Narlıdere'de özgür sesler, güçlü kadınlar buluşması
Narlıdere Belediyesi Pakize Ateş Kadın Danışma Merkezi’nin düzenlediği ‘Özgür Sesler, Güçlü Kadınlar’ programına katılan Başkan Erman Uzun, vatandaşların ve kadın belediye personelinin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı
Narlıdere Belediyesi’nin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında düzenlediği, 'Özgür Sesler, Güçlü Kadınlar' etkinliği Narlıdere AKM Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun’un da katıldığı etkinlikte, Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı'na (KİHEP) katılan kursiyerlere sertifikaları da verildi. Narlıdere Belediyesi Pakize Ateş Kadın Danışma Merkezi tarafından gerçekleştirilen 'Özgür Sesler, Güçlü Kadınlar' etkinliğinde adil ücretler ve onurlu çalışma koşulları için verilen mücadeleyle özdeşleşmiş "Ekmek ve Gül" şiiri de okundu.
“BİZ ÖLMEK İSTEMİYORUZ”
Açılış konuşmalarında ilk sözü alan belediye emekçilerinden Nurgül Çağlar, kadınların hala dünyanın birçok yerinde ayrımcılığa uğradığını ifade ederek, “Kadınlar şiddete maruz kalıyor, öldürülüyor. Biz ölmek istemiyoruz. Kadınlar sadece evde, mutfakta çocuk büyüten bireyler değildir. Bizler kadınların eşitlik hakkını savunmaya devam edeceğiz. Kadınların hayatını koruyacak tüm hukuki düzenlemelerin takipçisi olacağız. Bir toplumda kadın özgür değilse o toplumun tamamı zincirlenmiş demektir” dedi.
BAŞKAN UZUN: İYİ Kİ VARSINIZ
Etkinlikte söz alan Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun, “Bugün burada olan sizler, kadınların ellerinde olan imkânları nasıl sonuna kadar zorlayabildiğini biz erkeklere ve toplumun tamamına bal gibi de gösteriyorsunuz. Bazıları istedikleri kadar ‘sadece anne ol, eş ol’ desin, Türk kadını güçlü olmaya, neler yapabildiğini herkese göstermeye devam ediyor. Kadınlar, hayatın her alanında öncü işler gerçekleştiriyor. Bu vesileyle, Türk kadınına birçok dünya medeniyetinden önce seçme ve seçilme hakkı tanıyarak toplumda hak ettiği yeri edinmesini sağlayan Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırası önünde minnetle eğiliyorum. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nüz kutlu olsun. İyi ki varsınız” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Oya Atasever’in 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün ruhuna uygun olarak eserler seslendirdiği etkinlik, KİHEP eğitmeni Av. Ferda Demirbaş’a teşekkür belgesi verilmesi ile sona erdi.
KARANFİL DAĞITTI
Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun etkinlikten önce belediye çalışanlarının 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü karanfillerle kutlamayı da ihmal etmedi. Emekleri ve özverili çalışmaları için belediyenin kadın personeline teşekkür eden Başkan Erman Uzun, belediyenin kadın çalışanları ile hatıra fotoğrafı da çektirdi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Narlıdere Belediyesi, Atatürk Kültür Merkezi'ni Yeniliyor
Narlıdere Belediyesi, sadece ilçenin değil, kentin en önemli kültür-sanat merkezlerinden biri...
Menemen'de 8 Mart coşkusu yaşandı
Menemenli kadınlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü, iftar programıyla karşıladı. Binden fazla...
Başkan Kınay’dan “Güçlü Kadın, Güçlü Toplum” vurgusu
Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, Atlas Sağlık Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen “Güçlü...
Yerel Haberleri
TümüBornova’da çifte merdiven hamlesi
Bornova genelinde kentsel konforu ve yaşam kalitesini artırmak adına çalışmalarını aralıksız...
Başkan Tugay’dan şehit ve gaziler için vefa mesajı
Gaziler Günü nedeniyle düzenlenen geceye katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil...
Balçova’da Mahalle Yaşam Alanları Kurslarla Renkleniyor
Balçova Belediyesi Mahalle Yaşam Alanlarında yeni dönem kursları başladı. El sanatlarından...
Başkan Tugay: Elimden ne geliyorsa yapmaya hazırım
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Bremen-İzmir Kardeş Şehir Derneği Başkanı...
Karbon ayak izini ulaşım tercihi belirliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı 2025-2050 Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem...
Büyükşehir’den yeni eğitim döneminde beslenme desteği
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2026-2027 eğitim yılında da çocuk ve gençlerin sağlıklı...
Burhan Özfatura son yolculuğuna uğurlandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde iki dönem başkanlık yapan Burhan Özfatura, 83 yaşında yaşamını...
Başkan Tugay’dan İtalya’da Marble İzmir temasları
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Marmomac Fuarı kapsamında Verona’da yerel...
Dikili Belediyesi’nden ilk ders heyecanına anlamlı...
2026-2027 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte Dikili Belediyesi, ilçe genelinde okula...
Bayraklı’da Binlerce Haneye Sosyal Destek
Bayraklı Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaşlardan kadınlara, çocuklardan yaşlı ve özel...
Narlıdere Belediyesi, İstihdam Ofisi İle Vatandaşları...
Narlıdere Belediyesi İstihdam Ofisi, mutfaktaki yeteneğini gelire dönüştürmek isteyen...
Kültürpark’ta İZKİTAP günleri: Her yaştan ziyaretçiye...
İZKİTAP, sonbaharın kendine özgü atmosferinde bir kez daha İzmir’in kalbi Kültürpark’ta...