BIST 100 10.759,56 %3,64 Altın 6.222,90 ₺/gr %3,56 Bitcoin $77.477 %1,05 Dolar 49,96 ₺ %0,07 Euro 55,81 ₺ %0,26 Sterlin 67,01 ₺ %0,11 Gümüş 78,92 ₺/gr %5,74 Ethereum $2.249,75 %1,23 İsviçre Frangı 60,59 ₺ %0,02 Kanada Doları 35,75 ₺ %0,17 Avustralya Doları 35,14 ₺ %0,12 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,31 ₺ %0,22 BAE Dirhemi 13,61 ₺ %0,08 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,09 Çin Yuanı 7,51 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Konak’ta Roman Müzesi kurulacak

Konak’ta Roman Müzesi kurulacak

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Roman dernekleri temsilcileriyle bir araya gelerek Romanlara Yönelik Eylem Planı kapsamında yaptıkları ve yapacakları projeleri değerlendirdi. Roman toplumunun yaşadığı sorunları da birinci ağızdan dinleyen Başkan Batur, Roman kültürünü tanıtacak, Romanların tarihiyle ilgili envanter oluşturacak bir Roman Müzesi hazırlığında olduklarını da müjdeledi.

0Yorumlar
Konak’ta Roman Müzesi kurulacak

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, yerel yönetim ve Roman sivil toplum kuruluşları arasında Türkiye’de bir ilk olarak bu yılın başında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde roman dernekleri temsilcileriyle bir araya geldi. Belediyenin Araştırma ve Geliştirme (Ar-Ge) Müdürlüğü’ne ev sahipliği yapan Halil Rıfat Paşa Köşkü’nde düzenlenen toplantıya Başkan Batur’la birlikte Evlatlarımızı Kötü Alışkanlıklardan Koruma Derneği Başkanı ve Konak Belediye Meclisi Üyesi Ali Yangir, Konak Ulubatlılar Eğitim Kültür Yardımlaşma Dayanışma ve Spor Derneği Başkanı Engin Demirkol ve Konak Sosyal Hizmetler Dayanışma Derneği Başkanı Süleyman Çatalbaş katıldı.

İşbirliği protokolü çerçevesinde gerçekleştirilen toplantıda Ar-Ge Müdürü Turan Ateş, Konak Belediyesi’nce Roman vatandaşlara yönelik bugüne dek yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında detaylı bir sunum yaptı. Konak Belediyesi’nin Roman nüfusunun yoğun olduğu mahallelerde hizmete açtığı Roman Kültür Merkezi, Gençlik Destek Merkezi, Minikler Konağı ile birlikte AB projeleri Romacted programı, iş garantili meslek kursları gibi çalışmaların tek tek ele alındığı toplantıda Başkan Batur bir de müze müjdesi verdi. Konak Belediyesi ve Roman Derneklerinin birlikte hayata geçireceği, Roman kültürünü tanıtacak, geçmişten günümüze getirdikleri değerleri yaşatacak ve dünyada da bir ilk olacak Roman Müzesinin kente kazandırılması kararlaştırıldı.

 

Batur: Bizim iyi niyetimizden hiç kimse şüphe etmesin

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, iyi niyetle çalıştıklarını ve yavaş ama emin adımlar atarak sorunları birlikte çözeceklerini dile getirdiği konuşmasında şunları söyledi:

“Bugüne kadar birikmiş olan birçok sorunu burada birlikte konuşuyoruz, birlikte çözmek için uğraş veriyoruz. Biz en başında ‘Birlikte Konak’ dedik. Bir kere bizim iyi niyetimizden kimse şüphe etmesin. Bu iyi niyetin karşılıklı olduğunu da biliyoruz. Bu masadakilerin hepsi iyi niyetli arkadaşlarımız, iyi niyetli kardeşlerimiz. Biz Roman dernekleriyle beraber bir protokol imzaladık ve her adımda birlikte hareket ediyoruz. Bu toplantılarda bir araya geliyor, Roman toplumunun sorunlarını kendi içinden dinliyor, görüyor ve çözümü birlikte arıyoruz. Yavaş yavaş ama emin adımlarla yol alıyoruz.”

Konak’ta Roman Müzesi kurulacak

Dünyada ilk olacak

Konak’ta yaşayan Roman vatandaşlarının tüm sorun ve taleplerinin dile getirildiği, çözüm yollarının masaya yatırıldığı toplantıda, yeni fikirler ve projeler de paylaşıldı. Konak Belediyesi ve Roman sivil toplum kuruluşları arasında imzalanan protokol kapsamında yapılması düşünülen Roman Müzesi projesi ise heyecan yarattı. Müze ile ilgili çalışmaların bir an önce başlaması için talimat veren Başkan Batur, müzenin Roman kültürünün doğru bir şekilde tanıtılması ve geleceğe taşınmasında önemli yeri olacağını ifade etti. Romanların tarihi, kültürü, yaşam tarzı, gelenek ve görenekleri ile coğrafi yapılarının aktarılması ve yaşatılmasını sağlayacak Roman Müzesi hayata geçtiğinde dünyada bir ilk olacak.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Manisa’da Cumhuriyet Coşkusu Göksel Konseriyle Sürecek

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyetimizin 103’üncü yıl dönümü dolayısıyla...

4 saat önce

İzmir’in Dünya’sı gençlik olimpiyatlarında Türkiye için...

İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün milli okçusu Dünya Yenihayat, Senegal’de...

8 saat önce

Karabağlar’da Cumhuriyet’in 103'üncü yılı coşkuyla kutlandı!

Karabağlar Belediyesi, Cumhuriyet’in 103. yılını dört güne yayılan etkinliklerle kutladı....

8 saat önce

Karşıyaka’da kentsel dönüşüm sektör temsilcileriyle ele...

Karşıyaka Belediyesi, sektör temsilcilerinden gelen talepler doğrultusunda kentsel dönüşüm...

8 saat önce

Konak’ta hava kalitesi için sıkı denetim

Konak Belediyesi, hava kirliliğinin önlenmesi amacıyla ilçe genelinde denetimlerini...

8 saat önce

Körfez’de yağmur sonrası yüzey temizliği

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yağışların ardından dereler ve yağmur sularıyla birlikte İzmir...

8 saat önce

Meslek Fabrikası ile atıklar değerleniyor, tarih...

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası, Efes Selçuk Belediyesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi...

8 saat önce

İzmir’de nefes kesen deprem tatbikatı

İzmir Depremi’nin 6’ncı yılında, İzmir, Manisa ve Aydın’da 43 ilçeyi kapsayan bölgesel deprem...

10 saat önce

Bornova’da geleceğe nefes, afete direnç

Bornova Belediyesi, doğaya uyumlu, dirençli ve "İklim Nötr" bir kent yaratma hedefi...

10 saat önce

Foça’da Cumhuriyetin 103. Yılı Coşkuyla Kutlandı

Foça’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yıl dönümü; resmî törenler, tebrikat programı,...

1 gün önce

İzmir’in Deprem Master Planı hazırlanıyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın öncülüğünde, kenti depreme karşı daha...

1 gün önce

Pehlivan: Cumhuriyeti 365 gün yüreğimizde taşıyoruz

Menemen'de iki günlük Cumhuriyet Bayramı coşkusunun finali, Cumhuriyet Meydanı'nda...

1 gün önce