BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Proje kabul edildi: Çiğli denizle buluşuyor!

Proje kabul edildi: Çiğli denizle buluşuyor!

Hasret sona eriyor..

Çiğli Belediyesi ile Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Aliağa Tarımsal Kalkınma Kooperatifi arasında “Çiğli Halkını denizle buluşturmak ve balıkçılığı kalkındırmak” amacıyla imzalanacak protokol, Aralık ayı Meclis toplantısında kabul edildi.

0Yorumlar
Proje kabul edildi: Çiğli denizle buluşuyor!

Homa Dalyanı’nda hayata geçirilecek projeyle Çiğli ve İzmir’de yaşayan tüm doğaseverlerin denizle ve doğal yaşamla ilişkilerinin güçlendirilmesi, balıkçılık üretiminin desteklenmesi ve ekolojik dengenin korunması hedefleniyor. Projenin yerel bazlı hedeflerinin yanı sıra ulusal ve uluslararası alanlarda da kentin marka değerine önemli katkı sağlaması planlanıyor.

Prof. Sunlu: “İzmir’in Balık Başkenti Çiğli olacak”

Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Sunlu, projeyle ilgili Çiğli Belediyesi Meclis toplantısında gerçekleştirdiği sunumda, “Kuş Cenneti’nin yüzde 40’lık bir alanını kapsayan Homa Dalyanı, İzmir Körfezi’ndeki tek dalyan. Homa Dalyanı, şehir merkezine yakınlığı itibarıyla dünyada eşi benzeri olmayan önemli bir biyolojik rezerv alanı. Bu özelliğinin yanı sıra balıkların üremesi anlamında da oldukça verimli bir bölge. Balıkların bu bölgede üremesi demek Kuş Cenneti’nde yaşayan ve balık yiyerek beslenen kuşların da neslini devam ettirmesi anlamına geliyor. 1986 yılında üniversiteye tahsis edilen ve günümüzde 1. Derece Sit Alanı konumunda bulunan bu alanın doğru değerlendirilmesi durumunda doğal dengenin korunması, balıkçılığın geliştirilmesi ve vatandaşların denizle buluşması anlamında önemli getirileri olacaktır” dedi.

Başkan Gümrükçü: "Çiğlili artık kendi sahiline gidecek"

Projenın Çiğli'ye çok önemli getirileri olacağını ifade eden Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, "Uzun deniz şeridine, verimli delta ve dalyanlara sahip olmamıza rağmen yıllardır denizden ve bu alanların verimliliğinden mahrum kaldık. Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Aliağa Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile birlikte hayata geçireceğimiz bu projeyle İzmir'in balık ihtiyacının çok önemli bir bölümünü karşılayacağız. Midye ve diğer deniz mahsulü üretimine büyük destek vereceğiz. Böylece balıkçılık yaparak geçimi sağlayan vatandaşlarımızın ekonomisine de önemli katkı sağlayacağız. Projemizin bir başka kazanımı da yıllardır hasret kaldığımız deniz şeride kavuşmamız olacak. Vatandaşlarımız deniz kenarında vakit geçirmek için artık başka ilçelere gitmek zorunda kalmayacak. Ayrıca dez avantajlı grupları denizle buluşturacağız. Çiğlimizin kendi sahiline gelecekler. Projenin hızlı bir şekilde hayata geçmesi için gerekli tüm girişimleri ve görüşmeleri çekinmeden yapacağız. Her şey yaşanabilir bir Çiğli için" dedi.

“Dalyanımızı kaybetmeyeceğiz”

Başkan Gümrükçü sözlerini şöyle sürdürdü; “Homa Dalyanı elimizdeki son dalyan ve dünyada şehrin göbeğinde olan başka rezerv alan yok. Kuşlar dalyandaki balıklarla besleniyor. Dolayısıyla balık giderse kuşlar da gider. Bu da dalyan yoksa Kuş Cenneti de olmaz anlamına gelir. Burayı kaybetmemek için elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz. 1970’li yıllarda 270 ton balık çıkıyorken, bugün bu oran 5 tona düştü. Üniversitemizle birlikte balıkların yeniden çok sayıda üremesine destek olacağız.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Kemalpaşa'da coşkulu toplu sünnet şöleni

Kemalpaşa Belediyesi ve KESİAD işbirliğinde düzenlenen toplu sünnet şöleninde çocuklar ve...

18 saat önce

Karşıyaka Belediyesi’nden personele ‘daha sağlıklı...

Karşıyaka Belediyesi, masa başı çalışan personelin fiziksel sağlığını korumak amacıyla...

20 saat önce

Roman Soykırımı Konak’ta anıldı: Eşit bir yaşam için...

Roman Soykırımı’nı Anma Günü dolayısıyla Konak’ta düzenlenen anma programında Roman...

20 saat önce

Buca Belediyesi’nden sokak hayvanlarına can suyu

Aşırı sıcak hava kent genelinde etkisini sürdürürken Buca Belediyesi, sokak...

23 saat önce

İzmir’de Bokaşi kompostu uygulamasına yoğun ilgi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay tarafından organik atıkların evde dönüşümü...

1 gün önce

Beydağ’ın yıllardır beklediği yol hizmete açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Beydağ’da yıllardır bölge halkının büyük zorluk yaşadığı Karaoba...

1 gün önce

Bornova’da spor hamlesi: 5 tesis yenilendi, yeni sahalar...

Bornova Belediyesi, Doğanlar Sahası ilçe genelindeki 4 halı sahayı tribünlerinden zeminlerine...

1 gün önce

Çiğli'de Mahalle Tiyatro Günleri Başladı

Yaz boyunca çocukları kültür ve sanat etkinlikleriyle buluşturan Çiğli Belediyesi, Mahalle...

1 gün önce

Can dostlar için fotoğraf sergisi

Datça Belediyesi Hayvan Bakımevi’ndeki 32 sevimli dostun fotoğraflarından oluşan “Bir Fotoğraf...

1 gün önce

Konak’ın Cumhuriyet Kütüphaneleri’nde sınav maratonu

Konak Belediyesi’nin Cumhuriyet Kütüphaneleri, geleceklerini şekillendirecek sınavlara...

1 gün önce

Başkan Kınay: “Değişimi birlikte yapacak, birlikte...

Karabağlar Belediyesi'nin sivil toplum kuruluşlarının kent yaşamına daha güçlü katkı sunması...

1 gün önce

BELGEM’le eğitimde fırsat eşitliği kitlesel başarıya dönüştü

Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BELGEM), sunduğu ücretsiz eğitim desteğiyle YKS ve...

2 gün önce