BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.703 %0,67 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.352,21 %1,58 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Öğrenciler hem yürüdüler hem eğlendiler

Öğrenciler hem yürüdüler hem eğlendiler

İzmir'de Uluslararası Okul Yürüyüş Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu da etkinliğe katılarak 180 öğrenciyle okul yolunda eşlik etti.

0Yorumlar
Öğrenciler hem yürüdüler hem eğlendiler
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Uluslararası Okula Yürüyüş Günü’nü etkinliklerle kutladı. Bu yıl Türkiye’de ve İzmir'de ilk kez düzenlenen “Okula Yürüme” etkinliğinde çocuklar hem yürüyüşün faydalarını öğrendi hem de etkinliklerle keyifli bir gün geçirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu da Kültürpark'taki etkinliğe katılarak Alsancak Melih Özakat İlkokulu, Gazi Ortaokulu ve Nevvar Salih İşgören İlkokulu’nda okuyan öğrencilere okul yolunda eşlik etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğindeki yürüyüşte “Aktif yürümek sağlıktır”, “Yaşam boyu sağlık için yürü”, “Okul yolu çok eğlenceli”, “Okul yolumu keşfediyorum” dövizleri açıldı.
Çocukları okula bırakan ve onlarla hatıra fotoğrafı çektiren Özuslu, “Çocukluğum Alsancak’ta geçti. Ben de çocukken hep yürümeyi tercih ederdim. Sizlerle birlikte bu yolları yürümek hem daha eğlenceli hem de keyifli” dedi.


Öğrenciler hem yürüdüler hem eğlendiler

Şehri tanıyacaklar

Çocukların yaya olarak farkındalığının arttırılması ve kent içerisinde ''yaya erişiminin'' yaygınlaştırılmasına dikkat çekmek amacıyla bu etkinlikleri düzenlediklerini ifade eden İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Mert Yaygel, “Çocuklarımızın okullarına yürüyerek giderken hem şehri tanıyacak hem de sürdürülebilir bir ulaşım sergileyecek. Ulaşımın sürdürülebilir olması sadece motorsuz ulaşımla oluyor. Biz okul bölgelerinin yaya kullanımına uygunluğunu araştırıyoruz. Pilot bölgeler seçip, bu bölgelerde çocukların güvenli bir biçime okula gitmesi için düzenlemeler de yapacağız. Bu iş için oluşturduğumuz Yaya ve Bisiklet Şefliğimiz var. Şefliğimiz, çocukların ve yetişkinlerin yaya olarak kesintisiz ve sağlıklı ulaşımlarını sağlamak için çalışmalar yürütüyor” şeklinde konuştu.
Etkinlik kapsamında Kültürpark’ta eğitici söyleşiler düzenlendi; trafik ve bisiklet eğitimleri de verildi.

Okula yürüyerek gidiyoruz

180 kişilik öğrenci grubuna verilen seminer ve trafik- bisiklet eğitimlerinden sonra Melih Özakat İlkokulu öğrencileri memnuniyetlerini dile getirdi.

Ayaz Tuğra Çetinkaya: “Evimiz okula yakın ve ben yürüyerek okuluma gidiyorum. Yürümenin bu kadar önemli olduğunu burada bize öğrettiler. Ben sürdürülebilir ulaşıma katkı sağlıyormuşum. Buradaki etkinlikler çok eğlenceli.”

İrem Aslım: “Burada daha bilinçli hale geldik. Okula yürüyerek gidip geliyorum zaten. Yürümenin faydalarını, karbon salımını, doğayı nasıl yürüyerek koruyacağımızı öğrendik.”

Bade Şençerezci, “Bisikleti, scooterı çok seviyorum. Yürümek benim için bir spor dalı. Bu yüzden de zaten okula yürüyerek gidip geliyorum.”

Okula Yürüyüş Günü nedir?

Uluslararası Okula Yürüyüş Günü, 40'tan fazla ülkeden aynı gün okula yürüyerek ve bisikletle giden toplulukları içeren küresel bir etkinlik. 1997 yılında bir günlük bir etkinlik olarak başlayıp zamanla, yıl boyunca okula giden güvenli yollar ve her Ekim ayında rekor katılımlı bir kutlama hareketinin parçası haline geldi.


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

5. Bayraklı Homeros Edebiyat ve Sanat Festivali Başladı

Bayraklı Homeros Edebiyat ve Sanat Festivali’nin beşincisi, “Smyrna’dan Homeros’a: Bayraklı...

10 saat önce

Gençler Cumhuriyet’in izinde yürüdü, kadınlar...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, gençleri doğayla, kadınları tarihle buluşturdu. Cumhuriyet Bayramı...

14 saat önce

İş’te İzmir’le iş buldu, öğrencileriyle derste buluştu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası bünyesindeki İş’te İzmir platformu, iş arayanlarla...

15 saat önce

3. Yaş Üniversitesi’nde ders zili çaldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 60 yaş ve üzeri vatandaşları aktif yaşama ve hayat boyu...

15 saat önce

Büyükşehir, dayanışma noktalarıyla İzmirlinin yanında

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki 12 Dayanışma Noktası ve 3 Danışma Noktası...

15 saat önce

1,5 milyon ton dip çamuru çıkarıldı, rota kuzeye çevrildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Körfez’de su sirkülasyonunu artırmak ve deniz ekosistemini...

15 saat önce

Efes Selçuk'ta Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Kültür, Tarih...

Efes Selçuk Belediyesi, Cumhuriyetin 103. yıl dönümünü kapsamında anma programları, törenler,...

15 saat önce

Genç Yaka’da ‘Cumhuriyet’in İzinde’ bilgi yarışması

Karşıyaka Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı kapsamında Genç Yaka’da bilgi yarışması düzenledi. 4...

15 saat önce

Bornova’da gelecek minik ellerle yeşerdi

Bornova Belediyesi Ekolojik Kent Yerel Tohum Merkezi’ni ziyaret eden Mediha Mahmutbey Ortaokulu...

15 saat önce

Geleceğin yıldızları Buca’da yetişiyor

Buca Belediyesi’nin çocukları sporla buluşturmak amacıyla düzenlediği ücretsiz Futbol Okulları,...

17 saat önce

Kemeraltı Festivali esnafın yüzünü güldürdü

Konak Belediyesi’nin düzenlediği Kemeraltı Festivali, Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun da...

1 gün önce

Sarnıç’ın su şebekesine 205 milyonluk yatırım!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Gaziemir Sarnıç’ta 205 milyon liralık...

1 gün önce