Menemen'de engeller sevgiyle aşılıyor
Menemen Belediyesi tarafından Engelliler Haftası kapsamında farkındalık yürüyüşü gerçekleştirildi. Dövizlerle, sloganlarla Cumhuriyet Meydanı’na yapılan yürüyüşe eşi Filiz Pehlivan ile birlikte katılan Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, "Bizler Menemen’de engelsiz yaşamı yalnızca sosyal bir sorumluluk olarak değil, aynı zamanda bir vicdan ve insanlık meselesi olarak görüyoruz. Yaptığımız ve yapacağımız her projemizi engelli vatandaşlarımıza göre planlıyoruz” dedi.
Engelliler Haftası kapsamında Menemen Kaymakamlığı, Menemen Belediyesi, PAGEP El Ele Derneği, STK'lar ve özel eğitim okullarıyla çok sayıda vatandaşın katılımıyla farkındalık yürüyüşü gerçekleştirildi. Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, Menemen Kaymakamı Vedat Yılmaz, AK Parti Menemen İlçe Başkanı Hakkı Durmaz, MHP Menemen İlçe Başkanı Barbaros Çalışçı ve PAGEB El Ele Derneği Menemen Başkanı Canan Bedük ve çok sayıda vatandaş dövizler ve alkışlar eşliğinde yürüdü.
"Menemen'e farkındalık ve deneyim merkezi kazandıracağız"
Cumhuriyet Meydanı'nda son bulan yürüyüşün ardından katılımcılara hitap eden Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, "Nasıl ki her zaman Mesele birlikte olmak ve birlikte başarmaktır diyorsak; Bugün de diyoruz ki mesele, engelleri sevgiyle birlikte aşabilmektir." diye konuştu.
Başkan Pehlivan sözlerini şöyle sürdürdü:
"Hayatta aşılabilecek çok engel vardır. Ama en büyük engel sevgisizliktir. En büyük engel duyarsızlıktır. En büyük engel, karşımızdakinin yaşadığı zorluğu görmezden gelmektir. Gerçek farkındalık önce insanın kendisinden başlar. Biz de Menemen Belediyesi olarak yılın sadece bir haftasında değil, her gününde bu farkındalığı büyütmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Ve şimdi Menemen’e bir Farkındalık ve Deneyim Merkezi kazandırmak için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. İnanıyoruz ki özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin burada yaşayacağı deneyimler, birbirimizi daha iyi anlamamıza ve toplumsal duyarlılığı daha da güçlendirmemize katkı sağlayacaktır. Çünkü bizim hedefimiz yalnızca engelsiz yollar yapmak değil; engelsiz bir bilinç oluşturmaktır. Bugün burada; vicdanın, dayanışmanın, anlayışın ve sevginin ne kadar güçlü olduğunu hep birlikte gösterdik."
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Menemen’de Çiftçi Kadınlar Günü’ne ‘özel’ kutlama
Dünya Çiftçi Kadınlar Günü, Menemen'de renkli görüntülerle kutlandı. İlçenin dört bir yanından...
Menemen Çömlek Festivaline muhteşem açılış!
Menemen Belediyesi tarafından 5’inci kez düzenlenen Uluslararası Menemen Çömlek Festivali,...
Menemen'de on binler, Sefo ile coştu
Menemen Belediyesi tarafından düzenlenen Kurtuluş Şenliği, muhteşem bir konserle son buldu....
Yerel Haberleri
TümüManisa’da Cumhuriyet Coşkusu Göksel Konseriyle Sürecek
Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyetimizin 103’üncü yıl dönümü dolayısıyla...
İzmir’in Dünya’sı gençlik olimpiyatlarında Türkiye için...
İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün milli okçusu Dünya Yenihayat, Senegal’de...
Karabağlar’da Cumhuriyet’in 103'üncü yılı coşkuyla kutlandı!
Karabağlar Belediyesi, Cumhuriyet’in 103. yılını dört güne yayılan etkinliklerle kutladı....
Karşıyaka’da kentsel dönüşüm sektör temsilcileriyle ele...
Karşıyaka Belediyesi, sektör temsilcilerinden gelen talepler doğrultusunda kentsel dönüşüm...
Konak’ta hava kalitesi için sıkı denetim
Konak Belediyesi, hava kirliliğinin önlenmesi amacıyla ilçe genelinde denetimlerini...
Körfez’de yağmur sonrası yüzey temizliği
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yağışların ardından dereler ve yağmur sularıyla birlikte İzmir...
Meslek Fabrikası ile atıklar değerleniyor, tarih...
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası, Efes Selçuk Belediyesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi...
İzmir’de nefes kesen deprem tatbikatı
İzmir Depremi’nin 6’ncı yılında, İzmir, Manisa ve Aydın’da 43 ilçeyi kapsayan bölgesel deprem...
Bornova’da geleceğe nefes, afete direnç
Bornova Belediyesi, doğaya uyumlu, dirençli ve "İklim Nötr" bir kent yaratma hedefi...
Foça’da Cumhuriyetin 103. Yılı Coşkuyla Kutlandı
Foça’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yıl dönümü; resmî törenler, tebrikat programı,...
İzmir’in Deprem Master Planı hazırlanıyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın öncülüğünde, kenti depreme karşı daha...
Pehlivan: Cumhuriyeti 365 gün yüreğimizde taşıyoruz
Menemen'de iki günlük Cumhuriyet Bayramı coşkusunun finali, Cumhuriyet Meydanı'nda...