BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Konak Belediyesi’nden “Sokakta Dönüşüm”e bir yenilik daha

Konak Belediyesi’nden “Sokakta Dönüşüm”e bir yenilik daha

Konak Belediyesi’nin başlattığı ve Türkiye’ye örnek olacak “Sokakta Dönüşüm” Projesinde bir adım daha atıldı. Ambalaj atığı toplayıcılarının atıklarını, geri dönüşüm firmasına kısa yoldan teslim edebilmesi için “Gezici Ambalaj Atığı Toplama Aracı” hizmete girdi. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un da katıldığı törenle tanıtımı yapılan “Gezici Araç”a ilk atıklar yüklendi.

0Yorumlar
Konak Belediyesi’nden “Sokakta Dönüşüm”e bir yenilik daha
“Sokakta Dönüşüm” konusunda attığı adımlarla Türkiye’ye örnek olacak projeleri hayata geçiren Konak Belediyesi, bir ilke daha imza attı. Ambalaj atıklarını toplayan sokak işçilerinin topladığı atıkları kısa sürede ve kolaylıkla geri dönüşüm firmasına teslim edebilmesi için “Gezici Ambalaj Atığı Toplama Aracı” hizmete girdi. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, belediye bürokratları, İzmir Sokak Toplayıcıları Geri Dönüşüm İşletme Kooperatifi (İZGEKOOP) Başkanı Sedat Komas, Güzelyalı Mahalle Muhtarı Nedim Altan ile çok sayıda sokak işçisinin katıldığı törende “Gezici Araç” tanıtılarak çalışma prensibi anlatıldı. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, atıkların geri dönüşümünde Konak Belediyesi olarak büyük bir çaba içinde olduklarını, bu alanda ürettikleri hizmetin Türkiye’ye örnek olduğunu belirterek “Gezici Ambalaj Atığı Toplama Aracı” ile bu alanda bir adım daha öteye gittiklerini söyledi.

Batur: Projemiz örnek olacak
Ambalaj atıklarının toplanması, atık toplayan sokak işçilerinin belli bir sistem içinde işlerini yapabilmesi için daha önce sektör temsilcileri ile bir araya gelerek bir protokol imzaladıklarını da anlatan Başkan Batur, amaçlarının “Geri Dönüşüm”ü sistemli bir şekilde yaparak modern hale getirmek olduğunu söyledi. Konuya ilişkin Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının genelgesinden önce çalışmaya başladıklarının da altını çizen Başkan Batur, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’e de konu ile ilgili sunduklarını söyledi. Batur, “Kağıt toplayıcılarıyla ilgili, kentte disiplini sağlamak, bir sistem getirmek amacıyla daha önce altı aylık bir çalışma yapmıştık. Önce onları bir kooperatif çatısı altında topladık. Toplanan atıkları da bir merkezde bir araya getiriyoruz. Valiliğimiz ve Emniyet Müdürlüğümüzle de ortak yapılan bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Güvenlik soruşturmaları yapıldıktan sonra, kartlarını veriyoruz. Bu kartlarla ve üstlerindeki üniformalarla atık toplama işini yapacaklar. Güvenlik kartı olmayan, üzerinde tulumu olmayan toplayıcılar artık alanda çalışamayacak. Biz bu uygulamaya, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının genelgesi gelmeden başlamıştık zaten. Sayın Valimiz Yavuz Selim Köşger ile geçtiğimiz gün yaptığımız toplantıda Konak Belediyesi’nin gerçekleştirdiği bu çalışmanın tüm belediyeler tarafından uygulanması dilek ve temennisini de dile getirdi” diye konuştu. 
 
 


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi, vatandaşların buluşma...

Karşıyaka Belediyesi, Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi aracılığıyla vatandaşlara eğitimden sosyal...

4 saat önce

Torbalı’dan denize ulaşmak artık daha kolay

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 770 numaralı Torbalı Aktarma Merkezi – Selçuk...

8 saat önce

Karabağlar’ın her yıl 80 milyon lirası sahipsiz atıklara...

Karabağlar Belediyesi, çevre kirliliğine neden olan sahipsiz atık sorununa kalıcı çözüm üretmek...

9 saat önce

Menderes’te Yeni Temizlik Seferberliği

Menderes Belediyesi, yeni temizlik seferberliği başlatarak caddeleri köşe bucak temizliyor....

9 saat önce

Başkan Eşki’den Çamdibi’nde esnaf turu

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, "ortak akıl ve yerinde yönetim" ilkesiyle sürdürdüğü saha...

9 saat önce

Kemalpaşa'da coşkulu toplu sünnet şöleni

Kemalpaşa Belediyesi ve KESİAD işbirliğinde düzenlenen toplu sünnet şöleninde çocuklar ve...

2 gün önce

Karşıyaka Belediyesi’nden personele ‘daha sağlıklı...

Karşıyaka Belediyesi, masa başı çalışan personelin fiziksel sağlığını korumak amacıyla...

2 gün önce

Roman Soykırımı Konak’ta anıldı: Eşit bir yaşam için...

Roman Soykırımı’nı Anma Günü dolayısıyla Konak’ta düzenlenen anma programında Roman...

2 gün önce

Buca Belediyesi’nden sokak hayvanlarına can suyu

Aşırı sıcak hava kent genelinde etkisini sürdürürken Buca Belediyesi, sokak...

2 gün önce

İzmir’de Bokaşi kompostu uygulamasına yoğun ilgi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay tarafından organik atıkların evde dönüşümü...

2 gün önce

Beydağ’ın yıllardır beklediği yol hizmete açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Beydağ’da yıllardır bölge halkının büyük zorluk yaşadığı Karaoba...

2 gün önce

Bornova’da spor hamlesi: 5 tesis yenilendi, yeni sahalar...

Bornova Belediyesi, Doğanlar Sahası ilçe genelindeki 4 halı sahayı tribünlerinden zeminlerine...

2 gün önce