Mahir Polat'ın sempozyumda koltuğu boş kaldı
Tarihi Kentler Birliği Genel Sekreteri ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Mahir Polat’ın Bornova Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Bornova Tarih ve Kültür Sempozyumu’nun açılış oturumuna katılması planlanmıştı. Ancak İBB’ye yapılan operasyonlar nedeniyle ev hapsinde tutuklu bulunan Polat sempozyum gününe kadar serbest bırakılmayınca, sempozyum Polat’ın boş koltuğuyla başladı.
Belediye Başkanı Ömer Eşki, Polat’ı “çağın dervişi” olarak tanımlayarak tutukluluğunu eleştirdi. Yerel yöneticilerin ve akademisyenlerin yoğun ilgi gösterdiği sempozyumda kültürel mirasın korunması ve sürdürülebilirliği vurgulandı ve Yeşilova Höyüğü’nün 8 bin 500 yıllık geçmişi öne çıkarıldı.
Başkan Eşki: “Direndiler ve kazandılar diyeceğiz”
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, yaptığı açılış konuşmasında Dr. Mahir Polat’ı “çağının dervişi” olarak tanımlayarak, “Kültürel mirasın korunması konusunda Türkiye’ye büyük katkılar sunan bir bilim ve kültür insanı. Sağlık problemleri nedeniyle Silivri’de bir zindan yerine ev hapsinde tutuklu yargılanıyor. Türkiye’yi tutuklu gazeteciler ve siyasetçiler ülkesi haline getirmek isteyenlere karşı mücadele eden birileri var. Ben gelecekte, ‘Direndiler ve kazandılar’ diye tarif edilen bir Türkiye’nin hayalini kuruyorum” dedi.
Akademisyenler ve kent yöneticileri Bornova’da buluştu
Sempozyum, ulusal ve uluslararası düzeyde akademisyenler, kültürel miras uzmanları ve kent yöneticilerinin katılımıyla gerçekleşti. Açılış, “Yerel Yönetimler ve Kültürel Miras Yönetimi” başlıklı oturumla başladı. Oturumun moderatörlüğünü İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nden Prof. Dr. Koray Velibeyoğlu üstlendi.
Kültürel mirasın sürekliliği vurgulandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu, Homeros Vadisi, Roma Antik Tiyatrosu ve Agora kazıları gibi projeleri anlatarak, “İzmir merkezi hükümetten destek almasa da kendi dinamikleriyle tarihini korumayı başardı” dedi. Prof. Dr. Velibeyoğlu ise “Desteklerin en önemli yönü sürekliliktir” diyerek katıldı.
Yeşilova Höyüğü’nde 8500 yıllık tarih
Kazı Heyeti Başkanı Doç. Dr. Zafer Derin, İzmir’in tarihini 5000 yıldan 8500 yıla çıkaran çalışmaları anlattı. Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ise belediye başkanlığı döneminde Yeşilova Höyüğü’ne kurulan ödüllü ziyaretçi merkezinin önemini hatırlattı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Altan İnanç ise açılışta “Kent yöneticileri olarak devraldığımız mirası bozulmadan geleceğe aktarmak en temel görevimiz” şeklinde konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
CHP'li Polat'tan Utku Gümrükçü'ye ziyaret: CHP'den...
Cumhuriyet Halk Partisi Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, İzmir...
İmamoğlu'ndan 'casusluk' kararına tepki: Sözde yolsuzluk...
Tutuklu İBB Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, hakkında 'casusluk' iddiasıyla bir kez...
Ekrem İmamoğlu: “Koltuğu kendi koltuğu zanneden akıl,...
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Projesi bakanlıkça onaylanmış, kredisi hazırlanmış, sadece tek bir...
Yerel Haberleri
TümüBüyükşehir'in gözü servisçilerin üstünde. Fazla isteyen...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2026-2027 eğitim-öğretim döneminde velilerden belirlenen tarifenin...
İzmir Baba Sancar Maruflu’ya Konak’tan büyük vefa
İzmir’de adı vefayla özdeşleşen İzmir Baba Sancar Maruflu’nun 5’inci ölüm yıl dönümü anısına...
Başkan Balkan: “Hiçbir tarım arazisini imara açmadık,...
Urla Belediyesi tarafından bu yıl 14-15 Ağustos tarihlerinde düzenlenen halk arasında “Üzüme ve...
Karabağlar ‘da 5 mahalleye 5 yeni mini futbol sahası
Karabağlar Belediyesi, çocukların ve gençlerin sporla daha fazla buluşması, mahallelerde güvenli...
Karşıyaka’nın çınarları ‘Emekli Yaka’da buluşuyor
Karşıyaka Belediyesi’nin hizmete açtığı Emekli Yaka, yüzlerce vatandaşı ağırlayarak kentin yeni...
Buca’nın Oyun ve Aktivite Merkezleri yeni pırlantalarını...
Buca Belediyesi’nin 48 - 68 ay arası çocuklara yönelik ücretsiz hizmet veren Pırlanta Çocuk Oyun...
Halk Mark- Et Halkın Yanında Olmaya Devam Ediyor
Efes Selçuk Belediyesi tarafından halkın bütçesine katkı sunmak için hayata geçirilen Halk...
İzmir Otogarı’nda yol haritası belli oldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi, hukuk mücadelesini kazanmasının ardından İzmir Otogarı’nın işletme...
Bornova’nın kalbine modern dokunuş
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki; ilçenin merkezi konumundaki Kazım Dirik ve Erzene...
Büyükşehir’den domates ve çilek üreticisine iklim zırhı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, domates ve çilek üreticilerinin bir yıllık emeğini bir gecede yok...
İzmirim Kart’a bakiye yüklemek artık çok daha kolay
Konak 6 bin metrekarelik yeni parkına kavuştu
Konak’a nefes aldıracak, Yenişehir Mahallesi’ndeki Medicana Hastanesi yanında yer alan 6 bin...