Ödemiş'te öğrenciler çevre dostu dev tesisi ziyaret ediyor
Ödemiş’te “Sıfır Atık” projesi kapsamında Ödemiş Belediyesi, Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Biosun Ödemiş Katı Atık İşleme Enerji ve Çevre San. Tic. A.Ş. ile birlikte yapılan eğitim ve bilgilendirme çalışmalarında ikinci etaba geçildi. İkinci etapta öğrenciler, Biosun Ödemiş Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi’ni ziyaret ederek, atıkların ve çöplerin elektrik enerjisi ve endüstriyel ürüne dönüşümünü bizzat yerinde inceliyor.
Geçtiğimiz yıl Haziran ayında hizmete sunulan günlük 1600 ton katı atık işleme kapasitesi ile 116 bin hanenin enerji ihtiyacını karşılayacak miktarda saatte 20 MW elektrik ile günde 100 ton gübre üretilmesine imkan sunan, ambalaj atıklarını geri dönüşüm sanayiine hammadde olarak kazandıran tesise yönelik bilgilendirme ve tanıtım gezileri ilçedeki tüm okullar, STK gönüllüleri ve kamu kurum ve kuruluşlarını kapsayacak şekilde devam edecek.
Başkan Eriş: “Eğitimler anaokullarından başladı”
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin dev yatırımıyla tüm çöp ve atıkların ekonomiye kazandırıldığı tesisin Ödemiş’in yarınları adına büyük önem taşıdığına vurgu yapan Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Belediyemiz, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve BİOSUN firması tarafından anaokulu öğrencilerimizden başlayacak şekilde çevre bilincinin oluşması, atıkların kaynağında ayrıştırılması, atıkların sadece bir çöp değil yeni bir ekonomik kaynak olarak görülmesi gerektiği yönünde bir farkındalık oluşmasını hedefledik.
Okullarımızda yapılan eğitim çalışmalarında yeni bir etaba geçildi. Okullarımızda yapılan teorik eğitimlerin ardından şimdi de öğrencilerimiz Avrupa’nın en büyüğü olan bu çevre dostu tesisi bizzat ziyaret ederek doğamız ve havzamız için önemini daha da iyi görüyorlar. Temizlik İşleri Müdürlüğümüzün koordinasyonu ile eğitim gezilerimiz devam edecektir.
Ambalaj atıkları için kentimizde dağıtımı yapılan mavi renkteki konteynırların amacına uygun şekilde kullanılması ile aslında bu dönüşüm bizzat evlerimizde başlamış oluyor. Bu alandaki duyarlılığın daha da artmasını diliyoruz. Yarınlarımız olan çocuklarımıza yaşanılabilir bir çevre bırakmak ve doğaya karşı sorumluluğumuzu yerine getirmek adına İzmir Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Yamanlar'daki TOKİ projesine, belediyeden olumsuz görüş!
TOKİ'nin Karşıyaka Yamanlar Mahallesi'nde "İlk Evim Arsa Projesi" kapsamında planladığı yaklaşık...
Çocuk Dostu Karabağlar İçin Ortak Akıl Buluştu
Karabağlar Belediyesi'nin "Çocuk Dostu Kent" temasıyla düzenlediği Karabağlar Akademi 2. Yaz...
İzmir’in 3. büyük ileri biyolojik arıtma tesisi yükseliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Dikili’nin çevre altyapısını güçlendirecek 1,5 milyar liralık...
Yerel Haberleri
TümüKemalpaşa'da coşkulu toplu sünnet şöleni
Kemalpaşa Belediyesi ve KESİAD işbirliğinde düzenlenen toplu sünnet şöleninde çocuklar ve...
Karşıyaka Belediyesi’nden personele ‘daha sağlıklı...
Karşıyaka Belediyesi, masa başı çalışan personelin fiziksel sağlığını korumak amacıyla...
Roman Soykırımı Konak’ta anıldı: Eşit bir yaşam için...
Roman Soykırımı’nı Anma Günü dolayısıyla Konak’ta düzenlenen anma programında Roman...
Buca Belediyesi’nden sokak hayvanlarına can suyu
Aşırı sıcak hava kent genelinde etkisini sürdürürken Buca Belediyesi, sokak...
İzmir’de Bokaşi kompostu uygulamasına yoğun ilgi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay tarafından organik atıkların evde dönüşümü...
Beydağ’ın yıllardır beklediği yol hizmete açıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Beydağ’da yıllardır bölge halkının büyük zorluk yaşadığı Karaoba...
Bornova’da spor hamlesi: 5 tesis yenilendi, yeni sahalar...
Bornova Belediyesi, Doğanlar Sahası ilçe genelindeki 4 halı sahayı tribünlerinden zeminlerine...
Çiğli'de Mahalle Tiyatro Günleri Başladı
Yaz boyunca çocukları kültür ve sanat etkinlikleriyle buluşturan Çiğli Belediyesi, Mahalle...
Can dostlar için fotoğraf sergisi
Datça Belediyesi Hayvan Bakımevi’ndeki 32 sevimli dostun fotoğraflarından oluşan “Bir Fotoğraf...
Konak’ın Cumhuriyet Kütüphaneleri’nde sınav maratonu
Konak Belediyesi’nin Cumhuriyet Kütüphaneleri, geleceklerini şekillendirecek sınavlara...
Başkan Kınay: “Değişimi birlikte yapacak, birlikte...
Karabağlar Belediyesi'nin sivil toplum kuruluşlarının kent yaşamına daha güçlü katkı sunması...
BELGEM’le eğitimde fırsat eşitliği kitlesel başarıya dönüştü
Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BELGEM), sunduğu ücretsiz eğitim desteğiyle YKS ve...
