BORSA
BIST 100 13.687,86 %0,63
Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02
Bitcoin $63.840 %0,91
Dolar 47,40 ₺ %0,04
Euro 54,09 ₺ %0,11
Sterlin 63,08 ₺ %0,12
Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65
Ethereum $1.901,96 %1,33
İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27
Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17
Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04
BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07
Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04
Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
İZMİR 32°C 6.135,75 ₺/gr 47,40 ₺ 54,09 ₺
Anasayfa Yerel Nergisin mis kokusu, yüz bin ziyaretçiyi Karaburun’da bul...

Nergisin mis kokusu, yüz bin ziyaretçiyi Karaburun’da buluşturdu

Karaburun Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Nergis Festivali’ne, İzmir’den ve Türkiye’nin farklı kentlerinden yaklaşık yüz bin ziyaretçi katıldı

0Yorumlar
Nergisin mis kokusu, yüz bin ziyaretçiyi Karaburun’da buluşturdu
Karaburun Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Nergis Festivali’ne, İzmir’den ve Türkiye’nin farklı kentlerinden yaklaşık yüz bin ziyaretçi katıldı.

Elazığ’da yaşanan deprem felaketi nedeniyle konser ve etkinliklerin iptal edildiği festival kapsamında stand açan üç yüzden fazla üretici, ilçeye özgü damak çatlatan lezzetleri ziyaretçilerin beğenisine sundu. Karaburun Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karaburun Kaymakamı Serap Özmen Çetin, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, İzmir KöyKoop Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Neptün Soyer, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanı Zekeriya Mutlu, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, ilçenin tanıtımında çok önemli rol üstlenen festivali, gelecek yıldan itibaren iki güne yayarak daha kapsamlı hale getirmeyi planladıklarını söyledi.


“Yerelde kalkınma, temel amaç”
Elazığ’da depremden zarar gören vatandaşlar için yaptıkları yardım çağrısına gösterilen ilgiden büyük mutluluk duyduklarını belirten Erdoğan, toplanan yardımların İzmir Büyükşehir Belediyesi aracılığı ile Elazığ’a ulaştıracaklarını kaydetti. Karaburun Yarımadası’nın, Türkiye’nin en fazla endemik bitki yapısına sahip coğrafyalarının başında geldiğine dikkat çeken Erdoğan, belediye olarak, ilçedeki tarımsal üretimi olanaklar ölçüsünde desteklemeyi ve yerelde kalkınmaya katkı sağlamayı temel amaç olarak benimsediklerini vurguladı.
Festivallerin, ilçeye özgü tarımsal ürünlerin daha fazla tanınmasını ve katma değer sağlamasını hedeflediğini kaydeden İlkay Girgin Erdoğan, “Vizyonumuz, ilçemizin tanıtımını ve turizm potansiyelini artırırken, hemşehrilerimizin ekmeğini de büyütmek… Bölgemize özgü ürünlerin markalaşması, ulusal ölçekte ticari başarı kazanması için farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz. Bizlere düşen görev, bu bereketi yurttaşlarımızın önüne sermek, topraklarımızda yetişen ürünlerimizi en iyi şekilde tanıtmak. İlçemize gelen yüz bine yakın misafirimize en iyi şekilde ev sahipliği yapmaya çaba gösterdik” dedi.

"Gelecek yıl iki gün festival olacak" 
Festivalin her aşamasında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğini aldıklarını hatırlatan Erdoğan, şu değerlendirmeyi yaptı:
“Festivalimize katılarak mutluluğumuzu artıran Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Tunç Soyer’e çok teşekkür ediyorum. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karaburun Belediyesi’nin festivalde özveri ile çalışan tüm emekçileri, en büyük alkışı ve teşekkürü hak ediyor. Gelecek yıldan itibaren festivalimizi iki güne çıkararak, daha fazla misafirimize Karaburun’un güzelliklerini tanıtmak istiyoruz.”


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Can dostlar için fotoğraf sergisi

Datça Belediyesi Hayvan Bakımevi’ndeki 32 sevimli dostun fotoğraflarından oluşan “Bir Fotoğraf...

4 saat önce

Konak’ın Cumhuriyet Kütüphaneleri’nde sınav maratonu

Konak Belediyesi’nin Cumhuriyet Kütüphaneleri, geleceklerini şekillendirecek sınavlara...

7 saat önce

Başkan Kınay: “Değişimi birlikte yapacak, birlikte...

Karabağlar Belediyesi'nin sivil toplum kuruluşlarının kent yaşamına daha güçlü katkı sunması...

9 saat önce

BELGEM’le eğitimde fırsat eşitliği kitlesel başarıya dönüştü

Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BELGEM), sunduğu ücretsiz eğitim desteğiyle YKS ve...

11 saat önce

Girne Bulvarı yeni yüzüyle hizmette

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka’nın en yoğun ulaşım akslarından Girne Bulvarı’ndaki...

11 saat önce

Çiğli Belediyesi'nden Atasanayi ve Semt Pazarlarında...

Çiğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent düzenini korumak, yaya güvenliğini artırmak ve...

11 saat önce

Başkan Çiçek Sokakta, Vatandaşla İç İçe

Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, müdürler ve sorumlu personeli yanına alarak sahaya...

11 saat önce

İzmir'in kimliğini yansıtan Konak Durağı hizmete açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, Atatürk Kültür Merkezi ile Konak Vapur...

1 gün önce

Menderes’te 19 Mayıs Caddesi Yenileniyor

Menderes Belediyesi, Gazipaşa Mahallesi’nde yer alan 19 Mayıs Caddesi’ni yenileyerek yeniden...

1 gün önce

Karabağlar Belediyesi Tekstil Akademi'de Mezuniyet Gururu

Karabağlar Belediyesi Tekstil Akademi'de eğitimlere başlayan 51 kadın, mezuniyet buluşmasına...

1 gün önce

Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nden lezzet dolu...

Karşıyaka Belediyesi, Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nde usta şefler eşliğindeki lezzet...

1 gün önce

Konaklı kadınlar ücretsiz kurslarla meslek öğreniyor

Konak Belediyesi’nin Konak Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile Zeytinlik Semt Merkezi’nde...

1 gün önce