Soyer'den seyyar satıcılara müjde: Pazara açılıyorlar!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i ziyaret eden İzmir Seyyar Satıcılar Derneği Başkanı Evren Laçin, sokak satıcılarının talep ve önerilerini içeren raporu iletti.
Geçtiğimiz gün İzmir’deki 11 seyyar esnaf meslek örgütünü çatısı altına toplayarak 10 bin üyeye ulaşan İzmir Seyyar Satıcılar Derneği’nin Başkanı Evren Laçin ile yönetim kurulu üyeleri İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i makamında ziyaret etti. İzmir’de dağınık durumdaki sokak esnafı kuruluşunu bir araya getirdiği için Evren Laçin’i kutlayan Başkan Soyer, seyyar satıcıların yaşadığı sorunların farkında olduklarını belirtti.

SEYYARLAR ‘PAZAR’A ÇIKACAK
Toplantıda, geçtiğimiz haftalarda İzmir Seyyar Satıcılar Derneği tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne önerilen Esnaf ve Sanatkarlar Daire Başkanlığı kurulması konusu da gündeme geldi. Türkiye’nin ilk Sokak Ekonomisi Şube Müdürlüğü’nün kapatılmak durumunda kalındığını aktaran Soyer, "Daire başkanlığı kurulmasına yönelik çalışmalarımız ise sürüyor" dedi. Dernek yöneticilerine müjde de veren Soyer, “İlgili birimlerimizle yaptığımız görüşmelerde ilçelerdeki pazar yerlerinin haftanın belli bir gününde seyyar satıcılara ayrılması konusunda fikir birliğine vardık. Bunun haricinde dükkanların olmadığı ve sabit esnafın ekonomisine zarar vermeyecek şekilde belirlenecek alanların dışına da çıkılmadan alanlar oluşturulabilir. Büyükşehir olarak bu noktalarda kullanılacak tek tip araçları da tasarlarız” ifadelerini kullandı. Önümüzdeki haftalarda dernek yönetimiyle ortak bir toplantı yapmayı planladıklarını da sözlerine ekleyen Başkan Soyer, bu toplantılarla kent estetiğine ve ekonomisine değer katacak konuların ele alınacağını da aktardı.
"SEYYAR ESNAFI MUTLU ETTİNİZ"
Başkan Soyer'in olumlu yaklaşımı ve projelerinin hem kendisini hem de esnafı mutlu ettiğini açıklayan İzmir Seyyar Satıcılar Derneği Başkanı Evren Laçin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Esnaf Bakanlığı’ kurulması yönündeki görüşünü de memnuniyetle karşıladıklarını söyledi. Belediyeler bünyesinde de Esnaf ve Sanatkarlar Daire Başkanlığı’nın mutlaka hayata geçmesi gerektiğini vurgulayan Laçin, “Eğer İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuda bir hazırlık yapılır ve bir adım atılırsa bu tüm Türkiye’ye örnek olacaktır. Birçok belediye İzmir’den bu örnek adımı bekliyor. Bu kentte 200 bin kişiye istihdam sağlayan ve katma değer yaratan tüm sokak satıcıları için farkındalık yaratacak çalışmalara hep birlikte imza atabiliriz” diye konuştu. Laçin, İzmir’in artık zabıtanın seyyar satıcıyı kovaladığı değil; sokaklarıyla, seyyar esnafıyla tüm dünyaya örnek bir kent olarak anılması gerektiğinin de altını çizdi.

SOYER'E 8 İSTEKLİ RAPOR
1- İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bir Esnaf ve Sanatkârlar Daire Başkanlığı’nın kurulmasını ve bu Daire Başkanlığı altında hem sabit hem de seyyar esnaflar için 2 ayrı müdürlük oluşturulması,
2- Büyükşehir Belediye Başkanı veya yetkili birim sorumluları ile düzenli olarak ayda bir görüş alış verişinde bulunulması,
3- Belediye bünyesinde bir dijital İzmir Seyyar Esnaf Kayıt Sistemi kurulması,
4- Seyyar satıcıların satış yerleri ile satış koşullarının oluşturulacak ortak bir komisyon tarafından gözden geçirilip kurala bağlanması,
5- Satış araçları ve tezgahları İzmir kent estetiğine uygun olarak belediye ile birlikte tasarlanıp üretilmesi,
6- İBB Meclisi’nde İzmir Seyyar Esnaf Meclisi’nin de temsil edilmesi,
7- İzmir Kent Konseyi çalışmalarında da yer alınması,
8- Geri dönüşüm, atık toplama, hurdacılık faaliyetlerinin belediyenin ilgili birimleri ile birlikte tek elden sürdürülmesi.
Yorumlar (1)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Konak zabıtasından izinsiz seyyar satışa sıkı denetim
Konak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Basmane ve çevresinde kamuya ait alanları işgal...
Bayraklı’da kamusal alan işgallerine ortak denetim
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı Belediyesi ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin koordineli...
Karantina Parkı’nda izinsiz seyyar satışa ortak denetim
İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ile emniyet birimleri, Karantina Parkı'nda...
Yerel Haberleri
TümüMASKİ’den Salihli Kemerdamları’nda Taşkınlara Karşı Önlem
Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü, geçmişte yoğun yağışlar nedeniyle...
Manisa’da Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Yaşandı
Cumhuriyet’in ilanının 103’üncü yıl dönümü dolayısıyla Manisa’da düzenlenen 29 Ekim...
Menemen'de Cumhuriyet coşkusu, tarihe geçecek görüntülere...
Cumhuriyetimizin 103. yıl dönümü, Menemen'de on binlerle birlikte kutlandı. Menemen Belediyesi...
Çiğli’de Cumhuriyet’in 103. yılı coşkuyla kutlandı
Çiğli Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yıl dönümü dolayısıyla...
Huzurevinde coşkulu 29 Ekim balosu
İzmir Büyükşehir Belediyesi Zübeyde Hanım Huzurevi’nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla...
Bayraklı-Bornova hattında 5 kilometrelik yenileme
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı ile Bornova arasındaki önemli güzergâhlardan Yüzbaşı...
Efes Selçuk’ta Cumhuriyet Coşkusu Çocukların Sürpriziyle...
Efes Selçuk Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü Çocuk Birimleri tarafından düzenlenen...
Çocuklar İzmir’in kültürel mirasını sanatla keşfetti
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında düzenlediği basma ve...
ADD Bornova’dan Cumhuriyet Bayramı buluşması
Atatürkçü Düşünce Derneği Bornova Şubesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı Bornova Belediyesi’nin...
Başkan Dutlulu'nda '29 Ekim' mesajı!
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 103. yıl...
Cumhuriyet’in 103. yılı Karşıyaka’da gururla kutlanıyor
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 103. yıl dönümü, Karşıyaka’da büyük bir coşkuyla kutlanıyor....
Cumhuriyet’in 103. yılı Karşıyaka’da gururla kutlanıyor
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 103. yıl dönümü, Karşıyaka’da büyük bir coşkuyla...