Sibel Tatar ve Nazlı Bijen Tösgen’den Aliağalı Üretici Kadınlara Destek
Dokuma kurslarıyla Aliağalı kadınların elinde yeniden hayat bulan Tarihi Helvacı Kilimi, Aliağa Gençlik Merkezi’nde açılan sergiyle vatandaşların beğenisine sunuldu.
Katılımcılar açılışla birlikte dokuma tezgâhlarını ve Aliağalı üretici kadınlar tarafından el emeği ile üretilen çeşitli ürünleri inceledi. Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Sibel Tatar’a günün anısına helvacı kilimi hediye etti. Sergi açılışı sonrasında Güzelhisar Sosyal Tesisleri’ni ziyaret eden Sibel Tatar ve beraberindeki heyet, burada üretici kadınlar tarafından açılan stantları gezdi.
“DOKUMA TEZGÂHLARIMIZ BİR ÖRGÜ AĞININ TEMELLERİNİ ATACAK”
Aliağa’nın sanayi ve liman kenti olmasına rağmen kültürel özellikleriyle de ön plana çıktığını belirten Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, “Tarihi Helvacı Kilimimiz kültürel değerlerimizden bir tanesi. Helvacı Kilimimizi tekrar gün yüzüne çıkarmak amacıyla çalışmalar başlattık. Bu konuda bir yandan akademik çalışmalar yaparken bir yandan Aliağa Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifimizin üyeleri ile üretime başladık. Kamu kurumlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımız da bize destek verdi. Inner Wheel Kulübü’nün ve Sibel Tatar Hanımefendinin desteği, buraya gelerek bizleri şereflendirmesi, Helvacı Kilimimiz ile ilgili hayallerimizi gerçekleştirme noktasında bizi çok daha fazla heyecanlandırdı. Dokuma tezgahlarımız, Helvacı Kilimimizin tanıtımı noktasında bir örgü ağının temellerini atacak. Bu birliktelik Aliağamıza, Helvacı Kilimimize, Aliağa Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifimize çok büyük güç verdi. Bu birliktelik aynı zamanda Girne Belediyesi ile kardeşliğe de vesile olacak” dedi.
TATAR VE TÖSGEN’DEN BAŞKAN SERKAN ACAR’A TEŞEKKÜR
Aliağa’da Tarihi Helvacı Kilimi Sergisi’nin açılışına katılmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Sibel Tatar, “Bizi burada ağırlayan Aliağa Belediye Başkanımız Serkan Acar’a ve sergide emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
Dünyanın en büyük kadın sivil toplum kuruluşlarından olan Inner Wheel Kulübü’nin İzmir temsilcisi Nazlı Bijen Tösgen ise, kadın emeğine ve kadın girişimcilere verdiği destekten ötürü Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a teşekkür belgesi takdiminde bulundu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Özgür Özel'den 'Tatar Ramazan' göndermesi: Biz bu oyunu...
CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Bayındır ilçesinde katıldığı programda konuşma gerçekleştirdi....
İYİ Parti'den AK Parti'ye toplu katılım: 370 kişiye rozet...
AK Parti Konak İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen törende, farklı siyasi partilerden AK...
Başkan Tugay’dan Kiraz ve Aliağalı çocuklara karne hediyesi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın Kiraz’daki Örencik Zeybekler İlk ve...
Yerel Haberleri
Tümü5. Bayraklı Homeros Edebiyat ve Sanat Festivali Başladı
Bayraklı Homeros Edebiyat ve Sanat Festivali’nin beşincisi, “Smyrna’dan Homeros’a: Bayraklı...
Gençler Cumhuriyet’in izinde yürüdü, kadınlar...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, gençleri doğayla, kadınları tarihle buluşturdu. Cumhuriyet Bayramı...
İş’te İzmir’le iş buldu, öğrencileriyle derste buluştu
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası bünyesindeki İş’te İzmir platformu, iş arayanlarla...
3. Yaş Üniversitesi’nde ders zili çaldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 60 yaş ve üzeri vatandaşları aktif yaşama ve hayat boyu...
Büyükşehir, dayanışma noktalarıyla İzmirlinin yanında
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki 12 Dayanışma Noktası ve 3 Danışma Noktası...
1,5 milyon ton dip çamuru çıkarıldı, rota kuzeye çevrildi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Körfez’de su sirkülasyonunu artırmak ve deniz ekosistemini...
Efes Selçuk'ta Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Kültür, Tarih...
Efes Selçuk Belediyesi, Cumhuriyetin 103. yıl dönümünü kapsamında anma programları, törenler,...
Genç Yaka’da ‘Cumhuriyet’in İzinde’ bilgi yarışması
Karşıyaka Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı kapsamında Genç Yaka’da bilgi yarışması düzenledi. 4...
Bornova’da gelecek minik ellerle yeşerdi
Bornova Belediyesi Ekolojik Kent Yerel Tohum Merkezi’ni ziyaret eden Mediha Mahmutbey Ortaokulu...
Geleceğin yıldızları Buca’da yetişiyor
Buca Belediyesi’nin çocukları sporla buluşturmak amacıyla düzenlediği ücretsiz Futbol Okulları,...
Kemeraltı Festivali esnafın yüzünü güldürdü
Konak Belediyesi’nin düzenlediği Kemeraltı Festivali, Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun da...
Sarnıç’ın su şebekesine 205 milyonluk yatırım!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Gaziemir Sarnıç’ta 205 milyon liralık...