BIST 100 14.259,18 %1,44 Altın 6.739,21 ₺/gr %0,67 Bitcoin $77.829 %0,95 Dolar 48,63 ₺ %0,20 Euro 56,18 ₺ %0,27 Sterlin 65,65 ₺ %0,10 Gümüş 98,98 ₺/gr %1,68 Ethereum $2.520,66 %0,13 İsviçre Frangı 59,40 ₺ %0,10 Kanada Doları 35,04 ₺ %0,11 Avustralya Doları 34,71 ₺ %0,27 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,95 ₺ %0,18 BAE Dirhemi 13,24 ₺ %0,20 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,54 Çin Yuanı 7,25 ₺ %0,20
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Ödemiş’te “kırsal mahalle” düzenlemesi oybirliği ile kabu...

Ödemiş’te “kırsal mahalle” düzenlemesi oybirliği ile kabul edildi 

Ödemiş’te köy iken mahalleye dönüşen yerleşim yerlerine “kırsal mahalle” statüsü kazandırılması için Ödemiş Belediye Meclisi’nde oybirliği ile karar alındı. 

0Yorumlar
Ödemiş’te “kırsal mahalle” düzenlemesi oybirliği ile kabul edildi 

2012 yılında çıkartılan 6360 sayılı Kanun ile köy iken mahalleye dönüşen yerleşim yerlerine, 16 Ekim 2020 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair 7254 Sayılı Kanun’un 10. Maddesine göre “kırsal mahalle” statüsü kazandırılması için ilk adım Ödemiş Belediye Meclisi’nde atıldı.  

Ödemiş Belediyesi’nde bir süredir hazırlıkları devam eden “kırsal mahalle” düzenlemesiyle ilgili geçtiğimiz hafta Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, konuyla ilgili belediyeye başvuruda bulunan meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve daire müdürlerinin katılımıyla bilgilendirme toplantısı düzenlendi.  

Ödemiş’te daha önce köy statüsünde olan mahallenin muhtarlarının “kırsal mahalle” statüsüyle ilgili başvurularını tamamlamasıyla birlikte konu Ödemiş Belediye Meclisi’nin Şubat ayı olağan toplantısında görüşüldü. Ödemiş’te daha önce köy olan 74 mahalleye “kırsal mahalle” statüsü kazandırılası meclis üyelerinin oybirliği ile kabul edildi. Ödemiş’teki 74 köy için “Kırsal mahalle” düzenlemesi, 90 gün içerisinde İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşülerek karara bağlanacak. 

Başkan Eriş: “99 kardeş olarak yolumuza devam edeceğiz” 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Ödemiş programında “kırsal mahalle” konusunu Ödemişli muhtarların da katılımıyla görüştüklerini hatırlatan Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Biz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra 99 kardeş olarak yolumuza devam edeceğiz. En başından beri bunu söyledik. Elbette köylerimize ne kadar mahalle desek de bizim için kalplerimizde hep köy oldular. Ama hiçbir zaman ‘Orda bir köy var uzakta’ demedik. 1082 kilometrekarede yaşayan her bir hemşehrimizin yaşadığı, ürettiği yerde doyması ve mutlu olması, hayatın kolaylaşması için çalışmalarımıza devam ettik.  

Bu düzenleme kırsal mahalle olarak tanımlanacak köylerimizdeki hemşehrilerimiz için önemli kolaylıklar sağlayacak. Belki belediyelerimiz için gelir anlamında kayıp olsa da biz hemşehrilerimizi en iyi hizmetlerle buluşturmaya devam edeceğiz.  

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer de kırsal mahalle konusundaki düzenlemenin bir an önce hayata geçmesi için belediyelerimize destek sözü vermiştir. Bu anlamda İzmir Büyükşehir Belediyemiz ile adı mahalle de olsa, kırsal mahalle de olsa, köy de olsa evimiz Ödemiş’in her bir noktasında güçbirliği içerisinde çalışmalarımız devam edecektir.  

