Müziğin yeni yıldızları İzmir'den çıkacak
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, genç müzisyenlerin hayalini gerçekleştirerek, Çatı Stüdyosu'nu hizmete aldı. Türkiye'de ilk kez gençlerin ücretsiz müzik kaydı yapmasını sağlayan stüdyo sayesinde, bu alanda ilerlemek isteyenler, İstanbul'a gitmek zorunda kalmayacak.
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, müzik kariyerini ilerletmek isteyen gençler için önemli bir projeyi hayata geçirdi. Müzik kariyerini ilerletmek isteyen ancak imkan bulamayan gençler için ücretsiz müzik kayıt stüdyosu kuran Başkan Tugay, binlerce kişinin hayalini gerçekleştirdi. Çatı Bostanlı Teras katında kurulan Çatı Stüdyo, müzisyen Anıl Piyancı ve Şehinşah konseri ile hizmete alındı. Açılışa İzmir Romanya Başkonsolosu Lilian Zamfiroiu ile Anıl Piyancı'nın eşi Sahra Piyancı da katıldı.

“BERABER ALBÜM YAPMAYI TEKLİF EDİYORUM”
Açılışta konuşan Başkan Cemil Tugay ile Anıl Piyancı arasındaki samimi diyalog, herkesi gülümsetti. Anıl Piyancı ile albüm yapmak istediğini ifade eden Başkan Tugay’ın “Beraber albüm yapmayı teklif ediyorum ama henüz kabul etmedi. Biraz daha direnirse kendi bestemi kendim yapacağım. Stüdyo da burada. Nasılsa ücretsiz. Geleceğim ve burada yapacağım” sözleri herkesi gülümsetti.

TÜRKİYE'DE İLK KEZ İZMİR'DE AÇILDI
Gençlerin kendisi için çok değerli olduğunu vurgulayan Tugay, şunları söyledi:
“Türkiye’de kendinizi mutlu hissetmeniz, burada kendinizi gelecekte var hissetmeniz çok değerli. Benim siyaset yapmamdaki en önemli amaçlardan birisi, kendi çocuklarım da dahil olmak üzere ülkemizin çocukları ve gençleri için güzel bir şeyler yapabilmek. Burada olmanız, yaptığımız işin iyiliğini ve doğruluğunu gösteriyor.”
Bu projeyi Anıl Piyancı'nın önerisi üzerine Karşıyaka Belediyesi desteği ile hayata geçirdiklerini anlatan Tugay, “Türkiye'de ilk kez böyle bir çalışma hayata geçirildi. Bundan dolayı bize ve Anıl’a Altın Palmiye Proje ödülü verildi. Ama bizim için en değerli ödül sizlerin bu projeyi beğenmesi ve sahiplenmesi oldu. İzmir gençlerin, müziğin, sanatın kentidir. O nedenle burada oy kullanacak herkesin oyunu istiyorum. O yaşa gelmemiş olan herkesten de anne babalarına mutlaka o sandığa götürmelerini istiyorum. Çünkü bu gördüğünüz stüdyonun 3 tanesini daha İzmir’in 3 farklı köşesine açacağız. İzmir’i birlikte müziğin şehri yapacağız. Dansın ve gençlerin mutlu olduğu şehir yapacağız” diye konuştu.
Müzisyen Anıl Piyancı da bu anın kendisi için çok önemli olduğunu belirterek, “Benim için çok duygusal bir an. Uzun zaman önce Başkanıma bu hayalimden bahsettim ve o kadar hızlı karşılık verdi ki. Ertesi gün bize burayı gösterdi ve hemen çalışmalara başladık. Çok mutluyum. Başkanıma ve Karşıyaka Belediyesi'ne destekleri için çok teşekkür ediyorum. Umarım buradan çok güzel yıldızlar çıkacak” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Çiğli’nin Yıldızları için burs başvuruları başladı
Çiğli Belediyesi’nin, eğitimde fırsat eşitliğine katkı sunmak amacıyla hayata geçirdiği...
Avrupa’nın genç voleybol yıldızları Foça’da ter dökecek
2026 CEV U18 Avrupa Plaj Voleybolu Şampiyonası, 17-20 Eylül tarihleri arasında Foça’da. 32...
Avrupa’nın genç yıldızları Foça’da buluştu
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) ve Türkiye...
Yerel Haberleri
TümüÖzlem Koç Şenoğlu’ndan önemli başarı!
İnşaat, yatırım ve gayrimenkul alanında geliştirdiği projeyle Akbank ve Sabancı Üniversitesi’nin...
Su ürünleri sektörü Future Fish Eurasia’da buluştu
Future Fish Eurasia – 12. Uluslararası Su Ürünleri İhracat ve İşleme, Akuakültür ve Balıkçılık...
39. Ahilik Haftası Efes Selçuk’ta Törenle Kutlandı
Efes Selçuk’ta 39. Ahilik Haftası, Selçuk Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile Selçuk Mesleki Eğitim...
Buca’da marketlere “sıfır atık” denetimi
Buca Belediyesi, ilçedeki atık yönetimini en üst seviyeye çıkarmak ve çevre bilincini artırmak...
Bornova’da çifte merdiven hamlesi
Bornova genelinde kentsel konforu ve yaşam kalitesini artırmak adına çalışmalarını aralıksız...
Başkan Tugay’dan şehit ve gaziler için vefa mesajı
Gaziler Günü nedeniyle düzenlenen geceye katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil...
Balçova’da Mahalle Yaşam Alanları Kurslarla Renkleniyor
Balçova Belediyesi Mahalle Yaşam Alanlarında yeni dönem kursları başladı. El sanatlarından...
Başkan Tugay: Elimden ne geliyorsa yapmaya hazırım
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Bremen-İzmir Kardeş Şehir Derneği Başkanı...
Karbon ayak izini ulaşım tercihi belirliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı 2025-2050 Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem...
Büyükşehir’den yeni eğitim döneminde beslenme desteği
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2026-2027 eğitim yılında da çocuk ve gençlerin sağlıklı...
Burhan Özfatura son yolculuğuna uğurlandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde iki dönem başkanlık yapan Burhan Özfatura, 83 yaşında yaşamını...
Başkan Tugay’dan İtalya’da Marble İzmir temasları
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Marmomac Fuarı kapsamında Verona’da yerel...