BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.703 %0,67 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.352,21 %1,58 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Köy Enstitüleri’nin ışığı Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde

Köy Enstitüleri’nin ışığı Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde

Köy Enstitüleri’nin kuruluşunun 82. Yıl dönümü sebebiyle Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde “Köy Enstitülerinin Işığında Yeni Tarım Düzeni” etkinliği düzenlendi. Etkinlikte konuşan Başkan Ceritoğlu Sengel; "Biz belediye olarak Köy Enstitüleri ruhuyla gıda egemenliğini savunmak, gelecek nesillere doğru tarım tekniklerini aktarabilmek için Efes Tarlası Yaşam Köyü’nü kurduk." dedi.

0Yorumlar
Köy Enstitüleri’nin ışığı Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde
Köy Enstitüleri’nin kuruluşunun 82. Yıl dönümü sebebiyle Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde “Köy Enstitülerinin Işığında Yeni Tarım Düzeni” etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Tarım Yazarı Ali Ekber Yıldırım, Köy Enstitülerinin ilk mezunlarından Öğretmen İlyas Kalay, üreticiler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

BAŞKAN CERİTOĞLU SENGEL: BİZ YAŞAMI İNŞA ETMEYE ÇALIŞANLARIZ

Etkinlik kapsamında düzenlenen Tarım Söyleşisinde konuşan Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, “Biz belediye olarak Köy Enstitüleri ruhuyla gıda egemenliğini savunmak, gelecek nesillere doğru tarım tekniklerini aktarabilmek, uygulamalı olarak bunları yaşatabilmek, İsmail Hakkı Tonguç gibi,  Hasan Ali Yücel gibi isimlere kıymet verdiğimizi ifade etmek adına Efes Tarlası Yaşam Köyü’nü kurduk. Amacımız çocukları yetiştirebilmek, amacımız çiftçilerin kendi deneyimlerini paylaşabilmesini sağlamaktır.  Bugün aramızda İlyas Kalay var.  İlyas Hocamız, Efes Tarlası Yaşam Köyü’nü gazetelerden duyarak Salihli’den buraya geldi.  İlyas Hocam Köy Enstitüleri’nin ilk mezunlarından, bir sürü öğrenci yetiştirmiş 98 yaşında gencecik bir delikanlı. “Köy Enstitüleri’nin Gerçekleri” adında bir kitabı da var.   İlyas Hocamızın duygulanarak baktığı şeyler, Efes Tarlası Yaşam Köyü’nün sadece binalardan değil açıldığından beri işleyen bir yer olduğunun kanıtlandığı en güzel günü oldu. Biz Efes Tarlası Yaşam Köyü ile yaşamı inşa etmeye çalışanlarız. Bize yürek verdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Köy Enstitüleri’nin ışığı Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde

YILDIRIM: KÖY ENSTİTÜLERİNİN IŞIĞIYLA BUGÜNÜ GÖRÜYORUZ
Başkan Ceritoğlu Sengel’in ardından konuşan, Tarım Yazarı Ali Ekber Yıldırım, Yeni Tarım Düzeni kitabında Efes Tarlası Yaşam Köyü’nün hikâyesine yer verdiğini belirtti.

