BIST 100 14.069,90 %0,72 Altın 6.755,50 ₺/gr %0,27 Bitcoin $63.510 %0,87 Dolar 47,90 ₺ %0,05 Euro 55,60 ₺ %0,26 Sterlin 64,99 ₺ %0,20 Gümüş 100,64 ₺/gr %1,02 Ethereum $1.897,47 %1,03 İsviçre Frangı 59,18 ₺ %0,49 Kanada Doları 34,59 ₺ %0,20 Avustralya Doları 34,11 ₺ %0,55 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,76 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 13,05 ₺ %0,05 Rus Rublesi 0,57 ₺ %0,26 Çin Yuanı 7,11 ₺ %0,09
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Soyer: "Bu soruşturma aslında Atatürk'ün sorgulanması dem...

Soyer: "Bu soruşturma aslında Atatürk'ün sorgulanması demektir"

İçişleri Bakanlığı tarafından açılan soruşturma sonrasında CHP İzmir İl Örgütü Başkan Tunç Soyer’i makamında ziyaret etti. CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, “Tunç Soyer yalnız değildir. Bu yolu da asla yalnız yürümeyecektir. Biz partili yoldaşları her birimiz sonuna kadar arkasındayız” dedi. Başkan Soyer de, “Bana açılan bu soruşturma aslında Mustafa Kemal Atatürk’ün sorgulanması demektir" dedi.

0Yorumlar
Soyer: "Bu soruşturma aslında Atatürk'ün sorgulanması demektir"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e 9 Eylül İzmir’in kurtuluşunun 100’üncü yılı kutlamalarındaki konuşmasından dolayı İçişleri Bakanlığı tarafından açılan soruşturmaya yönelik tepkiler sürüyor. CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve il yönetim kurulu üyeleri Egemenlik Evi’ndeki başkanlık makamını ziyaret etti.

“Bu desteğin büyüyeceğini düşünüyorum”
Ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Başkan Tunç Soyer, “O günü hatırlarsak, İzmir’in kurtuluşunun 100’üncü yılını bu unvana yakışır şekilde kutladı İzmir. O gün milyonlar meydanlardaydı. Muazzam bir gönül birlikteliği, heyecan ve coşku vardı. Ve biz, bu şehri ikinci yüzyılına taşırken çok büyük umutlarla o günü yaşadık. Bütün Türkiye’ye yayılan büyük bir coşku vardı. Şimdi bugün, bir sene sonra, o günle ilgili soruşturma başlatılması bir akıl tutulması, kabul edilemez bir şey. Aslında burada sorgulanan, hesaplaşılmak istenen şey Mustafa Kemal Atatürk ve Nutuk. Mustafa Kemal Atatürk’ün o Nutuk’ta söylediklerini sorguluyorlar ki, bu asla kabul edilemez. Biz bırakın 100 yıl geriye gitmeyi, Cumhuriyet’i önümüzdeki 100 yıla nasıl taşıyacağız, nasıl muasır medeniyetler seviyesine çıkaracağız, nasıl daha büyük hizmetler üreteceğiz, bunun hesabını yapıyoruz. Adeta bizi 100 yıl önceki o hesaplaşmaya geri götürmek istiyorlar. Bunu asla kabul etmiyoruz” dedi.
100 yıl boyunca Cumhuriyet’in ve Mustafa Kemal Atatürk’ün miras bıraktığı değerlerin, erdemlerin, barışın, refahın farkında olduklarını belirten Başkan Soyer, “Ve bunlara sonuna kadar sahip çıkacağız. Bu ülkenin güzel insanları, Cumhuriyetçi insanları, Atatürkçü insanları asla bu hesaplaşamaya izin vermeyecek. İl başkanımıza, il yönetim kurulu üyelerimize verdikleri destek için teşekkür ediyorum. Bu desteğin büyüyeceğini, yayılacağını ve bütün Türkiye’yi sarıp sarmalayacağını düşünüyorum” diye konuştu.  

“Mustafa Kemal Atatürk’ün sorgulanması demektir”
İzmirlilere mesajının olup olmadığının sorulması sonrasında konuşan Başkan Tunç Soyer, “Mustafa Kemal Atatürk’e sahip çıkın demeyi zül sayarım. Bu memleketin insanları tabii ki Mustafa Kemal Atatürk’e sahip çıkacaklar. Sadece farkına varsınlar istedim. Şu anda bana açılan bu soruşturma aslında Mustafa Kemal Atatürk’ün sorgulanması demektir. Sadece bunu hatırlatıyorum” ifadelerini kullandı.
“Genel merkez ile iletişime geçildi mi?” şeklinde yöneltilen soruyu cevaplayan Başkan Soyer, “Hem grup başkan vekilimiz hem parti sözcümüz açıklamalar yaptı. Onlara da şükranlarımı sunuyorum. Yalnız olmadığımızı hissettirdiler bize” dedi.

