Soyer: Canı yananı, mağdur olanı ana gibi kucaklıyoruz
İzmir Kahveciler Esnaf Odası Başkanı İsmail Hakkı Kırdı, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kahveci esnafına yaptığı yardım sonrasında Başkan Tunç Soyer'e teşekkür ziyaretinde bulundu. Mağdur olana desteğe devam edeceklerini belirten Başkan Soyer, “Biz ana gibi kucaklamaya çalışıyoruz tüm İzmirlimizi, esnafımızı, özellikle en çok canı yanan ve mağdur olan kardeşlerimizi. Tabi ki tarafımız evladımızdan yana, sahip çıkacağız asli görevimiz bu” diye konuştu.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Kahveciler Esnaf Odası Başkanı İsmail Hakkı Kırdı'yı makamında ağırladı. Büyükşehir Belediyesi'nin esnafa yaptığı desteğe teşekkür amacıyla düzenlenen ziyarete İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Ulaş Aydın ve İzmir Kahveciler Esnaf Odası yönetimi de katıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Devlet babaysa, belediye anadır. Biz ana gibi kucaklamaya çalışıyoruz tüm İzmirlimizi, esnafımızı, özellikle en çok canı yanan ve mağdur olan kardeşlerimizi. Tabi ki tarafımız evladımızdan yana, sahip çıkacağız asli görevimiz bu. Gönül çok daha fazlasını istiyor ama bizim de gerçekten canımız yanıyor. Belediye olarak biz de zor dönemlerden geçiyoruz. Gelirlerimizin iyice azaldığı, giderlerimizin çok arttığı, sıkıntılı günlerden geçiyoruz. Bir tür dayanışmayı gösterebilmek, hiç olmazsa bir nebze olsun can suyu olabilmek. Biz onun derdini taşıdık. Gücümüzü sonuna kadar zorlayarak elimizden geleni yapmaya çalıştık. Felaketleri, krizleri aşmanın tek yolu var; birbirimize sahip çıkmak. Biz aslında çok kuvvetli bir milletiz. Hele İzmirliler birbirine ve kentlerine çok bağlı. Bildiğimiz bir şey var, biz birbirimize sahip çıkarız, derdine ortak oluruz. Gücümüz ne kadarına yeterse” dedi.
İzmir Kahveciler Esnaf Odası Başkanı İsmail Hakkı Kırdı, destekleri için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e teşekkür etti. Kırdı, “Pandemi dönemi içinde en çok zarar gören kahveci, internet salonu ve çay ocağı esnafımız. Diğer meslek grupları zaman zaman açtılar. Oyun olmadığı için işletmelere kimse gelmiyor. Siz bize destek verdiniz. Desteğinizden dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum, esnafın tarafında olmanızdan dolayı” dedi.

699 esnafa bin 250 TL yardım
İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, İzmir Kahveciler Esnaf Odası ile gerçekleştirilen görüşmeler neticesinde; pandemi sürecinde işyerleri kapalı kalan kahvehane, kafe, oyun salonlarını kapsayan 2 bin 726 işyeri için detaylı inceleme yaptı. Meclis kararı ile birlikte 699 esnafın bin 250 TL nakdi yardımdan faydalanması uygun görüldü. Kahveci esnafı için 873 bin 750 TL nakdi destek sağlandı. Ödemeler, 31 Mart tarihinde yapıldı.

Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Manisa Büyükşehir, arıcılara ana arı üretimini öğretiyor
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Gördes’te yürüttüğü arıcılık çalışmalarıyla nitelikli ana arı...
Menemen Belediyesi Aşevi’nden her gün 10 bin kişiye yemek
Menemen Belediyesi, Ramazan Ayı nedeniyle aşevinin günlük yemek kapasitesini 10 bin kişiye...
AK Partili Yıldız'dan 'Körfez Çalıştayı' çıkışı: Ana...
İZSU Genel Müdürlüğü 2025 Yılı Kasım Ayı Olağan Genel Kurul Toplantısı İkinci Birleşimi İzmir...
Yerel Haberleri
Tümü5. Bayraklı Homeros Edebiyat ve Sanat Festivali Başladı
Bayraklı Homeros Edebiyat ve Sanat Festivali’nin beşincisi, “Smyrna’dan Homeros’a: Bayraklı...
Gençler Cumhuriyet’in izinde yürüdü, kadınlar...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, gençleri doğayla, kadınları tarihle buluşturdu. Cumhuriyet Bayramı...
İş’te İzmir’le iş buldu, öğrencileriyle derste buluştu
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası bünyesindeki İş’te İzmir platformu, iş arayanlarla...
3. Yaş Üniversitesi’nde ders zili çaldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 60 yaş ve üzeri vatandaşları aktif yaşama ve hayat boyu...
Büyükşehir, dayanışma noktalarıyla İzmirlinin yanında
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki 12 Dayanışma Noktası ve 3 Danışma Noktası...
1,5 milyon ton dip çamuru çıkarıldı, rota kuzeye çevrildi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Körfez’de su sirkülasyonunu artırmak ve deniz ekosistemini...
Efes Selçuk'ta Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Kültür, Tarih...
Efes Selçuk Belediyesi, Cumhuriyetin 103. yıl dönümünü kapsamında anma programları, törenler,...
Genç Yaka’da ‘Cumhuriyet’in İzinde’ bilgi yarışması
Karşıyaka Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı kapsamında Genç Yaka’da bilgi yarışması düzenledi. 4...
Bornova’da gelecek minik ellerle yeşerdi
Bornova Belediyesi Ekolojik Kent Yerel Tohum Merkezi’ni ziyaret eden Mediha Mahmutbey Ortaokulu...
Geleceğin yıldızları Buca’da yetişiyor
Buca Belediyesi’nin çocukları sporla buluşturmak amacıyla düzenlediği ücretsiz Futbol Okulları,...
Kemeraltı Festivali esnafın yüzünü güldürdü
Konak Belediyesi’nin düzenlediği Kemeraltı Festivali, Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun da...
Sarnıç’ın su şebekesine 205 milyonluk yatırım!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Gaziemir Sarnıç’ta 205 milyon liralık...