)...

11 saat önce

Başkan Tugay’dan müjde: Yuvamız İzmir’de aylık ücret 2...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Yuvamız İzmir Sosyal Hizmet Etkinlik...

12 saat önce

Bornova’da bilim dolu yaz

Bornova Belediyesi, çocukların yaz tatilini hem eğlenceli hem de öğretici aktivitelerle...

13 saat önce

Çandarlı’nın yeni Cumhuriyet Meydanı açılıyor

Dikili Belediyesi tarafından Çandarlı’ya kazandırılan Cumhuriyet Meydanı, 7 Ağustos Cuma günü...

14 saat önce

Galeri Alt, Karşıyaka’nın kültür yaşamına değer katıyor

Karşıyaka Belediyesi, ana hizmet binasının giriş katında yer alan Galeri Alt Sergi Salonu ile...

14 saat önce

Hasan Âli Yücel Kütüphanesi, çocuklar için öğrenme ve...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaz tatilini verimli, eğlenceli ve öğretici etkinliklerle...

16 saat önce

Konak Belediyesi ve MMO arasında asansör güvenliği için...

Konak Belediyesi ve TMMOB Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi arasında ilçedeki asansörlerin...

16 saat önce

Çiğli Belediyesi'nin Şişme Oyun Parkı Mahalle Mahalle...

Çiğli Belediyesi, yaz tatilini çocuklar için daha eğlenceli ve verimli hale getirmek amacıyla...

17 saat önce

Buca’nın kahramanları yangınla mücadelede aktif rol alıyor

İzmir’de art arda meydana gelen orman ve arazi yangınlarına hızla müdahale eden BUCAKUT,...

17 saat önce

Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi, vatandaşların buluşma...

Karşıyaka Belediyesi, Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi aracılığıyla vatandaşlara eğitimden sosyal...

1 gün önce

Torbalı’dan denize ulaşmak artık daha kolay

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 770 numaralı Torbalı Aktarma Merkezi – Selçuk...

1 gün önce

Karabağlar’ın her yıl 80 milyon lirası sahipsiz atıklara...

Karabağlar Belediyesi, çevre kirliliğine neden olan sahipsiz atık sorununa kalıcı çözüm üretmek...

1 gün önce