Konaklı can dostlara yeni yılda sıcak yuva
Konak Belediyesi’nin ‘Patili Dostlarımızı Sahiplendiriyoruz’ etkinliğiyle sahiplenmenin önemine bir kez daha dikkat çekildi. Engelli Kedi Evi’nden bir kedinin de ömürlük yuvasına kavuştuğu sahiplendirme etkinliği sayesinde duyarlı vatandaşların sahiplendiği kedi ve köpekler yeni yılı, yeni yuvalarında karşılayacak.
Konak Belediyesi, 2025’e sayılı günler kala sokakta yaşayan patili dostların da yeni yıla sıcak bir yuvada girmeleri için sahiplendirme etkinliği düzenledi. “Agora Avm’de Mutlu Yılbaşı - Patili Dostlarımızı Sahiplendiriyoruz” adını taşıyan etkinliğe çok sayıda vatandaş ilgi gösterirken biri Konak Belediyesi Engelli Kedi Evi’nden olmak üzere 8 kedi ve köpek de ömürlük yuvalarına kavuştu. Etkinliğe destek olan Agora AVM yönetimi, Bobyland Köpek Oteli ve Köpek Eğitim Merkezi, Caploonba Mobilya, Hermos Pet Food ve Sam Cat yönetici ve temsilcilerine Konak Belediyesi adına Veteriner İşleri Müdürü Duygu Akçelik plaket takdim etti. Akçelik, “Sokaktaki hayvanlarımız için en iyisini istiyoruz. En iyi koşullarda sahiplenilip güzel yuvalarına kavuşsunlar istiyoruz. Onun için bu etkinliği düzenledik” ifadelerini kullandı.
Çocuklar da farkındalık kazandı
Farkındalık yaratma amacı taşıyan etkinlikte özellikle çocuklar hayvan sevgisi ve bakımı, sahiplenmenin önemi, doğa ve çevre gibi konularda eğlenceli aktiviteler aracılığıyla bilgilendirildi. AVM içerisinde çocuklar için birbirinden eğlenceli etkinlikler düzenlendi. Bilgi yarışmasından sandalye kapmacaya, boyamadan hamur şekillendirmeye çocuklar, birbirinden renkli atölye ve etkinliklere katıldı. Gün boyu, sokakta yaşayan canlar için dileyen vatandaşlara mama dağıtımı yapıldı. Konak Belediyesi’nin deneyimli Veteriner Hekimleri ile Bobyland Köpek Oteli ve Köpek Eğitim Merkez Veteriner Hekimleri, hayvan bakımıyla ilgili soruları yanıtladı.
Yeni yıl yeni yuva
Günü en mutlu tamamlayanlar ise etkinliğe gelerek kedi ve köpek sahiplenen vatandaşlar ve yuvalarını açtıkları can dostları oldu. Yeni aile üyelerini kucaklarından indirmeyen duyarlı vatandaşlar, sahiplenmenin önemine vurgu yaptı ve böyle bir etkinliği İzmirlilerle buluşturduğu için Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu’ya teşekkürlerini iletti.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Karşıyaka’da can dostlar için dayanışma buluşması
Karşıyaka Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında “Bir Nota, Bir Yuva”...
Karşıyaka’da sahiplendirme seferberliği
Karşıyaka Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde “Bir Nota, Bir Yuva” etkinliğiyle...
Can dostlar için fotoğraf sergisi
Datça Belediyesi Hayvan Bakımevi’ndeki 32 sevimli dostun fotoğraflarından oluşan “Bir Fotoğraf...
Yerel Haberleri
TümüManisa’da Cumhuriyet Coşkusu Göksel Konseriyle Sürecek
Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyetimizin 103’üncü yıl dönümü dolayısıyla...
İzmir’in Dünya’sı gençlik olimpiyatlarında Türkiye için...
İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün milli okçusu Dünya Yenihayat, Senegal’de...
Karabağlar’da Cumhuriyet’in 103'üncü yılı coşkuyla kutlandı!
Karabağlar Belediyesi, Cumhuriyet’in 103. yılını dört güne yayılan etkinliklerle kutladı....
Karşıyaka’da kentsel dönüşüm sektör temsilcileriyle ele...
Karşıyaka Belediyesi, sektör temsilcilerinden gelen talepler doğrultusunda kentsel dönüşüm...
Konak’ta hava kalitesi için sıkı denetim
Konak Belediyesi, hava kirliliğinin önlenmesi amacıyla ilçe genelinde denetimlerini...
Körfez’de yağmur sonrası yüzey temizliği
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yağışların ardından dereler ve yağmur sularıyla birlikte İzmir...
Meslek Fabrikası ile atıklar değerleniyor, tarih...
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası, Efes Selçuk Belediyesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi...
İzmir’de nefes kesen deprem tatbikatı
İzmir Depremi’nin 6’ncı yılında, İzmir, Manisa ve Aydın’da 43 ilçeyi kapsayan bölgesel deprem...
Bornova’da geleceğe nefes, afete direnç
Bornova Belediyesi, doğaya uyumlu, dirençli ve "İklim Nötr" bir kent yaratma hedefi...
Foça’da Cumhuriyetin 103. Yılı Coşkuyla Kutlandı
Foça’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yıl dönümü; resmî törenler, tebrikat programı,...
İzmir’in Deprem Master Planı hazırlanıyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın öncülüğünde, kenti depreme karşı daha...
Pehlivan: Cumhuriyeti 365 gün yüreğimizde taşıyoruz
Menemen'de iki günlük Cumhuriyet Bayramı coşkusunun finali, Cumhuriyet Meydanı'nda...