Konak’ın en tatlı kursu: Mutluluk ve istihdam üretiyor
Konak Belediyesi’nin, Konak Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde açtığı kurslardan biri olan Butik Çikolata Hazırlama Kursu yoğun talep görüyor. Hobi ve meslek edindirme kursları arasında yer alan kursun sonunda katılımcılar sınava girerek Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalarıyla iş hayatına atılabiliyor.
İstihdama yönelik çalışmalarıyla ilçeye değer katan Konak Belediyesi’nin, Konak Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle açtığı ücretsiz kurslar yoğun talep görmeye devam ediyor. Onlardan biri olan ve Toros Sosyal Tesisleri’nde yer alan Konak Mutfak Atölyesi’nde verilen Butik Çikolata Hazırlama Kursu da vatandaşların hem keyifli zaman geçirmesini hem de yeteneğini geliştirmesini sağlıyor. Haftanın üç günü verilen eğitimde kursiyerler çikolata dolgusu yapmayı, çikolata çeşitlerini ve çikolataya şekil vermeyi öğrenirken, yaratıcılığını da geliştiriyor. Yaklaşık 1,5 ay süren eğitim sonunda kursiyerler sınava girerek Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sertifikalarıyla iş hayatına atılabiliyor.
Çikolataya dair her şey
Butik Çikolata Hazırlama Kursu’nun yanı sıra aynı merkezde 3 yıldır aşçılık, pastacılık ve ekmek yapımı üzerine de eğitimler veren Nazmiye Sezen Ercan, tüm kursların büyük ilgi gördüğünü belirterek, “Butik Çikolata Yapımı Kursumuzda katılımcılar sadece çikolata yapımını değil, aynı zamanda şekerleme, badem ezmesi, ceviz ezmesini de öğreniyorlar. Çikolata yapımını en ince ayrıntısına kadar öğreniyorlar. Ham çikolatanın eritilip temperlenmesinden soğutulmasına, renklendirilmesinden şekil verilmesine, dolgulu çikolata yapımından ambalajlanmasına kadar tüm aşamaların eğitimini veriyoruz. Kursiyerlerimizin bazısı hobi amaçlı, bazısı da meslek öğrenip, iş edinmek için geliyor. Kursiyerlerimiz kursumuzdan donanımlı bir şekilde mezun oluyor. 120 saatlik program dolu dolu ve çok keyifli geçiyor” ifadelerini kullandı.

Çakıcı: Çok şey öğrendik
Kurslar sayesinde günlerinin dolu dolu geçtiğini belirten kursiyerlerden 53 yaşındaki Fidan Çakıcı, daha önce aşçılık ve pasta yapımı kurslarına da katıldığını ifade ederek, “Çikolata yapmayı çok seviyorum. Çok şey öğrendik. Hobi amaçlı katıldım. Öğretmenimiz çok özverili, çok ilgili onu çok seviyoruz. Belediyemiz iyi ki bu kursu açmış” dedi.
Özdemir: İş yeri açmak istiyorum
46 yaşındaki bir diğer kursiyer Mürvet Özdemir ise meslek edinmek amacıyla kursa geldiğini belirterek, “Nazmiye Hocam ile üç yıldır tanışıyorum. Daha önce aşçılık, ekmek ve pasta yapımı kursuna geldim. Şimdi de Butik Çikolata Yapımı Kursu’na devam ediyorum. Meslek edinmek için bu kurslara geldim. Kendime bir iş yeri açmak istiyorum. Belediyemize ve öğretmenimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Yeni kayıtlar başlıyor
Meslek edindirme ve hobi kursları kapsamında yer alan kursun kontenjanı 15 kişiden oluşuyor. Eğitimler pazartesi, salı ve çarşamba olmak üzere haftanın üç günü veriliyor. 09.30-15.00 saatleri arasında eğitim alan ve 120 saatlik kursu tamamladıktan sonra iş hayatına atılmak isteyenler kursiyerler yazılı ve uygulamalı sınava giriyor. Sınavlardan başarı ile geçenler Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sertifika almaya hak kazanıyor ve iş hayatına atılabiliyor. 22 Temmuz’da 120 saatlik kursun bitiminin hemen ardından yeni kursiyerler için kayıtlar alınmaya başlayacak. Çikolata, aşçılık, pastacılık ve ekmek yapımı kurslarının yanı sıra çok istenen pizza ve yaş pasta yapımı kurslarının da açılması planlanıyor. Kurs ve kayıtlarla ilgili detaylı bilgi için 0530 341 16 21 numaralı telefonu arayarak bilgi alınabiliyor.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Çiğli’nin Meslek Kursiyerleri Ahilik Haftası’nda...
39. Ahilik Haftası kapsamında İzmir’de düzenlenen etkinliklerde Çiğli Belediyesi’nin istihdam...
Konak’ın en ‘tatlı’ kursu çok sevildi
Konaklı kadınların yoğun ilgi gösterdiği Temel Pastacılık Eğitimi’nde ikinci dönem devam...
Konak’ta dikkat çeken istihdam hamlesi: Kadınlar...
Konak Belediyesi’nin kadın istihdamına ayrı bir pencere açacak Kaynak Operatörlüğü Kursu,...
Yerel Haberleri
TümüÖzlem Koç Şenoğlu’ndan önemli başarı!
İnşaat, yatırım ve gayrimenkul alanında geliştirdiği projeyle Akbank ve Sabancı Üniversitesi’nin...
Su ürünleri sektörü Future Fish Eurasia’da buluştu
Future Fish Eurasia – 12. Uluslararası Su Ürünleri İhracat ve İşleme, Akuakültür ve Balıkçılık...
39. Ahilik Haftası Efes Selçuk’ta Törenle Kutlandı
Efes Selçuk’ta 39. Ahilik Haftası, Selçuk Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile Selçuk Mesleki Eğitim...
Buca’da marketlere “sıfır atık” denetimi
Buca Belediyesi, ilçedeki atık yönetimini en üst seviyeye çıkarmak ve çevre bilincini artırmak...
Bornova’da çifte merdiven hamlesi
Bornova genelinde kentsel konforu ve yaşam kalitesini artırmak adına çalışmalarını aralıksız...
Başkan Tugay’dan şehit ve gaziler için vefa mesajı
Gaziler Günü nedeniyle düzenlenen geceye katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil...
Balçova’da Mahalle Yaşam Alanları Kurslarla Renkleniyor
Balçova Belediyesi Mahalle Yaşam Alanlarında yeni dönem kursları başladı. El sanatlarından...
Başkan Tugay: Elimden ne geliyorsa yapmaya hazırım
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Bremen-İzmir Kardeş Şehir Derneği Başkanı...
Karbon ayak izini ulaşım tercihi belirliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı 2025-2050 Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem...
Büyükşehir’den yeni eğitim döneminde beslenme desteği
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2026-2027 eğitim yılında da çocuk ve gençlerin sağlıklı...
Burhan Özfatura son yolculuğuna uğurlandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde iki dönem başkanlık yapan Burhan Özfatura, 83 yaşında yaşamını...
Başkan Tugay’dan İtalya’da Marble İzmir temasları
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Marmomac Fuarı kapsamında Verona’da yerel...