Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Yeter, ‘SGK borçlarına’ açıklık getirdi: Tüm iyi niyetli adımlar belediye tarafından atıldı!
CHP Karşıyaka Meclis Üyesi ve Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Candaş Yeter, SGK tarafından İzBB’nin gelirlerinden yapılan kesintiye ilişkin konuştu. Yeter, kesintinin amacının hizmetlerin önüne geçmek olduğunu belirttiği konuşmasında, “Kamuoyunda yaratılmaya çalışılan ‘borçlarını ödemiyorlar’ algılarının boşa çıktığı, tüm iyi niyetli adımların belediye tarafından atıldığının bilinmesini isteriz” dedi.
ÖMER FARUK ALTIN/EGE'YE BAKIŞ- Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka Meclis Üyesi ve Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Candaş Yeter, İzBB Meclisi Olağan Birleşiminde söz alarak İzBB’nin SGK ve Vergi Dairesi’ne borcu olup olmadığı ve yapılan 1,7 milyar TL’lik kesintiye açıklık getirdi. Yeter, İzBB’nin değil iştiraklerinin borcu olduğunu ve bu borçların tamamının taksitlendirildiği, taksitlerin düzenli olarak ödendiğini belirttiği konuşmasında, “Kamuoyunda yaratılmaya çalışılan ‘borçlarını ödemiyorlar’ algılarının boşa çıktığı, tüm iyi niyetli adımların belediye tarafından atıldığının bilinmesini isteriz. Tüm iyi niyet adımlarımıza rağmen, genel yönetim vergi gelirlerinden aktarılacak tutarın 1 buçuk milyar TL’si kesilmiştir. Kesinti yapılan tutar Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan aktarılan tutarın yüzde 34’ü, İller Bankası’ndan kesileni de eklediğimizde 36’yı bulmaktadır. Hamle, Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan gelmiştir. Aslında amaçlananın ne olduğunu tüm İzmirliler bilmektedir” diye konuştu.
“Gerçek amacın ‘silkelemek’ olduğunu anladık”
Kesintilerin gerçek amacının SGK’nın alacaklarını tahsil etmek değil CHP’li belediyeleri ‘silkelemek’ olduğunu söyleyen Yeter, “Gerçek amacın CHP’li belediyeleri ‘silkelemek’ olduğunu öğrendik. İzBB’nin ne prim borcu ne de vergi borcu vardır. Bahsi geçen borçların tamamı iştiraklerin borçlarından oluşmaktadır. İZELMAN ve İZENERJİ’nin borçları tecil faizi hesaplanarak 36 ay vade ile taksitlendirilmiş ve her 2 şirketin borcu için 800 milyon TL peşin ödenmiştir. Bu taksitlendirmenin 5’inci taksitini ödeyeceğiz. Diğer iştiraklerin borçları için taksitlendirme talebinde bulunduk ve öncesinde 191 milyon TL peşin ödedik. Kamuoyunda yaratılmaya çalışılan ‘borçlarını ödemiyorlar’ algılarının boşa çıktığı, tüm iyi niyetli adımların belediye tarafından atıldığının bilinmesini isteriz” diye konuştu.
“Amaçlananın ne olduğunu tüm İzmirliler biliyor”
İzBB’nin gösterebileceği tüm iyi niyeti gösterdiğini ancak kesintilerin amacının yapılan hizmetleri engellemek olduğunu söyleyen Yeter, şu ifadeleri kullandı:
“Tüm iyi niyet adımlarımıza rağmen, genel yönetim vergi gelirlerinden aktarılacak tutarın 1 buçuk milyar TL’si kesilmiştir. Kesinti yapılan tutar Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan aktarılan tutarın yüzde 34’ü, İller Bankası’ndan kesileni de eklediğimizde 36’yı bulmaktadır. Hamle, Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan gelmiştir. Aslında amaçlananın ne olduğunu tüm İzmirliler bilmektedir. Verilmek istenen mesajı biz aldık. Buca Metrosu, Onat Tüneli, yeni otobüsler, kent lokantaları, sosyal yardımlar ve nice hizmetlerin sekteye uğraması istendi. Son olarak çok kıymetli İzmirliler müsterih olsun. Engelleyici tüm adımlara rağmen yatırımlarımızı hayata geçirmek adına her türlü çalışmayı yürüteceğiz.”
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Buca Belediyesi’nin teminatları SGK tarafından satışa...
Buca Belediyesi iştiraklerinin SGK borçlarına karşılık teminat gösterdiği iki tarla SGK...
Buca’dan SGK’ye devredilen arsa vitrine çıktı!
Buca Belediyesi'nin borçlarına karşılık SGK'ye devrettiği parsel SGK tarafından satışa çıkarıldı....
İmar Komisyonu'ndan 'Buca Cezaevi Planı' için 'iptal'...
İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Buca’daki eski cezaevi arazisiyle...
Yerel Haberleri
TümüBuca’da fırınlara sıkı denetim
Buca Belediyesi, ilçe genelindeki fırın ve unlu mamul üretim noktalarında hijyen, gramaj ve...
Bayraklı’da 3 Bin Öğrenciye Kırtasiye Desteği
Bayraklı Belediyesi, 2026-2027 eğitim-öğretim yılında da ihtiyaç sahibi öğrencilerin yanında...
Torbalı’nın Kurtuluşunun 104. Yılına Özel Satranç Turnuvası
Geniş katılımla gerçekleştirilen organizasyon, hem sporcuların hem de ailelerinin yoğun ilgisini...
Bir ihbarla gittiler, yeni bir hayatın ilk anlarına tanık...
İzmir’de bir ihbar üzerine, verilen adrese giden itfaiye paramedikleri, hastaneye nakli için...
Konak Belediyesi’nden ihtiyaç sahibi öğrencilere çanta ve...
Yeni eğitim-öğretim yılında ihtiyaç sahibi aileleri yalnız bırakmayan Konak Belediyesi, ilkokul...
İzmir tarımında akıllı sayaç devrimi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kuraklıkla mücadele kapsamında tarımsal sulamada 30 milyon liralık...
Bornova Belediyesi’nden yıldırım müdahale
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Atatürk Mahallesi Macera Parkı mevkiinde sökülen taşlar...
5 bin yıllık Liman Tepe’de yeni keşif: Taş kanallarla...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin destek verdiği Liman Tepe kazılarında yaklaşık 5 bin yıllık...
Eylül coşkusu yarı maratonla taçlandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Uluslararası 9 Eylül İzmir...
Atatürk’ün Adımlarıyla Karşıyaka’ turlarına yoğun ilgi
Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Atatürk’ün Adımlarıyla Karşıyaka’ turlarının ilk...
95. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda sekizinci gün de dolu...
95. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın sekizinci gününde İzmirli Kahve ve İZMAR stantları yoğun ilgi...
Semicenk ve “İki Kişilik Oyun” ile fuarda sanat dolu gece
95’inci İzmir Enternasyonal Fuarı’nın sekizinci gününde Kültürpark, Semicenk’in şarkıları ve...