BIST 100 10.759,56 %3,64 Altın 6.222,90 ₺/gr %3,56 Bitcoin $77.650 %0,75 Dolar 49,96 ₺ %0,07 Euro 55,81 ₺ %0,26 Sterlin 67,01 ₺ %0,11 Gümüş 78,92 ₺/gr %5,74 Ethereum $2.254,94 %0,67 İsviçre Frangı 60,59 ₺ %0,02 Kanada Doları 35,75 ₺ %0,17 Avustralya Doları 35,14 ₺ %0,12 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,31 ₺ %0,22 BAE Dirhemi 13,61 ₺ %0,08 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,09 Çin Yuanı 7,51 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Ömer Eşki: "Bornova’nın zenginliğini ortaya çıkaracağız"

Ömer Eşki: "Bornova’nın zenginliğini ortaya çıkaracağız"

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Halk TV’de canlı olarak yayınlanan “Serhan Asker ile Görkemli Hatıralar” programına konuk oldu. Çekimleri Bornova Büyükpark’ta yapılan ve 57. sanat yılını dolduran Moğollar’ın da şarkılarıyla alanı inlettiği program süresince büyük coşku yaşandı. Başkan Eşki, Bornova’da hayata geçireceği projeleri de anlattığı programda, “Hedefimiz Bornova’nın zenginliğini ortaya çıkarmak” dedi.

0Yorumlar
Ömer Eşki: "Bornova’nın zenginliğini ortaya çıkaracağız"

Halk TV’nin ilgiyle izlenen programı “Serhan Asker ile Görkemli Hatıralar”ın Bornova’nın simge alanlarından tarihi Büyükpark’taki canlı yayını büyük ilgiye sahne oldu. Büyükpark’ta kurulan sahneden yayınlanan programa Türkiye’nin efsane grubu Moğollar da katıldı. Cahit Berkay’ın yanı sıra Cem Karaca’nın oğlu Emrah Karaca’nın da solo performanslarını sergilediği program büyük coşku yarattı. Bornova’nın yanı sıra İzmir’in pek çok bölgesinden de gelerek programı Büyükpark’da izleyen vatandaşlar, ellerindeki bayraklarla İzmir Marşı’na da eşlik etti.

Homeros Rekreasyon Alanı’ndan, Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi’ne, futboldan, tenise Türkiye’ye ilklerini yaşatan ilçe olma özelliğine kadar Bornova’nın farklı yönlerinin anlatıldığı programa, Arkas Halı Koleksiyonu’na ev sahipliği yapan Mattheys Köşkü’nün ilçeye kazandırılmasında görev alan Mimar Seda Özen Bilgili ile Bornova Tarihçisi Altan Altın da katıldı. Mimar Bilgili, restore edilen köşk ve Bornova’nın tarihi yapıları hakkında bilgi verirken, Altan Altın da Mustafa Kemal Atatürk’ün İzmir’e ilk gelişinden Bornova’nın kültürel tarihine kadar pek çok konuda bilgiler verdi.

 

Ömer Eşki: "Bornova’nın zenginliğini ortaya çıkaracağız"

 

BOENOVA'NIN KÜLTÜREL MİRASI ÇOK ZENGİN

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Bornova’nın çok zengin bir kültürel ve tarihi miras üzerinde yer aldığını belirterek, Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi’nin, İzmir’in 8 bin 500 yıllık geçmişine ışık tuttuğunu, Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ın belediye başkanlığı döneminde yapılan bu Merkez’in Türkiye’nin en iyi höyük binalarından biri olduğunu söyledi.

 

"BORNOVA'NIN ZENGİNLİĞİNİ ORTAYA ÇIKARACAĞIZ" 

Batı kültürünün temellerini atan İlyada ve Odesa’nın yazarı olan Homeros’un da Bornova’da, şimdiki Homeros Rekreasyon Alanı’ndaki mağaralarda yaşadığının bilindiğini söyleyen Başkan Eşki, “Biz Bornova’nın turizm master planını yaparak, ilçemizi ulusal ve uluslar arası turizm için önemli bir lokasyon haline getirmeyi hedefliyoruz. Homeros’u her yönüyle hak ettiği şekilde bu topraklarda anacağız. Bornova devasa bir mücevher ama üstünde bir toz katmanı var. Hedefimiz Bornova’nın üzerindeki tozu kaldırıp, zenginliğini ortaya çıkarmak” dedi.

 

Ömer Eşki: "Bornova’nın zenginliğini ortaya çıkaracağız"

 

MOĞOLLAR'DAN KONSER SÖZÜ ALDI 

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki ve Cahit Berkay ilk fırsatta Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda Moğollar Konseri’nde buluşmak üzere sözleşti.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Manisa’da Cumhuriyet Coşkusu Göksel Konseriyle Sürecek

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyetimizin 103’üncü yıl dönümü dolayısıyla...

7 saat önce

İzmir’in Dünya’sı gençlik olimpiyatlarında Türkiye için...

İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün milli okçusu Dünya Yenihayat, Senegal’de...

10 saat önce

Karabağlar’da Cumhuriyet’in 103'üncü yılı coşkuyla kutlandı!

Karabağlar Belediyesi, Cumhuriyet’in 103. yılını dört güne yayılan etkinliklerle kutladı....

11 saat önce

Karşıyaka’da kentsel dönüşüm sektör temsilcileriyle ele...

Karşıyaka Belediyesi, sektör temsilcilerinden gelen talepler doğrultusunda kentsel dönüşüm...

11 saat önce

Konak’ta hava kalitesi için sıkı denetim

Konak Belediyesi, hava kirliliğinin önlenmesi amacıyla ilçe genelinde denetimlerini...

11 saat önce

Körfez’de yağmur sonrası yüzey temizliği

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yağışların ardından dereler ve yağmur sularıyla birlikte İzmir...

11 saat önce

Meslek Fabrikası ile atıklar değerleniyor, tarih...

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası, Efes Selçuk Belediyesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi...

11 saat önce

İzmir’de nefes kesen deprem tatbikatı

İzmir Depremi’nin 6’ncı yılında, İzmir, Manisa ve Aydın’da 43 ilçeyi kapsayan bölgesel deprem...

13 saat önce

Bornova’da geleceğe nefes, afete direnç

Bornova Belediyesi, doğaya uyumlu, dirençli ve "İklim Nötr" bir kent yaratma hedefi...

13 saat önce

Foça’da Cumhuriyetin 103. Yılı Coşkuyla Kutlandı

Foça’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yıl dönümü; resmî törenler, tebrikat programı,...

1 gün önce

İzmir’in Deprem Master Planı hazırlanıyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın öncülüğünde, kenti depreme karşı daha...

1 gün önce

Pehlivan: Cumhuriyeti 365 gün yüreğimizde taşıyoruz

Menemen'de iki günlük Cumhuriyet Bayramı coşkusunun finali, Cumhuriyet Meydanı'nda...

1 gün önce