Konak’ta Kadınlar Günü dayanışması: Susma Haykır, Kadınlar Vardır!
Konak Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü üretim ve sanatla kutluyor. Düzenlenen etkinlikler kapsamında kadınlar seslerini müzik ve ritimle duyuracak, dayanışma için bir araya gelen kadınlar ‘Susma Haykır, Kadınlar Vardır!’ diyecek.
Kadın emeğinin ön plana çıkacağı Kadınlar Günü Kermesi, 7 ve 8 Mart tarihlerinde, iki gün boyunca açık kalacak. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde kitap tanıtımı ve imza günü, Beştepeler Sosyal Tesisleri’nde ise ‘Kadın ve Çocuk Hakları’ söyleşisi gerçekleştirilecek.
Konak’ta Dünya Kadınlar Günü’ne, sanat ve emek damgasını vuracak. Konak Belediyesi’nin düzenlediği farklı etkinliklerle hem Kadınlar Günü kutlanacak hem de kadının emeği ve üretimi taçlanacak. Kadınların dayanışmayı da yaşayacağı etkinlikler salonlardan sokaklara taşacak, kadınların güçlü doğası müzik ve ritimle anlatılacak. Etkinlikler kapsamında 7-8 Mart tarihlerinde Alsancak Dominik Caddesi’nde Kadınlar Günü Kermesi kurulacak. Konaklı kadınların ürettiği el emeği göz nuru ürünlerin sergi ve satışının yapılacağı kermes 11.00 – 18.00 saatleri arasında açık olacak. 7 Mart’ta kermesin ardından, saat 18.30’da, Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde, İz Gazete yazarı Semra İğtaç’ın “İzmir’in Aşk Masalları” adlı kitap tanıtımı ve imza günü gerçekleştirilecek. Aynı gün, Beştepeler Sosyal Tesisleri de kadınların gücünü güç katan bir söyleşiye ev sahipliği yapacak. Konak Belediyesi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin (ÇYDD) birlikte düzenlediği “Kadın ve Çocuk Hakları” söyleşisinde kadınlar, Avukat Rabia Polat ve Avukat Damla Arayıcı rehberliğinde hukuki haklarına dair bilgilerini pekiştirecek. Söyleşi 14.30’da başlayacak.
Kadınlar, vardır!
Etkinlikler kapsamında Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişinde kadınlar bir araya gelerek seslerini yükseltecek. 7 Mart’ta saat 12.30’da gerçekleştirilecek buluşmada,Konak Belediyesi Kadın Perküsyon Topluluğu ve Konak Kültür Orkestrası muhteşem bir performans sergileyecek. Kadınların sesinin müzikle ve ritimle dile getirileceği etkinlikte, sözün keskinliği de kadınların gücüne güç katacak.
Başkan Mutlu’dan davet
Kadınlar Günü’nde birlik, beraberlik ve dayanışmayı çoğaltmak için tüm kadınları davet eden Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, kadınlarının sesinin daha gür çıkması için görevde olduklarını ifade etti. Bu 8 Mart’ta “Susma Haykır, Kadınlar Vardır” diyerek tüm kadınların sesi olacaklarını belirten Başkan Mutlu, “Kadınız ve kadın olarak buradayız, demek için; sesimizi Dünya Kadınlar Günü’nden hep birlikte yükseltmek için, tüm kadınları 7 Mart’ta Alsancak’a bekliyoruz. Kadınız ve güçlüyüz ama hep birlikte olunca daha da güçlüyüz” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Menemen’de Çiftçi Kadınlar Günü’ne ‘özel’ kutlama
Dünya Çiftçi Kadınlar Günü, Menemen'de renkli görüntülerle kutlandı. İlçenin dört bir yanından...
Konak’ta dikkat çeken istihdam hamlesi: Kadınlar...
Konak Belediyesi’nin kadın istihdamına ayrı bir pencere açacak Kaynak Operatörlüğü Kursu,...
Konaklı kadınların dayanışma kapısı: Kadın Danışma Merkezi
Konaklı kadınlara, başta şiddetle mücadele olmak üzere her alanda uzman destek sağlayan Konak...
Yerel Haberleri
TümüUrla’da Yeşil Eczane ve Şifa Bahçeleri Projesi tanıtıldı
Urla Belediyesi, Zeytin ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen söyleşide, doğayla uyumlu...
32. yılda aynı heyecanla: Karşıyaka Ata’dan Ana’ya koştu!
Karşıyaka Belediyesi tarafından bu yıl 32’nci kez düzenlenen Ata’dan Ana’ya Saygı Koşusu, 1500...
Göztepe’nin başarılı voleybolcularından Başkan Kınay’a...
Yıldız Kızlar kategorisinde İzmir şampiyonu ve Türkiye üçüncüsü olan Göztepe Spor Kulübü Yıldız...
Geleceğin milli sporcuları Buca'da yetişiyor
Buca Belediyesi'nin açmış olduğu yüzme kurslarına katılarak yetenekleriyle öne çıkan çocuklar,...
Kültürpark’ın yeni sakini İskender papağanı
50’nin üzerinde kuş türüne ev sahipliği yapan Kültürpark’ta, yeşil papağanların yanı sıra...
“Yaşları küçük hayalleri büyük”
İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün genç judocuları, Bosna Hersek’te düzenlenen Judo...
İzmir’de suyun her damlası yeniden değerlendiriliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, gri suyu arıtarak yeniden kullanıma kazandırıyor. ESHOT...
Parklardaki zeytinler sıvı altına dönüştü
Bornova Belediyesi, ilçenin park, yeşil alan ve rekreasyon alanlarında bulunan yüzlerce asırlık...
Çocuklar saha istedi, Başkan Uzun yerine getirdi
Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun, 2. İnönü Mahallesi Koca Çınar Sokak’ta yer alan Kemal...
Başkan Mutlu’dan üreten kadınlara tatlı ziyaret
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Konak Mutfak Atölyesi’nde pastacılık eğitimi...
İnciraltı Kent Ormanı’nda EXPO 2027 hazırlığı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 16 Nisan-2 Mayıs 2027 tarihleri arasında düzenlenecek...
Menderes Zabıtasından Kömür Denetimi
Menderes Belediyesi, kış aylarının gelmesi ile birlikte kömür denetimlerini sıklaştırdı.