Konak Belediyesi'nin kahramanları yuvalarına döndü
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, deprem bölgesinden dönen Konak Belediyesi ekiplerini karşıladı. En son Hatay merkezli yaşanan depremde üzerlerine yıkılan duvar nedeniyle ekipten yararlananlar olduğunu dile getiren Başkan Batur, “Gece gündüz durmadan çalıştılar ve orada Konak Belediyemizin çalışmalarını en iyi şekilde yürüttüler. Yaralanma pahasına orada en iyi şekilde hizmet etmeye çalıştılar. Hepinizle gurur duyuyorum, hepinize teşekkür ediyorum” dedi.
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Kahramanmaraş merkezli depremlerin yarattığı büyük yıkımın ardından bölgeye giderek arama, kurtarma ve destek çalışmalarına katılan, görevlerini tamamladıktan sonra İzmir’e dönen Konak Belediyesi ekiplerini karşıladı. Belediyenin temizlik işleri şantiyesinde kahraman ekiple bir araya gelen Başkan Batur, Hatay’da üstlendikleri görevleri başarıyla yerine getiren ekip üyelerine teşekkürlerini iletti. En son yaşanan ve art arda meydana gelen Hatay merkezli depremlerde, yıkılan duvar sebebiyle yaralanan ekip üyelerine de ‘geçmiş olsun’ dedi. Başkan Batur, “Gece gündüz durmadan çalıştılar ve orada Konak Belediyemizin çalışmalarını en iyi şekilde yürüttüler. Allah bir daha böyle afet yaşatmasın. Hatay merkezli depremlere de arkadaşlarımız yemek sırasında yakalandılar. Maalesef duvarın yıkılmasıyla yaralandılar. Yaralanma pahasına orada en iyi şekilde hizmet etmeye çalıştılar” diye konuştu.

“Felaketleri dayanışmayla, birlik olarak aşacağız”
Başkan Batur, Konak Belediyesi’nde fedakar ve özverili çalışma arkadaşlarına sahip olduğu için çok şanslı bir belediye başkanı olduğunu ifade ettiği sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ne mutlu ki Konak Belediyesi’nde belediye başkanlığı yapıyorum. Sizin gibi arkadaşlara, kardeşlere sahibim. Hiçbiriniz zorla değil, hepiniz gönüllü olarak o bölgeye gittiniz. En güzel şekilde İzmir’imizi, Konak’ımızı temsil ettiniz. Hepinizle gurur duyuyorum, hepinize teşekkür ediyorum. Bu felaketler oluyor, olacaktır da. Ama milletimizin, vatandaşlarımızın dayanışma ve birliktelik ruhuyla bunların hepsini aşacağız.”

Konak Belediyesi, Kahramanmaraş’ta çadırkent kuruyor
Hatay’ın ardından genel merkezin de talimatıyla Kahramanmaraş’ta görev yapacaklarını belirten Başkan Batur, çok yakın zamanda Kahramanmaraş’ta bir çadırkent kuracaklarının altını çizdi ve şunları söyledi:
“Bugünden itibaren de Kahramanmaraş’ta konuşlanıyoruz. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun görevlendirmesiyle, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın ve Genel Başkan Yardımcımız Ali Öztunç’un organizasyonunda, orada bir çadırkent kuracağız. Önce yüz çadırla başlayacağız, daha sonra iki yüz çadıra çıkaracağız. Bununla ilgili yeni bir yapılanmayla oradaki çadırkent oluşacak. Orada yaşayan vatandaşlarımızın iaşesi, yemeği, her türlü ihtiyacı karşılanacak. Her konuda desteğimizi vereceğiz. Bu hepimizin vatandaşlık görevi.”
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Balkondan El Sallıyordu, Nuran'ın Tutkusu Güzel Bir Anıya...
Manisa’da özel gereksinimli Nuran’ın ilaçlama araçlarına olan sevgisi, Manisa Büyükşehir...
Eski Belediye Başkanı Batur'dan Gümrükçü'ye ziyaret!
Eski Narlıdere ve Konak Belediye Başkanı Abdul Batur, Kemal Kılıçdaroğlu tarafından İl Başkanlığı...
Cemil Tugay'dan 'birlik dayanışma ve adalet' vurgusu!
Tokat Artova Yenice Köylüleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin aşure ve kurban lokması etkinliğine...
Yerel Haberleri
TümüKemalpaşa'da coşkulu toplu sünnet şöleni
Kemalpaşa Belediyesi ve KESİAD işbirliğinde düzenlenen toplu sünnet şöleninde çocuklar ve...
Karşıyaka Belediyesi’nden personele ‘daha sağlıklı...
Karşıyaka Belediyesi, masa başı çalışan personelin fiziksel sağlığını korumak amacıyla...
Roman Soykırımı Konak’ta anıldı: Eşit bir yaşam için...
Roman Soykırımı’nı Anma Günü dolayısıyla Konak’ta düzenlenen anma programında Roman...
Buca Belediyesi’nden sokak hayvanlarına can suyu
Aşırı sıcak hava kent genelinde etkisini sürdürürken Buca Belediyesi, sokak...
İzmir’de Bokaşi kompostu uygulamasına yoğun ilgi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay tarafından organik atıkların evde dönüşümü...
Beydağ’ın yıllardır beklediği yol hizmete açıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Beydağ’da yıllardır bölge halkının büyük zorluk yaşadığı Karaoba...
Bornova’da spor hamlesi: 5 tesis yenilendi, yeni sahalar...
Bornova Belediyesi, Doğanlar Sahası ilçe genelindeki 4 halı sahayı tribünlerinden zeminlerine...
Çiğli'de Mahalle Tiyatro Günleri Başladı
Yaz boyunca çocukları kültür ve sanat etkinlikleriyle buluşturan Çiğli Belediyesi, Mahalle...
Can dostlar için fotoğraf sergisi
Datça Belediyesi Hayvan Bakımevi’ndeki 32 sevimli dostun fotoğraflarından oluşan “Bir Fotoğraf...
Konak’ın Cumhuriyet Kütüphaneleri’nde sınav maratonu
Konak Belediyesi’nin Cumhuriyet Kütüphaneleri, geleceklerini şekillendirecek sınavlara...
Başkan Kınay: “Değişimi birlikte yapacak, birlikte...
Karabağlar Belediyesi'nin sivil toplum kuruluşlarının kent yaşamına daha güçlü katkı sunması...
BELGEM’le eğitimde fırsat eşitliği kitlesel başarıya dönüştü
Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BELGEM), sunduğu ücretsiz eğitim desteğiyle YKS ve...
