Konak’ta Makedonya rüzgarı esti: Başkan Mutlu, Enes İbrahim ve heyetini ağırladı
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Makedonya Türk Hareket Partisi Genel Başkanı Enes İbrahim ve heyetini makamında ağırladı. Tüm gün devam eden temaslar kapsamında kültürel bağlar ve iki ülke arasındaki iş birlikleri ele alınırken, akşam düzenlenen yemekte ise göçmen dernekleri temsilcileri ve belediye meclis üyeleri ile bir araya gelindi.
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, bir dizi ziyaret kapsamında kente gelen Makedonya Türk Hareket Partisi (THP) Genel Başkanı Enes İbrahim ve heyetini makamında ağırladı. THP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Emin Skoro ve MYK Üyesi Erol Ruşid’in yanı sıra Konak Belediyesi Meclis Üyesi Birol Özkardeşler, Karşıyaka Belediyesi Meclis Üyesi İlhami Yıldız ve Balkan Strateji Geliştirme ve İş Birliği Derneği Başkanı Hüseyin Karataş’ın da yer aldığı ziyarette ortak tarihsel kökler ve sahip olunan güçlü değerler üzerine verimli bir görüşme gerçekleştirildi. Başkan Mutlu ve Genel Başkan İbrahim, akşam saatlerinde ise Makedonya göçmen derneklerinin başkanları ile belediye meclis üyelerinin de katıldığı yemekte yeniden bir araya geldi. Samimi bir atmosferde gerçekleşen buluşmada, yerel yönetimlerle ilişkiler ve kültürel bağların korunmasına yönelik çalışmalar değerlendirildi.
“Kendimi iyi hissettiğim bir buluşma oldu”
Anlamlı buluşmanın kendisi için özel bir değer taşıdığını dile getiren Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, “Hepinizin bildiği gibi, Yunanistan’ın Serez kentinden göç etmiş bir ailenin kızıyım. Bu akşam benim için yalnızca bir protokol yemeği değil aynı zamanda hemşehrilerimle bir araya geldiğim, kendimi gerçekten iyi hissettiğim özel bir buluşma oldu. Katılımınız ve bu güzel atmosferi paylaştığınız için hepinize içtenlikle teşekkür ediyorum” dedi.
“Sizlerle olmak onur ve gurur verici”
Misafirperverliğinden dolayı Başkan Mutlu’ya teşekkür ederek sözlerine başlayan Makedonya Türk Hareket Partisi Genel Başkanı Enes İbrahim ise “Burada sizlerle birlikte olmak benim için onur ve gurur verici. Uzun zamandır böyle bir program planlıyordum. Kısmet bugüneymiş ama önemli olan bundan sonraki diyaloglarımızın geliştirilmesi ve iki ülke arasındaki iş birliklerinin devamlılığında köprü vazifesinde olmamız. Partimiz, Makedonya’daki üç Türk siyasi partiden biridir. Duruşu ve ilkeleri nettir, sosyal demokrat ittifak içerisinde siyaset yapmaktayız” ifadelerini kullandı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Münih’te Konak rüzgarı: Başkan Mutlu, kentin tarihini ve...
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Almanya’nın Münih kentinde düzenlenen Türk...
Başkan Mutlu, Zabıta Haftası’nı kutladı
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Zabıta Teşkilatı’nın kuruluşunun 200. yılının...
Srebrenitsa’da katledilen canlar Konak’ta anıldı
Konak Belediyesi’nin Konak Kent Konseyi ve Gültepe Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma...
Yerel Haberleri
TümüİZMAR, Ödemiş’teki yeni şubesiyle 26 mağazaya ulaştı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, halkın güvenilir ve uygun fiyatlı alışveriş...
Seferihisar’da mandalinanın geleceği için önemli müjde!
Üreticilerin sorunlarını ve taleplerini doğrudan dile getirdiği toplantıda, İzmir’de ücretsiz...
Başkan Vekili Şen, Sahil Bölgesindeki Vatandaşlarla Buluştu
Menderes Belediye Başkan V. Asuman Şen, Özdere hizmet binasında vatandaşlarla buluştu. Talep,...
Karşıyaka’da örnek iş birliği: Kadın yükümlüler mesleki...
Sosyal sorumluluk anlayışıyla örnek bir iş birliğine imza atan Karşıyaka Belediyesi, Karşıyaka...
Ege'nin en büyük iki kütüphanesi için geri sayım başladı!
Menemen Belediyesi tarafından inşaatları tamamlanan Ege'nin en büyük iki kütüphanesinin açılışı...
Buca Belediyesi araç filosunu güçlendiriyor
Buca Belediyesi, kent genelindeki temizlik hizmetlerini kesintisiz sürdürmek amacıyla araç...
Selçuk'ta Atatürk, 'Hasret' gecesiyle anılacak
Efes Selçuk Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Selçuk Şubesi iş birliğiyle, Gazi...
Bornova’da çocukların güvenliği için “Korkuluk” önlemi
Bornova Belediyesi, ilçedeki öğrencilerin okul giriş ve çıkış saatlerinde trafik güvenliğini en...
İzmirim Kart’ta QR kodla geçiş kolaylaşacak
İzmirim Kart’ta özellikle yoğun güneş ışığı nedeniyle açık alanlarda yaşanan QR kod okuma...
Dünyaca ünlü Göztepeli yıldızla İzmir’e ilgi artacak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Göztepe Spor Kulübü Onursal Başkanı Mehmet...
İzmirli çiftçinin dijital yol arkadaşı: İyi Tarım İzmir
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin geliştirdiği İyi Tarım İzmir mobil uygulaması, çiftçilerin hibe...
Başkan Tugay’dan COP31 daveti: Antalya’da görüşmek üzere
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, COP31 için verdiği mesajda tüm ziyaretçileri...