BIST 100 11.479,87 %1,29 Altın 6.529,61 ₺/gr %1,01 Bitcoin $75.752 %0,40 Dolar 50,07 ₺ %0,00 Euro 55,96 ₺ %0,00 Sterlin 67,20 ₺ %0,00 Gümüş 83,77 ₺/gr %0,05 Ethereum $2.229,74 %0,89 İsviçre Frangı 61,15 ₺ %0,20 Kanada Doları 35,59 ₺ %0,39 Avustralya Doları 34,58 ₺ %0,37 Suudi Riyali 13,37 ₺ %0,22 BAE Dirhemi 13,66 ₺ %0,23 Rus Rublesi 0,62 ₺ %0,29 Çin Yuanı 7,52 ₺ %0,14
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Konak’ta Roman girişimciliği ve istihdamı için önemli iş ...

Konak’ta Roman girişimciliği ve istihdamı için önemli iş birliği

Konak Belediyesi ve REDI Türkiye, Roman girişimciliğini desteklemek ve Romanların istihdama erişimini güçlendirmek amacıyla iş birliği protokolü imzaladı. Protokol kapsamında REDI Türkiye’nin yürüttüğü girişimcilik ve istihdam destek çalışmaları, Konak Belediyesi’nin katkılarıyla daha fazla kişiye ulaştırılacak.

0Yorumlar
Konak’ta Roman girişimciliği ve istihdamı için önemli iş birliği

Konak Belediyesi ve Roman Girişimciliğini Geliştirme İnisiyatifi Derneği (REDI Türkiye), Avrupa Birliği tarafından finanse edilen “AB’den REDI’ye 2. Aşama Desteği: Batı Balkanlar ve Türkiye’deki Roman Girişimcilerin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında Roman girişimciliğini desteklemek ve Romanların istihdama erişimini güçlendirmek amacıyla iş birliği protokolü imzaladı. Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu ile REDI Türkiye Ülke Direktörü Serkan Baysak tarafından imzalanan protokol doğrultusunda REDI Türkiye’nin Roman toplumuna yönelik yürüttüğü Girişimciler için Kuluçka Programı, Faaliyet Halindeki İşletmeler için Büyüme Programı, Finansman Kaynaklarına Erişim Eğitimi ile İstihdam Odaklı Birebir Destekler gibi girişimcilik ve istihdam destek çalışmaları, Konak Belediyesi’nin katkılarıyla daha fazla kişiye ulaştırılacak. İş birliğinin ilk adımı olarak düzenlenecek Özgeçmiş Hazırlama ve Kariyer Yönetimi Eğitimi’nin ardından katılımcılar, Konak Belediyesi’nin İş’te Konak Personel İstihdam Ofisi aracılığıyla işverenlerle buluşturulacak.

Başkan Mutlu: Önemli sonuçlar elde edeceğimize yürekten inanıyorum

Roman vatandaşların yaşamda maruz kaldığı adaletsizlikleri ortadan kaldırmak için tüm paydaşlarla iş birliği içerisinde çalışmayı sürdürdüklerini belirten Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, “Roman yurttaşlarımızın karşı karşıya kaldığı en önemli sorunların başında istihdam geliyor. Bu nedenle bugün imzaladığımız protokolü son derece kıymetli buluyoruz. Uzun zamandır üzerinde çalıştığımız ve hayata geçirmek için emek verdiğimiz bu iş birliğini başlatmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Güçlü, deneyimli ve özverili ekibinizin katkılarıyla; belediyemizin sahip olduğu bilgi birikimi ve tecrübeyi bir araya getirerek önemli sonuçlar elde edeceğimize yürekten inanıyorum. Hiç kimsenin geride bırakılmadığı, herkesin eşit fırsatlara sahip olduğu, yan yana yürüyerek kendini değerli ve mutlu hissettiği bir Konak için tüm paydaşlarımızla iş birliği içinde çalışmayı sürdüreceğiz” dedi.