Köy Enstitüleri’nin kuruluş sürecine değinen Yıldırım; “Köy Enstitüleri’nin kuruluşundan bu yana 82 yıl geçti. Biz halen daha Köy Enstitüleri’nin, İlyas Öğretmenlerin ışığıyla bugünleri görüyoruz. Köy Enstitüleri modelini bugün kırsalda uygulayarak hem tarımda hem de eğitimde başarı elde edeceğimizi söyleyebiliriz” dedi.
Köy Enstitüleri’nin 82. Kuruluş yıl dönümünde Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde olmanın öneminde değinen Yıldırım; “Biz tarıma dair her yerde konuşuyoruz ama Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde bu söylediklerimizin hayata geçirilmesini, sadece sözde değil uygulamada da hem üreticilerin hem çocukların kısaca herkesin bu felsefeyi uygulayabilecekleri bir ortamı yaşıyoruz. Dolayısıyla Filiz Başkan’a çok teşekkür ediyorum. Bütün olumsuzluklara rağmen üretimin devam etmesi, üretim sevincinin yaşanması ve benim de buna tanıklık etmem benim açımdan büyük bir mutluluktur” dedi.
Dünyada pandemi ile birlikte yeni bir tarım düzeninin kurulduğunu belirten Ali Ekber Yıldırım; “Türkiye’nin tarımsal potansiyeli gerçekten çok yüksek. Dış politikadan eğitime birçok alanda karamsar bir tablo olsa da ben kendi adıma tarım ile her seferinde umutlanıyorum. Efes Tarlası Yaşam Köyü’nü görünce umutlanıyorum. Belediyeler tarıma ciddi destek sağlıyor artık. Üretimin sürdürülebilir bir hale getirilmesiyle Türkiye’nin çıkışının tarımda olduğuna inanıyorum” dedi.
Ali Ekber Yıldırım konuşmasının ardından Efes Tarlası Yaşam Köyü’nün ziyaretçileri için Yeni Tarım Düzeni adlı kitabını imzaladı. Üreticilere ve vatandaşlara kompost gübre, fide ve atalık tohum dağıtıldı.

Başkan Ceritoğlu Sengel, çocuklarla birlikte Efes Tarlası Yaşam Köyü plantasyon alanında çocuklarla birlikte fide ekti.
 


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

5. Bayraklı Homeros Edebiyat ve Sanat Festivali Başladı

Bayraklı Homeros Edebiyat ve Sanat Festivali’nin beşincisi, “Smyrna’dan Homeros’a: Bayraklı...

9 saat önce

Gençler Cumhuriyet’in izinde yürüdü, kadınlar...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, gençleri doğayla, kadınları tarihle buluşturdu. Cumhuriyet Bayramı...

13 saat önce

İş’te İzmir’le iş buldu, öğrencileriyle derste buluştu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası bünyesindeki İş’te İzmir platformu, iş arayanlarla...

13 saat önce

3. Yaş Üniversitesi’nde ders zili çaldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 60 yaş ve üzeri vatandaşları aktif yaşama ve hayat boyu...

14 saat önce

Büyükşehir, dayanışma noktalarıyla İzmirlinin yanında

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki 12 Dayanışma Noktası ve 3 Danışma Noktası...

14 saat önce

1,5 milyon ton dip çamuru çıkarıldı, rota kuzeye çevrildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Körfez’de su sirkülasyonunu artırmak ve deniz ekosistemini...

14 saat önce

Efes Selçuk'ta Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Kültür, Tarih...

Efes Selçuk Belediyesi, Cumhuriyetin 103. yıl dönümünü kapsamında anma programları, törenler,...

14 saat önce

Genç Yaka’da ‘Cumhuriyet’in İzinde’ bilgi yarışması

Karşıyaka Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı kapsamında Genç Yaka’da bilgi yarışması düzenledi. 4...

14 saat önce

Bornova’da gelecek minik ellerle yeşerdi

Bornova Belediyesi Ekolojik Kent Yerel Tohum Merkezi’ni ziyaret eden Mediha Mahmutbey Ortaokulu...

14 saat önce

Geleceğin yıldızları Buca’da yetişiyor

Buca Belediyesi’nin çocukları sporla buluşturmak amacıyla düzenlediği ücretsiz Futbol Okulları,...

15 saat önce

Kemeraltı Festivali esnafın yüzünü güldürdü

Konak Belediyesi’nin düzenlediği Kemeraltı Festivali, Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun da...

1 gün önce

Sarnıç’ın su şebekesine 205 milyonluk yatırım!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Gaziemir Sarnıç’ta 205 milyon liralık...

1 gün önce