Menderes’te gökyüzü uçurtmalarla renklendi
Menderes Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel Uçurtma Şenliği yediden yetmişe binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti.
Özel bir televizyon kanalının da canlı yayın olarak yayınladığı şenlikte Menderes Belediyesi tarafından şenliğe katılanlara 5 bin uçurtma hediye edildi.
Şenlik sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Kayalar, etkinliğe katılan tüm katılımcılara teşekkür ederek, “Menderes’imiz binlerce kişinin katılımıyla büyük bir coşkuya ev sahipliği yaptı. Şenliğimize katılan ve gökyüzünde havalanan uçurtmalarıyla coşkumuza ortak olan tüm hemşehrilerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.
Öte yandan şenliğe, TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi ve CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ve binlerce vatandaş katıldı.
“Menderes gençliğin merkezi olacak”
Başkan Kayalar, Menderes Belediyesi olarak geleceğin aydınlık yüzleri gençler için çalışmalarının devam edeceğine de vurgu yaparak sözlerini şöyle sürdürdü:
“Gençlerimizin hepsi bizim için ayrı ayrı değerli ve kıymetli. Bu konuda Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Bütün ümidim gençliktedir’ sözünün ışığında çalışmalarımızı sürdürüyor ve gençlerimizin yanında oluyoruz. Bu anlamda Menderesimizi gençliğin merkezi yapmak için İzmir Büyükşehir Belediyemizle ortak çalışmalarımız devam ediyor. Yapılan çalışmalarla Özdere’mize yeni bir gençlik kampı kazandırıyoruz. Büyük bir kısmının tamamlandığı ve kısa sürede hizmete açılacak kamp alanımızda gençlerimiz dilediklerince kamp yapıp, spor tesislerinde de eğlenceli vakit geçirerek keyifli bir tatil yapmış olacaklar. Çünkü her şey geleceğimiz için, Her şey Menderes için!”
“Festivallerimiz ve şenliklerimiz devam edecek”
Menderes’in birbirinden farklı ve özgü değerlerinin olduğuna dikkati çeken Başkan Kayalar, bu değerlere sahip çıkarak ilçenin adını daha geniş kitlelere duyurmak adına belediye olarak üzerlerine düşen ne ise yapmaya devam edeceklerini belirtti.
Başkan Kayalar, Haziran ayında iki festivale ev sahipliği yapacaklarını ifade ederek, şöyle konuştu:
“Geçen yıl ilk kez düzenlediğimiz ve geniş katılımla gerçekleşen Off-Road oyunları kapsamında sporseverleri ilçemizde buluşturarak, Menderes’imizin adını her alanda olduğu gibi sporda da ulusal ve uluslararası arenada duyurmuş olduk. Bu yıl ise Menderes Doğa Oyunları Festivali adıyla, farklı konseptlerle birlikte festivalimizi 2 güne çıkararak etkinliği daha keyifli bir hale getirmiş olacağız. Bu düşünceyle tüm doğa ve sporseverleri 4-5 Haziran tarihlerinde Tekeli mahallemizde yapılacak festivale davet ediyorum.”
Özdere’de uluslar arası bir dans festivali düzenleyeceklerinin müjdesini de veren Başkan Kayalar sözlerini şöyle noktaladı:
“Menderes Belediyesi olarak ilçemizi sanatın ve sanatçının merkezi yapmak adına çalışmalarımız sürüyor. Bu kapsamda 17-21 Haziran tarihleri arasında bu yıl ilkini gerçekleştireceğimiz Uluslararası Özdere Dans Festivali ile tüm vatandaşlarımız keyifli ve eğlenceli bir festivale tanıklık etmiş olacak.”
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Bornova'da 8 bin 500 yıllık tarihin gölgesinde unutulmaz...
Bornova Belediyesi tarafından düzenlenen gökyüzü gözlem etkinlikleri, Aşık Veysel Rekreasyon...
Bakan Uraloğlu’ndan Menderes’e Müjde: Menderes- Gümüldür...
Menderes Belediyesi’ni ziyaret eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ilçeye...
Foça’da Bahar Uçurtmalarla Karşılanacak
Foça Belediyesi ve Foça Muhtarlar Birliği iş birliğiyle, Foça Kaymakamlığı ve İzmir Büyükşehir...
Yerel Haberleri
TümüÇeşme kurtuluşunun 104. yılını gururla kutladı
Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, “Aradan 104 yıl geçti ama o günlerin cesareti, dayanışması...
Yangın önleme stratejileri masaya yatırıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TMMOB’a bağlı meslek odalarının iş birliğiyle düzenlenen 6....
Menemen'de çömlek coşkusu Edis ve Nil Karaibrahimgil ile...
Menemen Belediyesi tarafından bu yıl 5’inci kez gerçekleştirilecek Uluslararası Menemen Çömlek...
Karşıyaka’da hareketli hafta!
Karşıyaka Belediyesi, ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’ etkinliklerini dopdolu bir programla...
Buca’da kaçak moloza geçit yok
Buca Belediyesi, ilçe genelinde çevre ve görüntü kirliliğine yol açan yasa dışı moloz...
Avrupa’nın genç yıldızları Foça’da buluştu
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) ve Türkiye...
Kültürel Miras Söyleşileri’nde İzmir’in sembol lezzetleri...
Konak Belediyesi’nin “Kültürel Miras Söyleşileri” serisinde bu kez İzmir’in sembolik lezzetleri...
Efes Selçuk’un Sürdürülebilir Turizm Başarısı Avrupa...
Efes Selçuk, sürdürülebilir turizm alanındaki uluslararası başarısını Avrupa Turizm Başkenti...
İzmirli çocuklar, iklim krizine karşı buluştu
Sosyal İklim Derneği tarafından Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği iş birliğiyle UNICEF...
Hayata bağlayan teknoloji İzmir’de yaygınlaşıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, hastane dışında meydana gelen ani kalp durmalarında erken...
Başkan Eşki’den fırınlara gece yarısı denetimi
Okulların açılmasıyla birlikte Bornova genelinde çocukların sağlığını korumak amacıyla gıda...
Büyükşehir ve MASKİ’den Çaybaşı Deresi’nde Kış Temizliği
Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü...