BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Sırrı Süreyya Önder: Tunç Soyer, gücü görünenin çok ötesi...

Sırrı Süreyya Önder: Tunç Soyer, gücü görünenin çok ötesinde bir başlangıç yaptı

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin “Sadakate Davet” temalı altıncı gün oturumlarında konuşan Sırrı Süreyya Önder “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu gerçekten çok nitelikli adımının, bütün ülkeye yayılması gerekiyor. Sayın Tunç Soyer’in etkisi ve gücü görünenin çok ötesinde bir başlangıç yaptığını düşünüyorum” dedi.

0Yorumlar
Sırrı Süreyya Önder: Tunç Soyer, gücü görünenin çok ötesinde bir başlangıç yaptı

İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin altıncı gününde konuşan yönetmen, senarist ve siyasetçi Sırrı Süreyya Önder, “Sadakat Beklentisi ve Gerçeklik” başlığıyla sunum yaptı. Sırrı Süreyya Önder, “Hayatta gerçeklik haricinde hiçbir şeye sadakat duymuş bir insan değilim. Sadakat kendi başına çok bir şey ifade etmiyor. Başka kavramlarla anılmaya ihtiyacı var, bunların en başta geleni otorite. Otoritenin en muhtaç olduğu olgu sadakattir dersek yanlış yapmış olmayız. Tüm enerjisini bizleri sadakat içinde tutmaya harcar. Resmi ideolojiye, kutsallara, tabulara, babaya, devlete, krala, sınırlara, geleneklere, örf ve adetlere. Böyle uzar gider bu liste. Tarihin başlangıcından beri de böyledir. Hiyerarşinin de en muhtaç olduğu şey sadakattir. Sanattaki temsil biçimlerine de değinmek istiyorum. Tiyatro, film, dizi, sinema, edebiyatta çok görmüşsünüzdür. Krala, yurduna, ailesine, atına sadakat çok anlatılır. Ama genellikle edebiyat ve sanatta işlenen biçimi aşk ve ilişkiler üzerindendir sadakatin. Orada da sadece kadına giydirilmeye çalışılan bir deli gömleğidir. Erkek bundan sorumlu tutulmaz. Erkek egemen bakış her gün yeniden üretilerek dolaşıma sokuluyor. Sadakat erkeklik ideolojisinin de en çok muhtaç olduğu şeydir ve arsızca her gün üzerinde tepinir. Dolayısıyla sadakat çok matah bir şeye benzemiyor” dedi.

“İzmir halkına, yöneticilerine çok iş düşüyor”
Önder ayrıca, “Sadakat sınırlara ihtiyaç duyar, sınırlar çizer. Madem çizilebilen bir şey o halde sınırları silinebilen bir şey olarak da görebiliriz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu gerçekten çok nitelikli adımının, kendi vadisini oluşturma ve o vadiden akma ve bunun yönlendiriciliğinin bütün ülkeye yayılması, giderek bölgesel bir hüviyet kazanması gerekiyor. Çünkü biz içeride düşman ihtiyacı bittiğinde en yakın komşularımıza sararız. Burada İzmir halkına ve belediye başkanına, yöneticilerine çok iş düşüyor. Sayın Tunç Soyer’in etkisi ve gücü görünenin çok ötesinde bir başlangıç yaptığını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Konak’ta imzalar fırsat eşitliği için atıldı

Sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliklerine bir yenisini ekleyen Konak Belediyesi, Kordon...

14 saat önce

Urla’da istifalar sonrası ilk meclis toplandı;...

Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan’ın ve 22 meclis üyesinin Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa...

15 saat önce

Karabağlar ‘da BİO fark yarattı: 2 bin 40 kişi iş sahibi...

Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay'ın göreve gelir gelmez hayata geçirdiği Bölgesel...

16 saat önce

Başkan Eşki’den Çamdibi çıkarması: "Halkımızın içinde,...

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Çamdibi Bölgesi’nde gerçekleştirdiği alan gezisinde...

16 saat önce

Karşıyaka’da “sokak” çocukların!

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Latife Hanım Mahallesi’nde düzenlenen ‘Sokak Senin’...

16 saat önce

Manisa Büyükşehir Belediyesi “Sağlıklı İşyeri”...

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen “Beslenme Dostu ve...

1 gün önce

Belediye ve Kaf Kaf tek yürek!

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Karşıyaka Spor Kulübü’nün eski kulüp başkanları,...

1 gün önce

Konaklı kadınların okuma azmi örnek oldu

Konak Belediyesi’nin, Konak Halk Eğitimi Merkezi iş birliğiyle Basmane Semt Merkezi’nde açtığı...

1 gün önce

Bornova’da doğal lezzetler halkla buluşuyor

Bornova Belediyesi, 6 Eylül 2026 tarihinde Yakaköy Köy Meydanı’nda düzenleyeceği "2. Geleneksel...

1 gün önce

Karabağlar ‘da Gazeteci Barış Selçuk saygıyla anıldı

Karabağlar Belediyesi, İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin katkılarıyla, 32 yıl önce...

1 gün önce

Engelsiz Yaşam Merkezi'nde üreterek güçleniyorlar

Efes Selçuk Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde düzenlenen makrome ve yaratıcı drama...

1 gün önce

İzmir’in simge yapısı Cihan Palas yeniden hayat buluyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi ve kültürel mirasının önemli yapılarından...

1 gün önce