BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.703 %0,67 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.352,21 %1,58 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Ödemiş ile Defne “kardeş kent” olacak

Ödemiş ile Defne “kardeş kent” olacak

Ödemiş Belediye Meclisi’nin Mart ayı olağan toplantısı 6 Mart 2023 Pazartesi akşamı Belediye Hizmet Binası meclis toplantı salonunda Belediye Başkanı Mehmet Eriş’in başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, 6 Şubat ve 20 Şubat’ta deprem felaketlerinin acısını yaşayan Hatay’ın Defne Belediyesi ile Ödemiş Belediyesi arasında kardeş kent ilişkisi kurulması kararı alındı.

0Yorumlar
Ödemiş ile Defne “kardeş kent” olacak

23 gündem maddesinin görüşüldüğü Mart ayı olağan toplantısında 6 Şubat 2023 ve 20 Şubat 2023 tarihli deprem felaketlerinden etkilenen Hatay’ın Defne ilçesi ile Ödemiş ilçesi arasında kardeş kent ilişkisi kurulması da karara bağlandı. Yaraların sarılması ve hayatın normalleşmesi çalışmaları için Ödemiş Belediyesi ile Defne Belediyesi arasında yardımlaşma, dayanışma, işbirliği ve koordinasyonun güçlenmesi, sahip olunan imkan ve yeteneklerin ortak kullanımı, sosyal ve kültürel ilişkilerin kurulması, sanat ve sportif faaliyetlerde bulunulması, turizm ve tanıtım alanlarında faaliyet ve projeler geliştirilmesi, teknik ve idari konularda işbirliğinin sağlanması amacıyla kardeş kent ilişkisi kurulması ve buna ilişkin protokolün imzalanması konusunda Başkan Mehmet Eriş’e yetki verilmesi oybirliği ile kabul edildi. 

Ödemiş ile Defne “kardeş kent” olacak

Konuyla ilgili bilgi veren Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “6 Şubat deprem felaketinden sonra hayırsever Ödemişlilerin yardım elini uzatmak adına en kolay ulaşabildiğimiz ilimiz Hatay ilimizdi. Hatay’a gittiğimizde ilk yardımlarımızı Defne ilçemize ulaştırmıştık. Defne Belediye Başkanımız Sayın İbrahim Güzel ile iletişim sağladık. Her anlamda depremzede vatandaşlarımızın yanında olduk. Bizim bu çabamız güzel bir kardeşlik çalışmasına dönüştü. Halen iletişimimiz devam ediyor bölgenin ihtiyaçları için. 20 Şubat’ta bir afet daha yaşandı bölgede. Bu ilişkinin kardeş belediyeciliğe dönüşmesi, Bakanlığın öngördüğü alanlarda beraberliğin yaşanması için Başkanımızla da görüştük. Onlar da bu yönde iradelerini bize ilettiler. Orada henüz meclis toplanamıyor. Defne Belediye Meclisi de bu konuda kararını alacaktır. Biz de bugün aldığımız kararla acıların kardeşliğe dönüşmesine tanıklık ediyoruz. Bu zor günlerde hafızalarda kalacak olan dayanışmamızdır. Deprem bölgesindeki tüm illerimiz ve ilçelerimiz bizim kardeşimizdir. Ödemiş ve Defne ilçelerimiz arasında kardeş kent ilişkisi hayırlı uğurlu olsun. Ülkemizin bir daha böyle acılar yaşamamasını temenni ediyorum. Depremlerde hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, geride kalanlara sabırlar diliyorum” dedi. 

Mustafa Turan’ın geçtiğimiz günlerde Belediye Meclisi üyeliğinden istifası dolayısıyla Divan Katipliği yedek üyeliği için gizli oylama, Kıyı Ege Belediyeler Birliği yedek üyeliği için açık oylama ile yapılan seçimler sonucunda Mehmet Sovancı seçildi. Ödemiş Belediyesi’ne 5 adet iş makinesi alımının 2023 yılı performans programına eklenmesi de kabul edildi. 

 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

5. Bayraklı Homeros Edebiyat ve Sanat Festivali Başladı

Bayraklı Homeros Edebiyat ve Sanat Festivali’nin beşincisi, “Smyrna’dan Homeros’a: Bayraklı...

7 saat önce

Gençler Cumhuriyet’in izinde yürüdü, kadınlar...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, gençleri doğayla, kadınları tarihle buluşturdu. Cumhuriyet Bayramı...

11 saat önce

İş’te İzmir’le iş buldu, öğrencileriyle derste buluştu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası bünyesindeki İş’te İzmir platformu, iş arayanlarla...

11 saat önce

3. Yaş Üniversitesi’nde ders zili çaldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 60 yaş ve üzeri vatandaşları aktif yaşama ve hayat boyu...

11 saat önce

Büyükşehir, dayanışma noktalarıyla İzmirlinin yanında

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki 12 Dayanışma Noktası ve 3 Danışma Noktası...

11 saat önce

1,5 milyon ton dip çamuru çıkarıldı, rota kuzeye çevrildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Körfez’de su sirkülasyonunu artırmak ve deniz ekosistemini...

12 saat önce

Efes Selçuk'ta Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Kültür, Tarih...

Efes Selçuk Belediyesi, Cumhuriyetin 103. yıl dönümünü kapsamında anma programları, törenler,...

12 saat önce

Genç Yaka’da ‘Cumhuriyet’in İzinde’ bilgi yarışması

Karşıyaka Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı kapsamında Genç Yaka’da bilgi yarışması düzenledi. 4...

12 saat önce

Bornova’da gelecek minik ellerle yeşerdi

Bornova Belediyesi Ekolojik Kent Yerel Tohum Merkezi’ni ziyaret eden Mediha Mahmutbey Ortaokulu...

12 saat önce

Geleceğin yıldızları Buca’da yetişiyor

Buca Belediyesi’nin çocukları sporla buluşturmak amacıyla düzenlediği ücretsiz Futbol Okulları,...

13 saat önce

Kemeraltı Festivali esnafın yüzünü güldürdü

Konak Belediyesi’nin düzenlediği Kemeraltı Festivali, Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun da...

1 gün önce

Sarnıç’ın su şebekesine 205 milyonluk yatırım!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Gaziemir Sarnıç’ta 205 milyon liralık...

1 gün önce