BIST 100 11.223,33 %0,97 Altın 6.541,06 ₺/gr %0,83 Bitcoin $76.048 %5,32 Dolar 50,05 ₺ %0,00 Euro 56,25 ₺ %0,00 Sterlin 67,54 ₺ %0,00 Gümüş 83,39 ₺/gr %0,42 Ethereum $2.240,30 %7,39 İsviçre Frangı 61,35 ₺ %0,14 Kanada Doları 35,68 ₺ %0,13 Avustralya Doları 34,50 ₺ %0,59 Suudi Riyali 13,37 ₺ %0,22 BAE Dirhemi 13,66 ₺ %0,23 Rus Rublesi 0,61 ₺ %0,05 Çin Yuanı 7,52 ₺ %0,18
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Konak Tarih Gezileri başlıyor: Yeni rota Kemeraltı

Konak Tarih Gezileri başlıyor: Yeni rota Kemeraltı

Konak Belediyesi’nin düzenlediği, kent tarihi ve kültürünü yerinde tanıtan Konak Tarih Gezileri, yeni eklenen Kemeraltı rotasıyla sezona hazır. Katılımcılarını tarih yolculuğuna çıkaran geziler kapsamında Kadifekale- Basmane ve Kemeraltı olmak üzere haftanın dört günü iki ayrı rota takip edilecek.

0Yorumlar
Konak Tarih Gezileri başlıyor: Yeni rota Kemeraltı

Konak Belediyesi’nin kent tarihi ve kültürünü tanıtmak amacıyla düzenlediği Konak Tarih Gezileri yeniden başlıyor. Artık bir gelenek haline gelen geziler kapsamında bu sezon yeni bir rota gezilere dahil edildi. Program kapsamında haftada iki gün gerçekleştirilen Kadifekale-Basmane rotasının yanında haftada iki gün de Kemeraltı gezisi yapılacak. Mayıs ayı boyunca Kadifekale-Basmane Gezisi 15’inden itibaren salı ve perşembe; Kemeraltı Gezisi ise 21’inden itibaren çarşamba ve cumartesi günleri gerçekleştirilecek. 25 kişilik kontenjanla sınırlı ücretsiz gezilere katılım için 484 53 00 numaralı telefondan 2906 ve 2058 dahili hatlara bağlanarak kayıt yaptırılabiliyor.

Efsane rota

18 yaş üstü Konaklılara açık olan Konak Tarih Gezilerinin en bilinen rotası Kadifekale-Basmane gezisi, bu sezon da katılımcılara efsanevi bir tarih yolculuğu yaşatacak. İsmet İnönü Anı Evi, Roma Yolu ve Kadifekale’yi kapsayan gezi Kale’den başlayarak Basmane’de son bulacak. Tarihi olayların ve mimari detayların anlatılacağı gezi sırasında Aziz Vukolos Kilisesi, Osmanlı Dönemi Konut Mimari Örnekleri, Kumrulu Mescit, Altınpark Arkeolojik Kazı Alanı, Radyo ve Demokrasi Müzesi, Anafartalar Caddesi girişi, Basmane Karakolu, Oteller Sokağı, Sadık Bey Oteli, Sanathane, Kadın Müzesi, Kıllıoğlu Hamamı, Mumyakmaz Cami, Cihan Palas Oteli (Emniyet), Dönertaş Sebili, Hatuniye Meydanı, Hatuniye Cami, Müftü Rahmetullah Efendi’nin Evi, Altınordu Spor Kulübü Binası, Namazgah Pazaryeri Cami, Pazaryeri Meydan, Kurşunlu Cami, Şifalı Lüks Hamam, Mavi Kortejo ziyaret edilecek.

Adım adım Kemeraltı

Programın yeni rotası Kemeraltı gezisi ise Konak Pier (Eski Gümrük Binası), Saat Kulesi, Yalı Cami, Hükümet Konağı, Sarı Kışla yeri, Gureba-i Müslimin Hastanesi, Eski Cezaevi, Milli Kütüphane, Elhamra Sahnesi (Milli Sinema), Eski Kemeraltı Karakolu, Kemeraltı Cami, Gaffarzade Oteli, Ali Paşa Meydanı, Salepçioğlu Cami, Köy Enstitüleri Anı ve Kültür Evi, 100. Yıl Anı Evi, Abacıoğlu Hanı hakkında bilgiler verilecek. Kemeraltı’nda adım adım tarihin izinin sürüleceği gezi sırasında mimari detaylar ve tarihe damga vurmuş olaylar anlatılacak.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

İZMAR, Ödemiş’teki yeni şubesiyle 26 mağazaya ulaştı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, halkın güvenilir ve uygun fiyatlı alışveriş...

1 saat önce

Seferihisar’da mandalinanın geleceği için önemli müjde!

Üreticilerin sorunlarını ve taleplerini doğrudan dile getirdiği toplantıda, İzmir’de ücretsiz...

2 saat önce

Başkan Vekili Şen, Sahil Bölgesindeki Vatandaşlarla Buluştu

Menderes Belediye Başkan V. Asuman Şen, Özdere hizmet binasında vatandaşlarla buluştu. Talep,...

2 saat önce

Karşıyaka’da örnek iş birliği: Kadın yükümlüler mesleki...

Sosyal sorumluluk anlayışıyla örnek bir iş birliğine imza atan Karşıyaka Belediyesi, Karşıyaka...

2 saat önce

Ege'nin en büyük iki kütüphanesi için geri sayım başladı!

Menemen Belediyesi tarafından inşaatları tamamlanan Ege'nin en büyük iki kütüphanesinin açılışı...

4 saat önce

Buca Belediyesi araç filosunu güçlendiriyor

Buca Belediyesi, kent genelindeki temizlik hizmetlerini kesintisiz sürdürmek amacıyla araç...

4 saat önce

Selçuk'ta Atatürk, 'Hasret' gecesiyle anılacak

Efes Selçuk Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Selçuk Şubesi iş birliğiyle, Gazi...

6 saat önce

Bornova’da çocukların güvenliği için “Korkuluk” önlemi

Bornova Belediyesi, ilçedeki öğrencilerin okul giriş ve çıkış saatlerinde trafik güvenliğini en...

6 saat önce

İzmirim Kart’ta QR kodla geçiş kolaylaşacak

İzmirim Kart’ta özellikle yoğun güneş ışığı nedeniyle açık alanlarda yaşanan QR kod okuma...

6 saat önce

Dünyaca ünlü Göztepeli yıldızla İzmir’e ilgi artacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Göztepe Spor Kulübü Onursal Başkanı Mehmet...

6 saat önce

İzmirli çiftçinin dijital yol arkadaşı: İyi Tarım İzmir

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin geliştirdiği İyi Tarım İzmir mobil uygulaması, çiftçilerin hibe...

6 saat önce

Başkan Tugay’dan COP31 daveti: Antalya’da görüşmek üzere

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, COP31 için verdiği mesajda tüm ziyaretçileri...

6 saat önce