Soyer’den Bayraklı’da “Acil Çözüm” turu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Acil Çözüm Ekipleri ile Bayraklı’nın Emek ve Gümüşpala mahallelerini ziyaret etti. Yurttaşların talepleri doğrultusunda Acil Çözüm Ekiplerinin tespit ettiği noktaları teker teker inceleyerek yerinde çözüm üretti. Vatandaşların ilgisiyle karşılanan Soyer, günü Gümüşpala’daki iftar programıyla noktaladı.
Emek Mahallesi’nde dere ıslahı için 2 milyon liralık düzenleme
Başkan Soyer ilk olarak Emek Mahallesi 7263. Sokak’taki dereyi ve su baskını sorunu yaşanan bölgede yapılacak çalışmalar hakkında bilgi aldı. İZSU Genel Müdürlüğü tarafından dereye ikinci bir kanal açılarak ızgara yapılacağı, yağmur suyu hattı ile kanalizasyonun ayrıştırılacağı ve böylece su taşkınlarının önleneceği belirtildi. Yaklaşık 2 milyon TL’ye mal olacak çalışma iki ayda tamamlanacak. Düzenlemeyle mahallenin koku, taşma ve temizlik sorunu çözüme kavuşturulmuş olacak. Islah çalışmasının yanı sıra tüm mahalle haşerelere karşı ilaçlanarak daha sağlıklı bir konuma getirilecek.
Rekreasyon alanı ve yenileme çalışmaları
Emek Mahallesi 7261. Sokak’ta yer alan parkın yenilenerek çok amaçlı bir rekreasyon alanına dönüştürülmesi sağlanacak. Mahallelinin talebi üzerine Naldöken Camii boyanarak hızla bakımının yapılması sağlanacak. 7290. Sokak’ta yol genişletme çalışmalarının hızlandırılmasının yanı sıra Barış Caddesi asfaltlanacak.

Gençler için spor alanı
Başkan Soyer, Emek Mahallesi’nin ardından Gümüşpala Mahallesi’ne geçti. Acil Çözüm Ekipleri 7020. Sokak’ta trafik akışı, yayaların kaldırımda yürümesi ve araçların düzenli geçişinin sağlanması için çalışma yapacak. 7000. Sokak’taki İzmir İtfaiyesi’ne ait alanda bulunan parkta, vatandaşların talebiyle çok amaçlı bir gençlik merkezi yapılması kararlaştırıldı. Böylelikle gençler kötü alışkanlıklar yerine spora yönlendirilmiş olacak.
Gümüşpala Pazaryeri’ne açık hava sineması
Gümüşpala’da talepler üzerine Karşıyaka’ya ESHOT hattı eklenmesine yönelik güzergah çalışılması yapılacak. 7000 Sokak’ta park düzenlemesi yapılarak sosyal alanlar genişletilecek ve çay bahçesi yapılacak. Yine Gümüşpala Pazaryeri’nde açık hava sineması için düzenleme yapılacak.
İftarda Soyer’e sevgi seli
Başkan Soyer, Bayraklı turunu İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Gümüşpala Pazaryeri’nde verdiği iftar programıyla tamamladı. Çocuklar başta olmak üzere yurttaşların yoğun ilgisıyle karşılanan Soyer, iftarın ardından mahalle sakinleriyle sohbet etti. İftar programı Türk Halk Müziği dinletisiyle son buldu.

Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Bayraklı’da kamusal alan işgallerine ortak denetim
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı Belediyesi ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin koordineli...
Manisa Büyükşehir Alaşehir’de Yol Konforunu Artırıyor
Manisa Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde sürdürdüğü ulaşım yatırımları kapsamında Alaşehir...
Tunç Soyer, tutukluluk incelemesini protesto etti: SEGBİS...
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik kooperatif soruşturması kapsamında tutuklu bulunan önceki...
Yerel Haberleri
TümüHasan Âli Yücel Kütüphanesi, çocuklar için öğrenme ve...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaz tatilini verimli, eğlenceli ve öğretici etkinliklerle...
Konak Belediyesi ve MMO arasında asansör güvenliği için...
Konak Belediyesi ve TMMOB Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi arasında ilçedeki asansörlerin...
Çiğli Belediyesi'nin Şişme Oyun Parkı Mahalle Mahalle...
Çiğli Belediyesi, yaz tatilini çocuklar için daha eğlenceli ve verimli hale getirmek amacıyla...
Buca’nın kahramanları yangınla mücadelede aktif rol alıyor
İzmir’de art arda meydana gelen orman ve arazi yangınlarına hızla müdahale eden BUCAKUT,...
Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi, vatandaşların buluşma...
Karşıyaka Belediyesi, Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi aracılığıyla vatandaşlara eğitimden sosyal...
Torbalı’dan denize ulaşmak artık daha kolay
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 770 numaralı Torbalı Aktarma Merkezi – Selçuk...
Karabağlar’ın her yıl 80 milyon lirası sahipsiz atıklara...
Karabağlar Belediyesi, çevre kirliliğine neden olan sahipsiz atık sorununa kalıcı çözüm üretmek...
Menderes’te Yeni Temizlik Seferberliği
Menderes Belediyesi, yeni temizlik seferberliği başlatarak caddeleri köşe bucak temizliyor....
Başkan Eşki’den Çamdibi’nde esnaf turu
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, "ortak akıl ve yerinde yönetim" ilkesiyle sürdürdüğü saha...
Kemalpaşa'da coşkulu toplu sünnet şöleni
Kemalpaşa Belediyesi ve KESİAD işbirliğinde düzenlenen toplu sünnet şöleninde çocuklar ve...
Karşıyaka Belediyesi’nden personele ‘daha sağlıklı...
Karşıyaka Belediyesi, masa başı çalışan personelin fiziksel sağlığını korumak amacıyla...
Roman Soykırımı Konak’ta anıldı: Eşit bir yaşam için...
Roman Soykırımı’nı Anma Günü dolayısıyla Konak’ta düzenlenen anma programında Roman...
