Kurtuluş coşkusu Menemen'i sardı
Menemen ve İzmir'in kurtuluşunun 104. yıl dönümü için Menemen'de törenin adresi Cumhuriyet Meydanı oldu. Kortej geçit töreni ve halk oyunlarıyla renklenen törende konuşan Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, "Bizlere düşen; bu vatanı canları pahasına savunan kahramanlarımıza layık olmak, Cumhuriyetimize sahip çıkmak ve çocuklarımıza çok daha güçlü bir gelecek bırakmaktır." dedi.

Menemen, kurtuluşun 104. yıl dönümü coşkusunu yaşıyor. 3 yıl, 3 ay ve 3 hafta süren zulüm dolu işgal acısının dindiği, ay yıldızlı şanlı bayrağımızın yeniden göndere çekildiği 9 Eylül 1922 tarihinin 104. yıl dönümü için ilçede ilk program, sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirildi. Törene Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, Menemen Kaymakamı Vedat Yılmaz, Menemen Garnizon Komutanı Topçu Albay Recai Yılmaz, Menemen Cumhuriyet Başsavcısı Soner Erden ve Menemen protokolü ile birlikte gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Tören çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.
"Ay yıldızlı bayrağımız ilelebet göklerde dalgalanacak!”
Törende konuşan Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, "Menemen’imiz tam üç yıl, üç ay ve üç hafta işgalin ve zulmün karanlığında kaldı. Mustafa Kemal Paşa’nın askeri dehası, milletimizin cesareti, vatan sevgisi ve bağımsızlığa olan sarsılmaz inancı birleşti. Büyük Taarruz’la başlayan o büyük yürüyüş, Türk süvarilerinin Menemen’e ve ardından İzmir’e ulaşmasıyla zafere dönüştü. Menemen kurtuldu. İzmir kurtuldu. Vatan kurtuldu. Ay yıldızlı bayrağımız yeniden göklerde özgürce dalgalandı. Aradan 104 yıl geçti. Ama bize bırakılan emanet de, o emanet karşısındaki sorumluluğumuz da değişmedi. Bizlere düşen; bu vatanı canları pahasına savunan kahramanlarımıza layık olmak, Cumhuriyetimize sahip çıkmak ve çocuklarımıza çok daha güçlü bir gelecek bırakmaktır. Biz de Menemen’de tam olarak bunun için çalışıyoruz. Geçmişimizi biliyoruz. Atamızı tanıyoruz, O’nu anlıyoruz. Bağımsızlığımızın, özgürlüğümüzün ve Cumhuriyetimizin kıymetini biliyoruz. Ve bize bırakılan emanete her koşulda sahip çıkıyoruz. Çünkü ecdadımızın yazdığı destana layık olmak yalnızca sözle olmaz. Çalışmakla olur. Üretmekle olur. Bu memlekete eser bırakmakla olur. Bu duygu ve düşüncelerle; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi, Hasan Tahsin’i, Kaymakam Kemal Bey’i, Kuvâ-yi Milliye kahramanlarımızı, efelerimizi ve bağımsızlığımız uğruna mücadele eden bütün vatan evlatlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Menemen’imizin kurtuluşunun 104. yılı kutlu olsun! İzmir’imizin kurtuluşu kutlu olsun! Ay yıldızlı bayrağımız ilelebet göklerde dalgalansın! Cumhuriyetimiz ilelebet payidar olsun!" ifadelerini kullandı.
Başkan Pehlivan'ın konuşması sonrası tören, Menemen Belediyesi Halk Oyunları Ekibi tarafından gerçekleştirilen zeybek gösterisi ve geniş katılımlı kortej geçidi ile son buldu.
Benzer Haberler
Menemen’de kurtuluş coşkusu Sefo ile yaşanacak
Menemen'de kurtuluş coşkusu, muhteşem bir konserle yaşanacak. İzmir'in ve Menemen'in...
Menemen'de on binler, Sefo ile coştu
Menemen Belediyesi tarafından düzenlenen Kurtuluş Şenliği, muhteşem bir konserle son buldu....
Menemen Çömlek Festivaline muhteşem açılış!
Menemen Belediyesi tarafından 5’inci kez düzenlenen Uluslararası Menemen Çömlek Festivali,...
Yerel Haberleri
TümüBaşkan Saniye Bora Fıçı'dan Gerenköy'e Hizmet, Foça'ya...
Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, Gerenköylülere verdiği sözü yerine getirdi. Foça...
Menderes'te İşçinin Yüzünü Güldüren Sözleşme İmzalandı
Menderes Belediyesi 764 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesini Belediye İş Sendikasıyla imzaladı.
Galeri Alt’ta yeni sezon başladı: Birbirinden farklı...
Her yaştan vatandaşa yönelik kültür sanat faaliyetleriyle fark yaratan Karşıyaka Belediyesi,...
Buca’da Başkan Vekili Benzer’den tasarruf ve...
Buca Belediye Başkan Vekili Hüseyin Benzer, başkan yardımcıları ve birim müdürleri ile yaptığı...
Narlıdere 3. Yaş Üniversitesi’nde ilk ders zili çaldı
Narlıdere 3. Yaş Üniversitesi’nde ilk ders zili çaldı. Narlıdere Belediyesi’nin Ege Geriatri...
Adım adım “bağımsız yaşam”
İzmir Büyükşehir Belediyesi, engelli hizmet merkezlerinde düzenlediği eğitimlerle kör ve görme...
İzmir’in altında 5 bin yıllık tarih yatıyor
Smyrna Antik Kenti’nde yürütülen kazılar, 2 bin 700 yıl önceki planlı şehir yaşamını ve yaklaşık...
Dikili’ye tam teşekküllü sokak hayvanları kampüsü
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Bakırçay bölgesine hizmet verecek Dikili Sokak Hayvanları...
Çiğli Belediyesi’nden Öğrencilere Kırtasiye Desteği
Çiğli Belediyesi, çocukların eğitim yolculuğunu destekleyen çalışmalarına bir yenisini daha...
Bornova’da parkta motosiklet devri bitiyor
Bornova Belediyesi, vatandaşların en yoğun kullandığı parklarda yayaların can güvenliğini tehdit...
MASKİ, Ahmetli’de 4 Mahallenin İçme Suyu Depolarını...
Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü, vatandaşlara daha sağlıklı ve...
Menderes’te Çocuklara Sıfır Atık Eğitimi
Menderes Belediyesi, okullarda sıfır atıkla ilgili bilinçlendirme eğitimleri veriyor.