Menemen’de kurtuluşunun 98'inci yılı kutlandı!
İzmir ve Menemen’in düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıldönümü Menemen’de sosyal mesafe kurallarına uygun olarak kutlandı. Sabah saatlerinde kortej yürüyüşü ve çelenk sunum töreni ile başlayan etkinlikler akşam kurtuluş şarkılarının söylendiği konser ile sona erdi.

Resmi tören Cumhuriyet Meydanı’nda
Cumhuriyet Meydanı’ndaki tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kaymakamlık, Belediye ve Garnizon Komutanlığı’nın çelenklerinin sunumu ile devam etti. Törene Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, Menemen Kaymakamı Fatih Yılmaz, Menemen Garnizon Komutanlığı’ndan Albay Eray Ercan, CHP Menemen İlçe Başkanı Turan Erdoğan, Belediye Meclis Üyeleri, gaziler, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, sivil toplum örgütü temsilcileri ve belediye çalışanları katıldı.

Başkan Aksoy: “9 Eylülümüz kutlu olsun”
Çelenk sunum töreninde konuşan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, “Bugün çok özel ve anlamlı bir gündür. Kurtuluş savaşı başladığı zamanlarda Ankara’da vatan şairi Namık Kemal, ‘Vatanın bağrına düşman dayadı hançerini. Yok mudur kurtaracak bu bahtı kara maderini’ der. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’te cevap verir: ‘Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini. Bulunur elbet kurtaracak bu bahtı kara maderini.’ Büyük Taarruz başladıktan sonra Gazi Mustafa Kemal bir sarı kurt gibi Sincan Ovası’na bakarken, o dönemin Yunan Komutanı Hagianesti için der ki ‘Hagianesti! Gel de ordularını kurtar.’ Çünkü iki günde koskoca Yunan ordusu Türk ordusu tarafından dağıtılmıştır. Geçilemez denen yerler geçilmiştir. Ayağında çarığı bile olmayan Mehmetçik 4 günde 500 km yol yürüyerek Yunan Ordusunu denize dökmüştür. İşte bu vatan, İzmir, Menemen böyle kurtarılmıştır. Dolayısıyla bunun değerini hepimizin çok iyi bilmesi gerekiyor” diyerek sözlerine başladı.

Aksoy konuşmasına şöyle devam etti: “Yunan Generali Trikupis esir düştüğü vakit Gazi Mustafa Kemal Atatürk kendisini karşılar ve ‘Üzülme komutan iyi savaştınız, ama Napolyon’da kaybetmişti, siz de kaybettiniz’ demiştir. Yıllar sonra Trikupis gazeteci yazar Hıfzı Topuz’a: ‘Evet karşımda sarı bir kurt vardı’ der ve hayranlığı bitmez 85 yaşına kadar. O dönem İngiltere Başbakanı ‘Yüzyıllar ender liderler doğurur, bu lideri bu yüzyılda Türk halkı yetiştirdi’ der. Bunlar kazanmış olduğumuz zaferin düşman güçler tarafından dahi ne kadar hayranlıkla karşılandığını gösteren örneklerdir. 4 Ekim 1923’te tek kurşun dahi atılmadan İstanbul geri alındı. Geldikleri gibi gittiler. Aynen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi. 9 Eylül Türk milletinin yeniden tarih sahnesine çıktığı gündür. 9 Eylül Türk milletinin yok edilemeyeceğinin tüm dünyaya ilan edildiği gündür. 9 Eylülümüz kutlu olsun”
Menemenliler zafer türküleri ile coştu
Akşam saatlerinde ise Menemenliler oluşturdukları araç konvoyu ile ellerinde bayraklar marşlar söyleyerek Menemen’i dolaştılar. Oluşturulan bu korteje Menemenliler ise balkonlarından, camlarından alkışlarla destek verdi. Kurtuluş coşkusunu sosyal mesafe kurallarına uygun olarak yaşayan Menemenliler akşam ise zafer türküleri konserinde bir araya geldi. Ulukent Cumhuriyet Parkı’nda düzenlenen Zafer Türküleri konserine çok sayıda Menemenli katıldı. Menemen Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen, Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ve eşi Dilek Aksoy’un da katılım gösterdiği konser, coşkulu bir kutlamaya dönüştü.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Menemen'de Zabıta Haftası, birlik ve beraberlik içinde...
Belediye Zabıta Teşkilatı'nın 200. kuruluş yıl dönümü, Menemen'de anlamlı bir buluşmayla...
Beydağ’ın kurtuluşunun 104. yılı coşkuyla kutlandı
İzmir’in Beydağ ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü, bu yıl 34’üncüsü...
Menemen'de on binler, Sefo ile coştu
Menemen Belediyesi tarafından düzenlenen Kurtuluş Şenliği, muhteşem bir konserle son buldu....
Yerel Haberleri
TümüDoğal Yaşam Parkı’nda kış saati uygulaması başlıyor
Günlerin kısalmaya başlamasıyla birlikte İzmir Doğal Yaşam Parkı’nın ziyaret saatleri yeniden...
Bayraklı’nın Kültür, Sanat, Teknoloji Ve Sporu Fuarda...
Bayraklı Belediyesi, İzmir Enternasyonal Fuarı’nın (İEF) 95. yılında düzenlediği kültür, sanat...
Toplu Taşımada Akıllı Ulaşım Girişimi: Manisa, Avrupa...
Manisa Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlarına daha akıllı ve sürdürülebilir bir toplu taşıma...
Karşıyaka ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’na hazır!
Karşıyaka Belediyesi, ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’ kapsamında kültürden sanata, spordan...
Buca’da fırınlara sıkı denetim
Buca Belediyesi, ilçe genelindeki fırın ve unlu mamul üretim noktalarında hijyen, gramaj ve...
Bayraklı’da 3 Bin Öğrenciye Kırtasiye Desteği
Bayraklı Belediyesi, 2026-2027 eğitim-öğretim yılında da ihtiyaç sahibi öğrencilerin yanında...
Torbalı’nın Kurtuluşunun 104. Yılına Özel Satranç Turnuvası
Geniş katılımla gerçekleştirilen organizasyon, hem sporcuların hem de ailelerinin yoğun ilgisini...
Bir ihbarla gittiler, yeni bir hayatın ilk anlarına tanık...
İzmir’de bir ihbar üzerine, verilen adrese giden itfaiye paramedikleri, hastaneye nakli için...
Konak Belediyesi’nden ihtiyaç sahibi öğrencilere çanta ve...
Yeni eğitim-öğretim yılında ihtiyaç sahibi aileleri yalnız bırakmayan Konak Belediyesi, ilkokul...
İzmir tarımında akıllı sayaç devrimi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kuraklıkla mücadele kapsamında tarımsal sulamada 30 milyon liralık...
Bornova Belediyesi’nden yıldırım müdahale
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Atatürk Mahallesi Macera Parkı mevkiinde sökülen taşlar...
5 bin yıllık Liman Tepe’de yeni keşif: Taş kanallarla...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin destek verdiği Liman Tepe kazılarında yaklaşık 5 bin yıllık...