BIST 100 13.284,42 %1,67 Altın 6.865,89 ₺/gr %0,94 Bitcoin $81.309 %1,72 Dolar 48,79 ₺ %0,08 Euro 56,11 ₺ %0,08 Sterlin 65,43 ₺ %0,11 Gümüş 103,93 ₺/gr %1,69 Ethereum $2.637,12 %3,43 İsviçre Frangı 59,37 ₺ %0,40 Kanada Doları 34,90 ₺ %0,15 Avustralya Doları 34,76 ₺ %0,25 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01 Suudi Riyali 12,99 ₺ %0,23 BAE Dirhemi 13,28 ₺ %0,08 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,50 Çin Yuanı 7,29 ₺ %0,21
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Konak'ta bağımlılıkla mücadele

Konak'ta bağımlılıkla mücadele

Konak Belediyesi ile İzmir Denetimli Serbestlik Müdürlüğü işbirliğinde Konak Gençlik Destek Merkezi’nde “Bağımlılıkla ve kadına yönelik şiddetle mücadele” konularında farkındalığı artırmak ve bilinçlendirmek amacıyla eğitim seminerleri veriliyor. Yılsonuna kadar sürecek olan seminerlere Denetimli Serbestlik Müdürlüğü personeli ve denetimli serbestlikten yararlanan yükümlüler katılıyor.

0Yorumlar
Konak'ta bağımlılıkla mücadele
Konak Belediyesi geçtiğimiz yıl tarihi Kemer İstasyonu’nda gençleri madde bağımlılığıyla tanışmadan uzak tutmak, kendilerini geliştirmeleri için çeşitli eğitimler vermek ve psikolojik danışmanlık hizmeti sağlamak amacıyla hayata geçirdiği Konak Gençlik Destek Merkezi, İzmir Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün “Bağımlılıkla ve kadına yönelik şiddetle mücadele” konulu seminerlerine ev sahipliği yapıyor.

Bilinçlendirme eğitimleri yılsonuna kadar sürecek
Konak Belediyesi ve İzmir Denetimli Serbestlik Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen “Bağımlılıkla ve kadına yönelik şiddetle mücadele” konulu seminere madde bağımlılığı ve şiddete eğilimi olan, haklarında denetimli serbestlik tedbiri alınan yükümlüler katılıyor. Farkındalığı artırmaya ve bilinçlendirmeye yönelik düzenlenen seminerlerde uyuşturucunun zararları, sağlığa zararlı alışkanlıklar ve madde bağımlılığı, madde bırakma sonrası yoksunluk, aile içi şiddet, evlilikte çatışmaya sebep olan faktörler, öfke kontrolü, kişisel gelişim ve farkındalık, stres yönetimi, sorun çözme becerileri, olumlu düşünebilme gibi çeşitli konu başlıkları yer alıyor. Haftada iki gün düzenlenen eğitimlere şimdiye kadar 165 yükümlü ve 272 personel katıldı. 2022 yılı sonuna kadar sürecek olan farkındalık ve bilinçlendirme eğitimlerine yaklaşık 2000 yükümlü ve personelin katılması planlanıyor. İzmir Denetimli Serbestlik Müdürlüğü personelinin de katıldığı seminerler mart ayında başladı.

Psikolojik danışmanlık hizmeti ilgi görüyor
Öte yandan Konak Gençlik Destek Merkezi’nde Konak Belediyesi’nin psikoloğu tarafından verilen ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmeti de oldukça ilgi görüyor. İzmir’in dört bir yanında gelen 15 yaş ve üstü danışanlar yoğunluklu olarak aile içi iletişim bozukluğu, ilişkisel problemler, öfke problemleri, depresyon, motivasyon kaybı ve kaygı bozukluğu sorunları nedeniyle başvuruda bulunuyor. Bireysel terapi ve aile terapisi uygulanan merkezden tüm İzmirliler randevu alarak ücretsiz olarak yararlanabiliyor.

Ayrıntılı bilgi için merkezi arayabilirsiniz
Psikolojik danışmanlık hizmetinin yanı sıra özellikle bölgede yaşayan gençlere ve öğrencilere yönelik resim, halk dansları, etkili konuşma ve diksiyon kursları da düzenlendi. Konak Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü eğitmenleri tarafından verilen kurslara yaz sezonu sonrasında da devam edilecek. Düzenlenen kurslarla ve eğitim programlarıyla bölgeye canlılık getiren Konak Gençlik Destek Merkezi’nin çalışmaları, kurslar ve psikolojik danışmanlık hizmeti hakkında ayrıntılı bilgi almak isteyen vatandaşlar Konak Gençlik Destek Merkezi’ni 0 232 484 53 00 (Dahili:2812) telefon numarasından arayabilir.
 
 


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Avrupa Hareketlilik Haftası’nda Spil Dağı’nda yürüyüş

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında doğaseverleri Spil...

4 saat önce

Başkan Denizli, İsmet İnönü ve Musalla’da kış...

Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, başkan yardımcıları, ilgili birim müdürleri ve mahalle...

6 saat önce

Gaziler Günü’nde İzmir'de vefa buluşması

19 Eylül Gaziler Günü, İzmir Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı. Atatürk...

7 saat önce

Menemen Çömlek Festivaline muhteşem açılış!

Menemen Belediyesi tarafından 5’inci kez düzenlenen Uluslararası Menemen Çömlek Festivali,...

8 saat önce

Selçuk'ta 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Sakarya Meydan Muharebesi’nin ardından gazilik ünvanı ve...

9 saat önce

Karşıyaka kahraman gaziler için yürüyecek

Karşıyaka Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik ünvanı ile mareşal rütbesi...

10 saat önce

Başkan Mutlu’dan Gaziler Günü’ne özel buluşma: Her zaman...

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla gaziler ve...

11 saat önce

Buca’da Dünya Temizlik Günü’ne özel temizlik harekâtı

Buca Belediyesi, Dünya Temizlik Günü kapsamında Fırat Mahallesi’nde gönüllüler ve mahalle...

11 saat önce

Bornova’da iki yeni “Kent Bostanı” daha açıldı

Bornova Belediyesi, Karacaoğlan ve Yunus Emre mahallelerinde toplam 11 bin metrekarelik iki...

12 saat önce

Kınık’a 135 kilometrelik içme suyu şebekesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Kınık’ta içme suyunun önemli bölümünün...

12 saat önce

Çeşme Belediyesinden minik öğrencilere ''Okula Hoş...

Çeşme Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, 2026-2027 eğitim öğretim yılında ilkokula ilk...

1 gün önce

Karşıyaka’da nesiller arası buluşma

‘Avrupa Hareketlilik Haftası’ etkinliklerini dopdolu bir programla sürdüren Karşıyaka...

1 gün önce