Bu düzenlemenin oybirliği ile kabul edilmesi önemlidir, bu konuyla ilgili daha önce başvuruda bulunan meclis üyesi arkadaşlarımıza ve muhtarlarımıza teşekkür ediyoruz. Konu İzmir Büyükşehir Belediye Meclisimizde de görüşülecektir. Kırsal mahalle düzenlemesi için yurdumuzda karar alan ilk belediyelerden birisi Bozdağlar’dan Aydın Dağları’na kadar geniş bir hizmet alanı olan Ödemiş Belediyesi olmuştur” diye konuştu. 

7254 Sayılı Kanun’un 10. maddesi neler getiriyor? 

Kırsal mahalle veya kırsal yerleşik alan olarak belirlenen yerlerde; gelir vergisinden muaf esnaf ile basit usulde gelir vergisine tabi mükellefler tarafından bizzat işyeri olarak kullanılan bina, arsa ve araziler ile mesken amaçlı kullanılan binalar ve zirai istihsalde kullanılan bina, arsa ve araziler Emlak Vergisinden muaf olacak.  

Kırsal mahallelerdeki ticari, sınai ve turistik faaliyetlerde kullanılan bina, arsa ve araziler için Emlak Vergisi yüzde 50 indirimli uygulanacak. 

Kırsal mahallelerde, içme ve kullanma suları için alınacak ücret en düşük tarifenin işyerleri için yüzde 50’sini, konutlar için yüzde 25’ini geçmeyecek şekilde belirlenecek. 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Karşıyaka ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’na hazır!

Karşıyaka Belediyesi, ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’ kapsamında kültürden sanata, spordan...

13 dakika önce

Buca’da fırınlara sıkı denetim

Buca Belediyesi, ilçe genelindeki fırın ve unlu mamul üretim noktalarında hijyen, gramaj ve...

1 saat önce

Bayraklı’da 3 Bin Öğrenciye Kırtasiye Desteği

Bayraklı Belediyesi, 2026-2027 eğitim-öğretim yılında da ihtiyaç sahibi öğrencilerin yanında...

2 saat önce

Torbalı’nın Kurtuluşunun 104. Yılına Özel Satranç Turnuvası

Geniş katılımla gerçekleştirilen organizasyon, hem sporcuların hem de ailelerinin yoğun ilgisini...

2 saat önce

Bir ihbarla gittiler, yeni bir hayatın ilk anlarına tanık...

İzmir’de bir ihbar üzerine, verilen adrese giden itfaiye paramedikleri, hastaneye nakli için...

2 saat önce

Konak Belediyesi’nden ihtiyaç sahibi öğrencilere çanta ve...

Yeni eğitim-öğretim yılında ihtiyaç sahibi aileleri yalnız bırakmayan Konak Belediyesi, ilkokul...

2 saat önce

İzmir tarımında akıllı sayaç devrimi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kuraklıkla mücadele kapsamında tarımsal sulamada 30 milyon liralık...

3 saat önce

Bornova Belediyesi’nden yıldırım müdahale

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Atatürk Mahallesi Macera Parkı mevkiinde sökülen taşlar...

3 saat önce

5 bin yıllık Liman Tepe’de yeni keşif: Taş kanallarla...

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin destek verdiği Liman Tepe kazılarında yaklaşık 5 bin yıllık...

3 saat önce

 Eylül coşkusu yarı maratonla taçlandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Uluslararası 9 Eylül İzmir...

20 saat önce

Atatürk’ün Adımlarıyla Karşıyaka’ turlarına yoğun ilgi

Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Atatürk’ün Adımlarıyla Karşıyaka’ turlarının ilk...

21 saat önce

95. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda sekizinci gün de dolu...

95. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın sekizinci gününde İzmirli Kahve ve İZMAR stantları yoğun ilgi...

1 gün önce