BIST 100 11.478,13 %4,12 Altın 6.530,82 ₺/gr %3,60 Bitcoin $80.295 %3,60 Dolar 50,02 ₺ %0,04 Euro 56,15 ₺ %0,27 Sterlin 67,39 ₺ %0,40 Gümüş 84,01 ₺/gr %5,18 Ethereum $2.421,60 %5,71 İsviçre Frangı 61,22 ₺ %0,50 Kanada Doları 35,80 ₺ %0,29 Avustralya Doları 35,05 ₺ %0,63 Suudi Riyali 13,33 ₺ %0,05 BAE Dirhemi 13,62 ₺ %0,04 Rus Rublesi 0,61 ₺ %0,49 Çin Yuanı 7,50 ₺ %0,03
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel “Levant Kafe” Dramalılar Köşkü’nde hizmete açıldı

“Levant Kafe” Dramalılar Köşkü’nde hizmete açıldı

Bornova Belediyesi, Dramalılar Köşkü'nde Levanten Kafe'nin açılışını yaptı. Açılış töreninde açıklamalarda bulunan Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, " Burayı bir Levanten yaşam müzesine dönüştüreceğiz. Levanten kültürü, tıpkı yörükler ve göçmenler gibi Bornova’nın ayrılmaz bir parçası." dedi.

0Yorumlar
“Levant Kafe” Dramalılar Köşkü’nde hizmete açıldı

Bornova Belediyesi’nin Levanten Müzesi’ne dönüştürmek için çalışmalarına başladığı tarihi Dramalılar Köşkü, Levanten Kafe’nin açılışıyla yeni bir döneme adım attı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem’in katılımıyla gerçekleşen açılış töreninde konuşan Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Dramalılar Köşkü’nü Levanten Müzesi’ne dönüştürme projesiyle ilçenin kültürel çeşitliliğini korumayı ve tanıtmayı hedeflediklerini belirterek, “Levant Kafe, bu zengin kültürün Bornovalılarla buluştuğu ilk durak olacak” dedi.

Açılış törenine CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, CHP İlçe Başkanı Ertürk Çapın, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün, İzmir Büyükşehir ve Bornova Belediyesi meclis üyeleri, Bornova Santa Maria Katolik Kilisesi’nden Peder Adrian Loza ve çok sayıda davetli katıldı.

 

“Levant Kafe” Dramalılar Köşkü’nde hizmete açıldı

 

Ömer Eşki: “Levanten Kültürünü Bornova’da yaşatacağız”

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, açılışta yaptığı konuşmada, Dramalılar Köşkü’nün Bornova’nın çok kültürlü yapısını simgeleyen önemli bir adım olduğunu vurguladı. Eşki, “Bornovamızda her dinden, her inanıştan kıymetli vatandaşlarımız var. Burayı bir Levanten yaşam müzesine dönüştüreceğiz. Levanten kültürü, tıpkı yörükler ve göçmenler gibi Bornova’nın ayrılmaz bir parçası. Bu kültürün Bornova’daki yerini korumak ve tanıtmak için büyük bir adım atıyoruz. Önce Levanten Kafe’yi açarak bu kültüre olan ilgiyi artırmak istedik” dedi.

 

İZBAŞ projeleriyle güçlü Bornova’ya destek

Ömer Eşki, Dramalılar Köşkü’nün yanı sıra, belediyenin iştirak şirketi İZBAŞ’ın Bornova’da gerçekleştireceği projeler hakkında da bilgi verdi. Eşki, “Belediye Meclisi'nde sıkça soruluyor, İZBAŞ ne yapıyor diye. İZBAŞ sayesinde Işıkkent’te tır garajı ve Kazım Dirik Mahallesi’nde Moto Kurye parkı projeleri hayat bulacak. Levant Kafe de İZBAŞ’ın projesi. Tüm Bornovalılar için kültürel zenginliklerimizi daha görünür kılmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“Levant Kafe” Dramalılar Köşkü’nde hizmete açıldı

 

Erhan Adem: “Ömer Başkan Bornova’ya iz bırakacak”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem de Ömer Eşki’ye övgü dolu sözlerle destek verdi. “Ömer Başkan’ı uzun yıllardır tanıyorum, dürüst ve azimli bir lider. Bornova için büyük planları olduğunu biliyorum ve kendisine güvenimiz tam. Dramalılar Köşkü ile Bornova’ya değer katacak projeleri hızla hayata geçiriyor. Kendisinin Bornova’da önemli izler bırakacağına ve başarılı bir siyasi kariyer sürdüreceğine inanıyorum” dedi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Harf Devrimi’nin 98. yılı Konak’ta kutlandı

Cumhuriyet tarihinin en önemli kültürel dönüşümlerinden biri olan Harf Devrimi’nin 98. yılı...

10 saat önce

Karşıyaka’da kayıt dışı işletmelere sıkı denetim

Karşıyaka Belediyesi, ilçedeki ruhsatsız ve kaçak iş yerlerine yönelik denetimlerini...

11 saat önce

Buca’da “Her Güne Bir Atık” seferberliği

Buca Belediyesi’nin okullarda sürdürdüğü “Her Güne 1 Atık Projesi” kapsamında evlerinde...

12 saat önce

Bornova’da muhtarlara destek enerjiye yatırım

Bornova Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Ömer Eşki başkanlığında...

12 saat önce

ESHOT’un çevreci filosu COP31 için Antalya’da

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, Antalya’da düzenlenecek COP31’in ulaşım...

12 saat önce

Başkan Sengel: “Sayıştay Raporları Üzerinden Siyaset...

Efes Selçuk Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda 2025 yılı Sayıştay Denetim...

13 saat önce

İzmir, COP31’de iklim mücadelesini dünyaya anlatacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 9-20 Kasım tarihlerinde Antalya’da düzenlenecek COP31’de “Dirençli...

13 saat önce

Kıbrıs ve Kore Muharip Gazileri Parkı yeniden doğdu

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ödemiş’te bulunan Kıbrıs ve Kore Muharip Gazileri Parkı’nda 1045...

13 saat önce

Menemen Konutları’nda binalar yükseliyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 3 bin 400 konutluk Egeşehir Menemen Konutları Projesi’nde...

13 saat önce

Büyükşehir’in Çoksesli Oda Korosu Eskişehir’de Büyük...

Manisa Büyükşehir Belediyesi Çoksesli Oda Korosu, 2. Uluslararası Eskişehir Polifonik...

1 gün önce

Başkan Ünsal’dan temizlikte kalıcı çözüm ve mali disiplin...

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda çöp toplama...

1 gün önce

Konak’ta vergi ödeme kolaylığı

Konak Belediyesi, kasım ayı vergi ödeme dönemi kapsamında vatandaşların işlemlerini sıra...

1 gün önce