Meslek Fabrikası sayesinde meslek sahibi oldular
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası’nın protez tırnak ve tırnak sanatı kursuna ilgi büyük. Kursiyerler işin püf noktalarını uzman eğitmenler tarafından öğrenerek mesleğe adım atıyor.
İşgücü potansiyelini attırmak ve kalifiye eleman yetiştirmek üzere hizmet veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası, yeni açtığı protez tırnak ve tırnak sanatı (nail art) kursuyla yoğun ilgi gördü. Son yılların gözde iş kolları arasındaki bu mesleklerin kurslarından ücretsiz faydalanan kursiyerler haftanın üç günü protez tırnak, iki günü ise tırnak sanatının ayrıntılarını işin ustalarından öğreniyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı kursla yeteneklerini kazanca çevirmek isteyen kursiyerler Meslek Fabrikası Yenişehir Kurs Merkezi’nde eğitimden faydalanabiliyor.

İzmir’de ücretsiz ilk protez ve sanat kursu
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası Eğitmeni Büşra Güngör, “İlk kez İzmir’de ücretsiz bir şekilde protez tırnak ve nail art kursunu Meslek Fabrikası Şube Müdürlüğü veriyor. Öğrencilerimiz tüm malzemeleri de burada temin ediyor. Son yıllarda bu sektör Türkiye'de ve İzmir’de çok gelişti. Farklı iş kollarıyla ara eleman ihtiyacına cevap vermek istedik. Çok talep alıyoruz. Kursiyerlerimiz mezun olduklarında altın bileziklerini takmış oluyor” dedi.
Bu kurs bizim için büyük bir fırsat
Kursiyer Figen Saher,““Geçtiğimiz yaz protez tırnak kursuna gitmeye karar verdim. Fiyatlarını araştırdım. Pahalı bir kurstu ancak bu kursa gitmeliydim çok büyük bir sektör haline gelmişti. Daha sonrasında belediyenin web sitesinden kurslara bakarken bu kursun var olduğunu gördüm ve kayıt oldum. Hem ücretsiz hem de evime yakın. Yazları Fethiye’de yaşıyorum ve Fethiye'de yer açmayı düşünüyorum” şekline konuştu.
Meslek Fabrikası’nın açtığı kursun büyük bir fırsat olduğunu söyleyen Arzu Gülümserler, “İzmir'de ücretsiz olarak bu hizmeti veren başka bir kurum yok. Uzun yıllar muhasebeyle uğraştım ama tırnak işi beni çok cezbediyor. Kurs bittikten sonra bu işle uğraşacağım” diye konuştu.

Şükran Erdinç ise “Hayallerime ve hedeflerime giden ilk yol Meslek Fabrikası’nın protez tırnak ve nail art kursu oldu. 14 aylık bebeğim var. Nasıl yaparım onu bırakabilir miyim, diye çok düşündüm ama buradaki herkes çok yardımcı oldu. Hatta öğrendiklerimi evde de denemeye başladım. Bu yolda daha da ilerlemeyi düşünüyorum” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Meslek Fabrikası, 145 bin 77 kursiyere ulaştı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası, yıllarca seyyar satıcılık yapan ve zorluklarla...
Meslek Fabrikası'nda direniş sürüyor: CHP'li Güç, eylem...
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan Meslek Fabrikası'nın önünde dün başlayan nöbet bugün de...
Meslek Fabrikası'nda 'Bahar Buluşması' düzenlenecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası Şube Müdürlüğü; kursiyerleri, mezunları ve iş...
Yerel Haberleri
Tümü5. Bayraklı Homeros Edebiyat ve Sanat Festivali Başladı
Bayraklı Homeros Edebiyat ve Sanat Festivali’nin beşincisi, “Smyrna’dan Homeros’a: Bayraklı...
Gençler Cumhuriyet’in izinde yürüdü, kadınlar...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, gençleri doğayla, kadınları tarihle buluşturdu. Cumhuriyet Bayramı...
İş’te İzmir’le iş buldu, öğrencileriyle derste buluştu
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası bünyesindeki İş’te İzmir platformu, iş arayanlarla...
3. Yaş Üniversitesi’nde ders zili çaldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 60 yaş ve üzeri vatandaşları aktif yaşama ve hayat boyu...
Büyükşehir, dayanışma noktalarıyla İzmirlinin yanında
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki 12 Dayanışma Noktası ve 3 Danışma Noktası...
1,5 milyon ton dip çamuru çıkarıldı, rota kuzeye çevrildi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Körfez’de su sirkülasyonunu artırmak ve deniz ekosistemini...
Efes Selçuk'ta Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Kültür, Tarih...
Efes Selçuk Belediyesi, Cumhuriyetin 103. yıl dönümünü kapsamında anma programları, törenler,...
Genç Yaka’da ‘Cumhuriyet’in İzinde’ bilgi yarışması
Karşıyaka Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı kapsamında Genç Yaka’da bilgi yarışması düzenledi. 4...
Bornova’da gelecek minik ellerle yeşerdi
Bornova Belediyesi Ekolojik Kent Yerel Tohum Merkezi’ni ziyaret eden Mediha Mahmutbey Ortaokulu...
Geleceğin yıldızları Buca’da yetişiyor
Buca Belediyesi’nin çocukları sporla buluşturmak amacıyla düzenlediği ücretsiz Futbol Okulları,...
Kemeraltı Festivali esnafın yüzünü güldürdü
Konak Belediyesi’nin düzenlediği Kemeraltı Festivali, Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun da...
Sarnıç’ın su şebekesine 205 milyonluk yatırım!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Gaziemir Sarnıç’ta 205 milyon liralık...