Konak’ın beş yıldızlı tesisi açılış için gün sayıyor
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 1. Kadriye Mahallesi’nde yapımı devam eden sosyal tesis ve kapalı pazaryeri inşaatında incelemelerde bulundu. Teknik ekibiyle beraber çalışmaları değerlendiren Başkan Batur, “Beştepeler bölgesi, hak ettiği sosyal tesisine çok yakında kavuşacak” dedi.
Konak Belediyesi’nin 1. Kadriye Mahallesi’nde inşa ettiği, ancak sadece mahallenin değil tüm bölgenin sosyal hayatını canlandıracak sosyal tesisinde son aşamaya gelindi. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, beraberindeki teknik heyetle birlikte tesis inşaatında incelemelerde bulundu, tesisin son durumu hakkında bilgi aldı. Yapımında son aşamaya gelinen ve artık açılışı için sayılı günler kalan tesisin, Beştepeler bölgesinde sürdürdükleri kentsel dönüşümün önemli bir ayağı olduğunu dile getiren Başkan Batur, tesisi hizmete açmalarıyla birlikte yıllardır beklenen kapalı pazaryeri, nikah salonu, eğitim, spor ve sosyal merkez ihtiyacının da karşılanacağını vurguladı. Başkan Batur, “Her zaman kentsel dönüşümün sosyal dönüşümden ayrı olmayacağını söyledik. Konak’ta kentsel dönüşümü önce, yaptığımız tesislerle başlattık. O bölgede yaşayanların komşularıyla beraber, bir arada olma kültürünü de yaşatarak sosyal yaşamlarının iyileşmesine imkan tanıyan projeleri hayata geçilmek için çaba harcadık. Sosyal tesisimiz bölge için çok önemli bir ihtiyacı karşılayacak. Beştepeler bölgesi, hak ettiği sosyal tesisine çok yakında kavuşacak” dedi.

Her metrekaresi hizmet odaklı
6 bin 500 metrekarelik inşaat alanı bulunan binanın toplam imalatı tamamlandı ve detay çalışmasına geçildi. Bodrum, zemin artı üç kattan oluşan yapının zemin katında yer alan kapalı pazaryerinin kapasitesi artırılarak tezgah sayısı 90’a çıkarıldı. Binanın bodrum katı ise otopark olarak değerlendirildi. Tesis, sanat, hobi ve meslek edindirme kurslarının düzenleneceği bir semt merkezini de içinde barındıracak şekilde tasarlandı. Yapılan çalışmalar sonunda altyapısı tamamen hazır hale getirilen olan mutfak, dikiş, bilgisayar ve kuaför atölyeleri bölgenin ihtiyacına göre açılacak kurslara ev sahipliği yapacak. Tesiste, nikah törenlerinin de yapılabileceği 195 kişilik çok amaçlı salonun yanı sıra bir de pilates salonu yer alacak. Öte yandan açık hava sineması olarak da değerlendirilebilecek, 50 kişilik bir açık amfi yer alacak. Toros Sosyal Tesislerine olduğu gibi burada da okul öncesi çocukların eğitimi için hazırlanmış sınıflar yer alacak.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İzmir’in üçüncü büyük arıtma tesisi Dikili’de yükseliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nün Dikili’ye kazandıracağı İleri Biyolojik...
Bayraklı’da Spor Sezonu Coşkuyla Başladı
Bayraklı Belediyesinin spor okulları ve yarışmacı takımları, 2026-2027 sezonuna Şehit Ümit Boz...
Yıldır'dan 'çöp tesisi' alanına 'TOKİ' iddiası!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Yamanlar'da planlanan çöp tesisi alanına ilişkin dikkat...
Yerel Haberleri
Tümü5. Bayraklı Homeros Edebiyat ve Sanat Festivali Başladı
Bayraklı Homeros Edebiyat ve Sanat Festivali’nin beşincisi, “Smyrna’dan Homeros’a: Bayraklı...
Gençler Cumhuriyet’in izinde yürüdü, kadınlar...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, gençleri doğayla, kadınları tarihle buluşturdu. Cumhuriyet Bayramı...
İş’te İzmir’le iş buldu, öğrencileriyle derste buluştu
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası bünyesindeki İş’te İzmir platformu, iş arayanlarla...
3. Yaş Üniversitesi’nde ders zili çaldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 60 yaş ve üzeri vatandaşları aktif yaşama ve hayat boyu...
Büyükşehir, dayanışma noktalarıyla İzmirlinin yanında
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki 12 Dayanışma Noktası ve 3 Danışma Noktası...
1,5 milyon ton dip çamuru çıkarıldı, rota kuzeye çevrildi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Körfez’de su sirkülasyonunu artırmak ve deniz ekosistemini...
Efes Selçuk'ta Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Kültür, Tarih...
Efes Selçuk Belediyesi, Cumhuriyetin 103. yıl dönümünü kapsamında anma programları, törenler,...
Genç Yaka’da ‘Cumhuriyet’in İzinde’ bilgi yarışması
Karşıyaka Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı kapsamında Genç Yaka’da bilgi yarışması düzenledi. 4...
Bornova’da gelecek minik ellerle yeşerdi
Bornova Belediyesi Ekolojik Kent Yerel Tohum Merkezi’ni ziyaret eden Mediha Mahmutbey Ortaokulu...
Geleceğin yıldızları Buca’da yetişiyor
Buca Belediyesi’nin çocukları sporla buluşturmak amacıyla düzenlediği ücretsiz Futbol Okulları,...
Kemeraltı Festivali esnafın yüzünü güldürdü
Konak Belediyesi’nin düzenlediği Kemeraltı Festivali, Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun da...
Sarnıç’ın su şebekesine 205 milyonluk yatırım!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Gaziemir Sarnıç’ta 205 milyon liralık...