Ödemiş kış mücadelesi için alarma geçti
Yurdun batı kesimlerini etkisi altına alan soğuk ve yağışlı havayla birlikte Ödemiş’te dağlar beyaza büründü, ova kesimleri kuvvetli yağışlardan nasibini aldı. Cuma sabaha karşı saatlerinden itibaren kuvvetli yağmurla birlikte saat 12.30’a kadar 43,4 mm yağış alan Ödemiş’te alarma geçen Ödemiş Belediyesi ekipleri dağlarda kar mücadelesine başladı, ovada sıkıntı yaşanan noktalara müdahale etti.
Ödemiş’te 27 Ocak Cuma günü sabaha karşı saatlerinde ova kesimlerinde kuvvetli yağmur başlarken Bozdağlar ve Aydın Dağları üzerindeki mahallelerde kar yağışı görüldü. İzmir’in çatısı konumundaki Bozdağ ve doğa harikası Gölcük Yaylası uzun zamandır hasret olduğu kar yağışıyla birlikte beyaza büründü. Kar yağışı Bozdağlar ve Aydın Dağları üzerindeki mahallelerde etkili olurken Ödemiş Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yaşanabilecek olumsuzluklara karşı teyakkuza geçti.
Bozdağ, Ovacık, Tekke ve Gölcük Yaylası’nda kar küreme ve tuzlama çalışması başlatıldı. Ödemiş Belediyesi’nin kar küreme aracı yolda kalan sürücülerin de yardımına koştu.
KIŞ LASTİĞİ VE ZİNCİR UYARISI
Bozdağlar ve Aydın Dağları'nda etkili olan yoğun kar yağışı sebebiyle Gölcük Yaylası ve Bozdağ güzergahları ile diğer dağ yollarını kullanacak sürücülerin ulaşımda sıkıntı yaşamamaları için mutlaka kış lastiği kullanmaları ve araçlarında zincir bulundurmaları gerektiği belirtildi.
Ovada etkili olan kuvvetli yağmur sonrası sıkıntı yaşanan bölgelerde müdahalede bulunan Ödemiş Belediyesi ekipleri taşkınlarla biriken suyun tahliyesini sağladı. Çalışmalar İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleriyle koordineli şekilde gerçekleştirildi.
Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “İklim krizinin etkilerini derinden hissettiğimiz bu süreçte Küçük Menderes havzamızın hasret olduğu yağışlara Cuma sabaha karşı saatlerinden itibaren kavuştuk. Özellikle Bozdağlar ve Aydın Dağları’nda bu mevsimin şimdiye kadarki en yoğun kar yağışını aldık. Uzun zamandır akmayan dereler akmaya başladı. 45 kilograma yakın yağış almamız söz konusu oldu. Kar yağışı 1000 rakımın altına kadar etkili oldu. Meteorolojik raporları takip ederek hayatın olumsuz etkilenmemesi için ekiplerimizi yaylalarımızda ve ova kesimlerinde seferber ettik.

Kısa sürede yüksek miktarda yağış alan bölgemizde İzmir Büyükşehir Belediyemiz ve ilgili kurumlarla irtibat halinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Farklı güzergahlarda tüm imkanlarımızla sahadayız. Bizim için sahada olan ekiplerimize yardımcı olmak adına özellikle sürücülerimizin uyarıları dikkate almaları çok önemli.

Hem Bozdağlar hem de Aydın Dağları üzerindeki yollarımızı kullanacak sürücülerin mutlaka kış lastiği kullanımına ve zincir bulundurmaya dikkat etmeleri gerekiyor. Hem Belediyelerimiz hem Karayolları ekiplerimiz yolların açık tutulması için yoğun bir çaba içerisinde kar küreme ve tuzlama çalışmalarına devam ediyorlar. Vatandaşlarımız hava koşulları sebebiyle karşılaşabilecekleri zor durumlarda 0232 544 90 97 numaralı telefondan ve sosyal medya hesaplarından belediyemize ulaşabilir. Kış mücadelesi çalışmalarımız aralıksız devam ediyor” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
AK Partili Saygılı, 'Başkan Tugay'ın transfer sürecini...
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, partisinin Ödemiş İlçe Danışma Meclisi’nde yaptığı...
Bornova’da sanat ve hobi dolu bir Kış: Kayıtlar başlıyor!
Bornova Belediyesi, her yıl binlerce Bornovalıyı sanat, müzik, dans ve el sanatlarıyla...
Karşıyaka’da Kış Spor Okulları’na kayıtlar başladı
Karşıyaka Belediye Spor Kulübü bünyesinde düzenlenen “Kış Spor Okulları” bu yıl da dopdolu bir...
Yerel Haberleri
TümüUrla’da Yeşil Eczane ve Şifa Bahçeleri Projesi tanıtıldı
Urla Belediyesi, Zeytin ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen söyleşide, doğayla uyumlu...
32. yılda aynı heyecanla: Karşıyaka Ata’dan Ana’ya koştu!
Karşıyaka Belediyesi tarafından bu yıl 32’nci kez düzenlenen Ata’dan Ana’ya Saygı Koşusu, 1500...
Göztepe’nin başarılı voleybolcularından Başkan Kınay’a...
Yıldız Kızlar kategorisinde İzmir şampiyonu ve Türkiye üçüncüsü olan Göztepe Spor Kulübü Yıldız...
Geleceğin milli sporcuları Buca'da yetişiyor
Buca Belediyesi'nin açmış olduğu yüzme kurslarına katılarak yetenekleriyle öne çıkan çocuklar,...
Kültürpark’ın yeni sakini İskender papağanı
50’nin üzerinde kuş türüne ev sahipliği yapan Kültürpark’ta, yeşil papağanların yanı sıra...
“Yaşları küçük hayalleri büyük”
İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün genç judocuları, Bosna Hersek’te düzenlenen Judo...
İzmir’de suyun her damlası yeniden değerlendiriliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, gri suyu arıtarak yeniden kullanıma kazandırıyor. ESHOT...
Parklardaki zeytinler sıvı altına dönüştü
Bornova Belediyesi, ilçenin park, yeşil alan ve rekreasyon alanlarında bulunan yüzlerce asırlık...
Çocuklar saha istedi, Başkan Uzun yerine getirdi
Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun, 2. İnönü Mahallesi Koca Çınar Sokak’ta yer alan Kemal...
Başkan Mutlu’dan üreten kadınlara tatlı ziyaret
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Konak Mutfak Atölyesi’nde pastacılık eğitimi...
İnciraltı Kent Ormanı’nda EXPO 2027 hazırlığı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 16 Nisan-2 Mayıs 2027 tarihleri arasında düzenlenecek...
Menderes Zabıtasından Kömür Denetimi
Menderes Belediyesi, kış aylarının gelmesi ile birlikte kömür denetimlerini sıklaştırdı.