BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Narlıdere, afetzedeler için seferber oldu

Narlıdere, afetzedeler için seferber oldu

Narlıdere Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin ardından yürüttüğü çalışmalarla, afetten etkilenen vatandaşlarımız için seferber oldu. Başkan Engin, “Depremin üstünden 1 hafta geçmesine rağmen vatandaşlarımızın kurtarıldığına dair görüntüler yüreklerimize bir nebze olsun su serpiyor. Halkımız depremin ilk gününden bu yana büyük bir dayanışma örneği sergiliyor. Ancak bu dayanışmayı uzun süre devam ettirmemiz gerekiyor” diye konuştu.

0Yorumlar
Narlıdere, afetzedeler için seferber oldu

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından, afetten etkilenen 10 ilde yürütülen insanüstü çaba aralıksız devam ediyor. Narlıdere Belediyesi de bütün olanaklarını depremden etkilenen bölge için seferber ederek çalışmalarını sürdürüyor. Narlıdere Belediyesi ekipleri 1 hafta boyunca deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarına destek verirken, AFAD gönüllüsü olarak bölgeye giden diğer bir ekip de afetzede vatandaşların yaralarını sarmak için elinden geleni yapıyor.

Belediye ekipleri, Hatay-Antakya’da yürütülen çalışmalara verdikleri destekle 3 vatandaşımızın kurtarılmasına katkı sağlarken, bulundukları mahallede koordinasyonu sağlayarak, arama kurtarma ekiplerine ve afetzede vatandaşlara lojistik imkânı sağladı. Antakya’da afetten etkilenen çocuklarla yakından ilgilenen ve onlara oyuncak dağıtan Narlıdere Belediyesi ekiplerinin bir bölümü de AFAD Gönüllüsü olarak Osmaniye’deki çalışmalara destek verdi. Belediyeye bağlı ekipler kurtarılmayı bekleyen vatandaşlar için arama kurtarma çalışmalarına katkı sağlarken, afetten etkilenen yurttaşlar için çadır kurdu, erzak ve yemek dağıtımı gerçekleştirdi. Narlıdere Belediyesi ve Kaymakamlık iş birliği ile bölgeye şu ana kadar yaklaşık 20 kamyon malzeme gönderilirken, afetten etkilenen 80 yurttaş İzmir'e getirildi.

DAYANIŞMA UZUN SÜRE DEVAM ETMELİ

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, ülke olarak zor günlerden geçtiklerini ifade ederek, “Enkaz altında kalan yurttaşlarımız için hala ümidimizi koruyoruz. Depremin üstünden 1 hafta geçmesine rağmen vatandaşlarımızın kurtarıldığına dair görüntüler, art arda gelen güzel haberler yüreklerimize bir nebze olsun su serpiyor. Halkımız depremin ilk gününden bu yana büyük bir dayanışma örneği sergiliyor. Ancak bu dayanışmayı uzun süre devam ettirmemiz gerekiyor. Devlet kurumlarımız, belediyelerimiz ve STK’larımızla birlikte yeni tedbirler geliştirmek zorundayız. Daha önce birlikte başardığımız çok iş var. Kaybettiğimiz vatandaşlarımızı geri getiremeyiz ama el ele vererek bölgeyi yeniden ayağa kaldırabiliriz” dedi. Başkan Engin, Narlıdere Belediyesi olarak deprem bölgesi için ellerinden geleni desteği verdiklerini ifade ederek, “Deprem bölgesi için canını dişine takan ekiplerimize, afetzede vatandaşlarımız için seferber olan Narlıderelilere ve tüm yurttaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum” diye konuştu.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Kemalpaşa'da coşkulu toplu sünnet şöleni

Kemalpaşa Belediyesi ve KESİAD işbirliğinde düzenlenen toplu sünnet şöleninde çocuklar ve...

8 saat önce

Karşıyaka Belediyesi’nden personele ‘daha sağlıklı...

Karşıyaka Belediyesi, masa başı çalışan personelin fiziksel sağlığını korumak amacıyla...

9 saat önce

Roman Soykırımı Konak’ta anıldı: Eşit bir yaşam için...

Roman Soykırımı’nı Anma Günü dolayısıyla Konak’ta düzenlenen anma programında Roman...

10 saat önce

Buca Belediyesi’nden sokak hayvanlarına can suyu

Aşırı sıcak hava kent genelinde etkisini sürdürürken Buca Belediyesi, sokak...

13 saat önce

İzmir’de Bokaşi kompostu uygulamasına yoğun ilgi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay tarafından organik atıkların evde dönüşümü...

13 saat önce

Beydağ’ın yıllardır beklediği yol hizmete açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Beydağ’da yıllardır bölge halkının büyük zorluk yaşadığı Karaoba...

14 saat önce

Bornova’da spor hamlesi: 5 tesis yenilendi, yeni sahalar...

Bornova Belediyesi, Doğanlar Sahası ilçe genelindeki 4 halı sahayı tribünlerinden zeminlerine...

14 saat önce

Çiğli'de Mahalle Tiyatro Günleri Başladı

Yaz boyunca çocukları kültür ve sanat etkinlikleriyle buluşturan Çiğli Belediyesi, Mahalle...

14 saat önce

Can dostlar için fotoğraf sergisi

Datça Belediyesi Hayvan Bakımevi’ndeki 32 sevimli dostun fotoğraflarından oluşan “Bir Fotoğraf...

1 gün önce

Konak’ın Cumhuriyet Kütüphaneleri’nde sınav maratonu

Konak Belediyesi’nin Cumhuriyet Kütüphaneleri, geleceklerini şekillendirecek sınavlara...

1 gün önce

Başkan Kınay: “Değişimi birlikte yapacak, birlikte...

Karabağlar Belediyesi'nin sivil toplum kuruluşlarının kent yaşamına daha güçlü katkı sunması...

1 gün önce

BELGEM’le eğitimde fırsat eşitliği kitlesel başarıya dönüştü

Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BELGEM), sunduğu ücretsiz eğitim desteğiyle YKS ve...

1 gün önce