Baysak: Önümüzdeki dönemde daha fazla kişiye ulaşacağız

Süreç boyunca vermiş olduğu destekten dolayı Başkan Mutlu’ya teşekkür eden REDI Türkiye Ülke Direktörü Serkan Baysak, “AB destekli projemizin ilk gününden itibaren Konak’ta yaşayan Roman vatandaşlarımızla yakın iş birliği içinde çalışmaya başladık. Bir yıllık süreçte 183 kişiyi sistemimize dahil ettik. Türkiye genelindeki faydalanıcılarımızın yüzde 40’ını Konak’ta yaşayan Roman yurttaşlarımız oluşturuyor. Bu oran, Konak’a duyduğumuz ilgiyi ve bölgenin sahip olduğu güçlü potansiyeli açıkça ortaya koyuyor. Bu kapsamda yaklaşık 16 girişimcimiz finans, dijital okuryazarlık ve çeşitli alanlarda uzman desteğinden yararlandı. Ayrıca bu dönem hayata geçirdiğimiz hibe programından Konak’tan 2 girişimcimiz faydalanma imkanı buldu. Önümüzdeki dönemde de sizlerin desteğiyle çok daha fazla kişiye ulaşacağımıza inanıyoruz. Türkiye’de Roman toplumu denildiğinde akla gelen ilk şehirlerden biri İzmir, ilk ilçelerden biri ise Konak’tır. Bu nedenle burada yürütülen çalışmaların önemli ve değerli olduğuna inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Küleş: Sorumluluğumuz daha da arttı

Konak Belediyesi Meclis Üyesi Tolga Küleş ise şunları söyledi: “Konak, Roman vatandaşlara yönelik sosyal, kültürel ve toplumsal çalışmalarıyla bugüne kadar Türkiye’ye örnek olmuş bir ilçedir. Bugün atılan imzalarla birlikte sorumluluğumuz daha da arttı. Bu bilinçle hareket ederek Roman toplumunun yaşam koşullarını iyileştirmek, fırsat eşitliğini güçlendirmek ve hayata geçirilen projeleri daha da yaygınlaştırmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

İZMAR, Ödemiş’teki yeni şubesiyle 26 mağazaya ulaştı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, halkın güvenilir ve uygun fiyatlı alışveriş...

8 saat önce

Seferihisar’da mandalinanın geleceği için önemli müjde!

Üreticilerin sorunlarını ve taleplerini doğrudan dile getirdiği toplantıda, İzmir’de ücretsiz...

9 saat önce

Başkan Vekili Şen, Sahil Bölgesindeki Vatandaşlarla Buluştu

Menderes Belediye Başkan V. Asuman Şen, Özdere hizmet binasında vatandaşlarla buluştu. Talep,...

9 saat önce

Karşıyaka’da örnek iş birliği: Kadın yükümlüler mesleki...

Sosyal sorumluluk anlayışıyla örnek bir iş birliğine imza atan Karşıyaka Belediyesi, Karşıyaka...

9 saat önce

Ege'nin en büyük iki kütüphanesi için geri sayım başladı!

Menemen Belediyesi tarafından inşaatları tamamlanan Ege'nin en büyük iki kütüphanesinin açılışı...

11 saat önce

Buca Belediyesi araç filosunu güçlendiriyor

Buca Belediyesi, kent genelindeki temizlik hizmetlerini kesintisiz sürdürmek amacıyla araç...

11 saat önce

Selçuk'ta Atatürk, 'Hasret' gecesiyle anılacak

Efes Selçuk Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Selçuk Şubesi iş birliğiyle, Gazi...

13 saat önce

Bornova’da çocukların güvenliği için “Korkuluk” önlemi

Bornova Belediyesi, ilçedeki öğrencilerin okul giriş ve çıkış saatlerinde trafik güvenliğini en...

13 saat önce

İzmirim Kart’ta QR kodla geçiş kolaylaşacak

İzmirim Kart’ta özellikle yoğun güneş ışığı nedeniyle açık alanlarda yaşanan QR kod okuma...

13 saat önce

Dünyaca ünlü Göztepeli yıldızla İzmir’e ilgi artacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Göztepe Spor Kulübü Onursal Başkanı Mehmet...

13 saat önce

İzmirli çiftçinin dijital yol arkadaşı: İyi Tarım İzmir

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin geliştirdiği İyi Tarım İzmir mobil uygulaması, çiftçilerin hibe...

13 saat önce

Başkan Tugay’dan COP31 daveti: Antalya’da görüşmek üzere

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, COP31 için verdiği mesajda tüm ziyaretçileri...

13 saat önce