“Yine sahip çıkacaklar”
“Seferihisar Belediye Başkanı iken söz konusu olan bir kilise çanı için de bugün bir soruşturma açıldı. Bununla ilgili ne diyeceksiniz?” sorusunu da yanıtlayan Başkan Soyer, “Bütün düğmelere aynı anda basmışlar ama bunun bir anlamı da şu; tam yerel seçime giderken CHP’li belediyeler üzerinde bir baskı kurmak istiyorlar. Gözümüzü korkutmak istiyorlar, gözümüz korkmaz. Biz sonuna kadar bulunduğumuz yerde dimdik durmaya devam edeceğiz. Mustafa Kemal Atatürk’ü, Cumhuriyet’i, devrimlerini sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz. Ben İzmir’de demokrasiye, Atatürk’e, laikliğe, Cumhuriyet’in erdemlerine sonuna kadar sahip çıkan son derece diri, uyanık vatandaşlar olduğunu biliyorum. Yine sahip çıkmaya devam edeceklerdir” ifadelerini kullandı.

“Tunç Soyer yalnız değildir, bu yolu da asla yalnız yürümeyecektir”
Nutuk’tan alıntı yaparak konuşmasına başlayan, Başkan Soyer’in kutlamadaki cümlelerini okuyan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ise, “Bizler biliyoruz ki bu soruşturma Tunç Başkan’a, konuşmasına yapılan bir soruşturma değil. Padişah Vahdettin’in ülkeden kaçtığına mı itiraz ediyorlar, kaçmadığını mı iddia ediyorlar? O günkü hükümetin başında olan Damat Ferit Paşa’nın Ata’nın deyimiyle aciz, haysiyetsiz ve korkak olmadığını mı iddia ediyorlar? Bizler 100 yıldır olduğu gibi Atatürk’e, bize emanet ettiği Nutuk’una, gençliğe söylediği, ülkenin geleceği için yapmamızı istediği her şeye sahip çıkıyoruz. Bu soruşturma Büyükşehir Belediyesi’ne ya da Tunç Başkan’ımıza yapılmış bir soruşturma değil. 1 yıl önce de denediler bunu. Bizler Atatürk’ün düşüncelerine, onun bize bıraktığı her söze sonuna kadar sahip çıkacağız. Bu sözler aynı zamanda bizim sözlerimiz. Bizlere de dava açmak istiyorlarsa, sonuna kadar açabilirler.  Tunç Soyer yalnız değildir. Bu yolu da asla yalnız yürümeyecektir. Biz partili yoldaşları her birimiz sonuna kadar arkasındayız” ifadelerini kullandı.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

MABEM Tercih Sürecinde Binlerce Öğrenciye Destek Oldu

Manisa Büyükşehir Belediyesi Eğitim Merkezleri (MABEM), YKS ve LGS tercih döneminde...

3 saat önce

30 Ağustos ruhu satranç turnuvasıyla taçlanacak

Karşıyaka Belediyesi, Zafer Bayramı’nın 104’üncü yılı dolayısıyla Türkiye Satranç Federasyonu...

4 saat önce

Buca Belediyesi Kadın Aktivite Merkezi’nde yeni dönem...

​ Buca Belediyesi Kadın Aktivite Merkezi’nde yoga, pilates , zumba...

6 saat önce

İzmir’de fil ailesine doğum günü hediyesi

İzmir Doğal Yaşam Parkı’nın yaklaşık 6 tonluk sakini Winner, 24’üncü yaş gününü özel bakımla...

11 saat önce

8 bin 500 yıllık tarım mirası Bornova’da yeniden canlanıyor

Bornova’da Kent Bostanları ve dayanışma tarlaları büyüyor. Bornova Belediyesi, Yeşilova...

12 saat önce

İzmir depreme hazırlanıyor: Kentin geleceği güvenle...

İzmir’de depreme karşı kapsamlı seferberlik sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde...

12 saat önce

Konak Belediyesi’nden semt merkezi kursiyerlerine deniz...

Konak Belediyesi’nin, semt merkezlerinden faydalanan kadın ve çocuklar için düzenlediği deniz...

1 gün önce

Urla Belediye Spor’dan Galatasaray’a Uzanan Bir Hayal

Profesyonel takımların altyapılarına bugüne kadar sayısız oyuncu kazandıran Urla Belediye Spor...

1 gün önce

Karşıyaka’da afetlere hazırlık seferberliği büyüyor

Afetlere karşı dirençli kent hedefiyle çalışmalarını sürdüren Karşıyaka Belediyesi, son iki...

1 gün önce

Karabağlar’ın ilk personel tiyatrosu sahnede

Karabağlar Belediyesi çalışanları bu kez görevlerinin başından tiyatro sahnesine uzanan farklı...

1 gün önce

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Selçuk’a 15,5...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Pamucak’taki 9 kilometrelik turizm yolunun ardından Selçuk’ta...

1 gün önce

95. İzmir Enternasyonal Fuarı öncesi Kültürpark’ta...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 95’inci kez kapılarını açmaya hazırlanan İzmir Enternasyonal...

1 gün önce