BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Konak’ın projesi Roman mahallelerine umut olacak

Konak’ın projesi Roman mahallelerine umut olacak

Konak’ta madde bağımlılığıyla mücadele kapsamında yürütülecek “Hayata Bağlan Bağımlı Olma” projesinin protokolü imzalanarak, çalışmalar için düğmeye basıldı. 6 ay sürecek proje, özellikle Roman mahallelerinde yaşanan soruna neşter vurarak, ailelere umut ışığı olacak.

0Yorumlar
Konak’ın projesi Roman mahallelerine umut olacak

Konak Belediyesi'nin, Roman sivil toplum kuruluşlarıyla yaptığı işbirliği çalışmaları kapsamında, Evlatlarımızı Kötü Alışkanlıklardan Koruma Derneği’yle birlikte hazırladığı “Hayata Bağlan Bağımlı Olma” projesinde uygulama süreci başladı. Konak’ta 6 ay sürecek proje kapsamında madde bağımlılığına dikkat çekilerek farkındalık yaratılacak ve sorundan etkilenen ailelere yol gösterilecek çalışmalar yapılacak.

Konak Belediyesi ortaklığı ve Evlatlarımızı Kötü Alışkanlıklardan Koruma Derneği’nin başvuruculuğuyla, Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nden hibe almaya hak kazanan “Hayata Bağlan Bağımlı Olma” projesinin protokolü, İzmir Valiliği’nde düzenlenen törenle imzalandı. Projenin protokolüne Vali Yardımcısı İsmail Çorumluoğlu ile Konak Belediye Meclisi Üyesi ve Evlatlarımızı Kötü Alışkanlıklardan Koruma Derneği Başkanı Ali Yangır imza attı.

 

6 ay sürecek

Protokolün imzalanmasıyla çalışmaları başlayan proje, Konak’ta 6 ay sürecek. Proje kapsamında, madde bağımlılığından yara almış ailelere seminerler verilecek, konuyla ilgili çalışmalar yapan kamu kurum ve kuruluşlarıyla işbirliğine gidilerek tüm paydaşları bir araya getiren bir çalıştay düzenlenecek. Yapılan çalışmalar daha sonra yapılacak benzer çalışmalara referans olması amacıyla bir kitapta toplanarak, kayıt altına alınacak.

 

Batur: Yalnız değilsiniz

Projenin Roman vatandaşlara yönelik çalışmalar yapan Konak Belediyesi’nin önemli bir adımı olduğunu vurgulayan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Roman toplumunun yaşadığı en büyük sorunlardan birinin madde bağımlılığı olduğuna dikkat çekti. Konak Belediyesi olarak bu sorunun çözümü için önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Batur, şöyle konuştu:

“Biz özellikle gençlerimizi bu tuzağa yakalanmadan önce bilinçlendirmek için büyük bir çaba sarf ediyoruz. Konak Gençlik Destek Merkezi’mizi kurma nedenimiz de öncelikli olarak budur. Hayata Bağlan Bağımlı Olma projemizle bir kez daha hemşehrilerimize seslenecek, bu sorunun yaraladığı ailelerimizin yalnız olmadığını göstereceğiz. Ben özellikle gençlerimize seslenmek, ‘Yalnız değilsiniz’ demek istiyorum. Gençlerimizin daha iyi bir hayat kurmalarını, daha güzel bir geleceğe sahip olmalarını istiyoruz. Bu sorundan etkilenen ve bugün gerçekten zorda olan ailelerimizin de yaralarını sarmak, onlara bu zor süreçte yol göstermek istiyoruz. Madde bağımlılığına yönelik olarak yaptığımız çalışmalara büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda, Roman sivil toplum kuruluşu olan Evlatlarımızı Kötü Alışkanlıklardan Koruma Derneği’yle birlikte hazırlamış olduğumuz bu proje de bunun bir göstergesidir. Konak’ta yaptığımız çalışmalarda kamu kurumu ve kuruluşlarıyla her zaman işbirliği halindeyiz. İzmir Valimiz Yavuz Selim Köşger’e de bu projede ve yürüttüğümüz birçok çalışmamızda bize destek verdiği için çok teşekkür ediyoruz.”



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Urla’da istifalar sonrası ilk meclis toplandı;...

Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan’ın ve 22 meclis üyesinin Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa...

17 dakika önce

Karabağlar ‘da BİO fark yarattı: 2 bin 40 kişi iş sahibi...

Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay'ın göreve gelir gelmez hayata geçirdiği Bölgesel...

54 dakika önce

Başkan Eşki’den Çamdibi çıkarması: "Halkımızın içinde,...

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Çamdibi Bölgesi’nde gerçekleştirdiği alan gezisinde...

56 dakika önce

Karşıyaka’da “sokak” çocukların!

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Latife Hanım Mahallesi’nde düzenlenen ‘Sokak Senin’...

57 dakika önce

Manisa Büyükşehir Belediyesi “Sağlıklı İşyeri”...

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen “Beslenme Dostu ve...

20 saat önce

Belediye ve Kaf Kaf tek yürek!

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Karşıyaka Spor Kulübü’nün eski kulüp başkanları,...

21 saat önce

Konaklı kadınların okuma azmi örnek oldu

Konak Belediyesi’nin, Konak Halk Eğitimi Merkezi iş birliğiyle Basmane Semt Merkezi’nde açtığı...

1 gün önce

Bornova’da doğal lezzetler halkla buluşuyor

Bornova Belediyesi, 6 Eylül 2026 tarihinde Yakaköy Köy Meydanı’nda düzenleyeceği "2. Geleneksel...

1 gün önce

Karabağlar ‘da Gazeteci Barış Selçuk saygıyla anıldı

Karabağlar Belediyesi, İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin katkılarıyla, 32 yıl önce...

1 gün önce

Engelsiz Yaşam Merkezi'nde üreterek güçleniyorlar

Efes Selçuk Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde düzenlenen makrome ve yaratıcı drama...

1 gün önce

İzmir’in simge yapısı Cihan Palas yeniden hayat buluyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi ve kültürel mirasının önemli yapılarından...

1 gün önce

İZSU'dan 4,6 milyarlık altyapı yatırımı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 2026’nın ilk altı ayında 30 ilçede toplam 4,6...

1 gün önce