BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.703 %0,67 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.352,21 %1,58 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Soyer, eleştirileri Atatürk'ün sözüyle yanıtladı "Yurtta ...

Soyer, eleştirileri Atatürk'ün sözüyle yanıtladı "Yurtta sulh cihanda sulh"

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 'barış' temalı kurtuluş yıl dönümü afişleri ile tartışmalar devam ediyor. Başkan Tunç Soyer, katıldığı bir radyo programında eleştirilere Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Yurtta sulh cihanda sulh' sözleri ile yanıt verdi.

0Yorumlar
Soyer, eleştirileri Atatürk'ün sözüyle yanıtladı "Yurtta sulh cihanda sulh"

Radyo İzmir'de Hasan Tahsin'le İzmir Uyanıyor programına konuk olan Tunç Soyer polemik konusu olan afiş tartışmaları ile ilgili Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Yurtta sulh cihanda sulh' sözlerini hatırlattı. 

Zaferin, sadece askeri bir zafer değil, aynı zamanda demokrasinin, barışın, bağımsızlığın, özgürlüğün başladığı bir an demek olduğunu belirten Tunç Soyer şunları söyledi:

"Barış, demokrasi, özgürlük dediğiniz şey bir toplumda mahrum kalınmış, yokluğu yaşanmış ve 9 Eylül’le beraber bir devletin omurgasını oluşturmuş. Kısacası bir zaferi büyük ve anlamlı kılan şey; zaferle elde edilen kazanımların bir başka savaşla elden gitmemesini sağlayacak kuvvetli bir barışın tesis edilmesidir. 9 Eylül o nedenle çok büyük bir zaferdir. O nedenle aslında barışın demokrasinin özgürlüğün temellerinin atıldığı gündür. Biz büyük bir heyecanla ve coşkuyla bu günü kutlamak istiyoruz.

Mustafa Kemal Atatürk, 1931 de yurtta sulh cihanda sulh diyor. Hatay'ı sulhle alıyor. Barış bizim her fırsatta hatırlamamamız gereken ve en çok sahip çıkmamız gereken önemli değer. Bu bize Mustafa Kemal Atatürk’ün mirası. Buna sonuna kadar sahip çıkmak zorundayız. Bu topraklar üzerinde yaşayan insanların istikbali, bizim barışa ne kadar sahip çıktığımızla çok ilgili. Bu coğrafya her zaman emperyalistlerin odağında olmuş bir yer. Biz Mustafa Kemal Atatürkün mirasına sahip çıkarak, barışa sahip çıkarak bu topraklarda o gün kazanılan değerleri, büyük zaferi yaşatmaya devam edeceğiz. 100 yıldır kesintisiz barış yaşıyorsak, o zaferin büyüklüğü ve kıymeti nedeniyledir. Cumhuriyetin yeni yüzyıllarında da barışı her daim, ilelebet, sımsıkı sahiplenmeye devam edeceğiz.

9 Eylül İzmir'in ve Türkiye'nin kurtuluşu olmuş, Mustafa Kemal Atatürksonra 5 ay sonra İzmir'de iktisat kongresini düzenlemiş.3,5 yıl işgal yaşamış büyük tahribat yaşamış büyük yangını görmüş şehirde 5 ay sonra, daha barış masada bitirilmeden, Türkiye Cumhuriyeri devleti kurulmadan, yeni devletin iktisat politikalarını oluşturmak hedefiyle iktisat kongresini toplanıyor ve muazzam kararlar çıkıyor. Hem kurtuluşa hem iktisat kongresine ev sahipliği yapmış bir şehir İzmir, biz 9 Eylül için nasıl heyecanlanmayalım. Bizmi gelecek kuşaklara emanet edeceğimiz çok kıymetli. Değerleri biz bu zaman aralığında yaşamış ve öğrenmişiz. O nedenle büyük çoşku ve heyecanla kutlama anmak ve gelecek nesillere onun değerlerini erdemlerini miras bırakmak istiyoruz."



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

5. Bayraklı Homeros Edebiyat ve Sanat Festivali Başladı

Bayraklı Homeros Edebiyat ve Sanat Festivali’nin beşincisi, “Smyrna’dan Homeros’a: Bayraklı...

9 saat önce

Gençler Cumhuriyet’in izinde yürüdü, kadınlar...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, gençleri doğayla, kadınları tarihle buluşturdu. Cumhuriyet Bayramı...

13 saat önce

İş’te İzmir’le iş buldu, öğrencileriyle derste buluştu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası bünyesindeki İş’te İzmir platformu, iş arayanlarla...

13 saat önce

3. Yaş Üniversitesi’nde ders zili çaldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 60 yaş ve üzeri vatandaşları aktif yaşama ve hayat boyu...

14 saat önce

Büyükşehir, dayanışma noktalarıyla İzmirlinin yanında

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki 12 Dayanışma Noktası ve 3 Danışma Noktası...

14 saat önce

1,5 milyon ton dip çamuru çıkarıldı, rota kuzeye çevrildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Körfez’de su sirkülasyonunu artırmak ve deniz ekosistemini...

14 saat önce

Efes Selçuk'ta Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Kültür, Tarih...

Efes Selçuk Belediyesi, Cumhuriyetin 103. yıl dönümünü kapsamında anma programları, törenler,...

14 saat önce

Genç Yaka’da ‘Cumhuriyet’in İzinde’ bilgi yarışması

Karşıyaka Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı kapsamında Genç Yaka’da bilgi yarışması düzenledi. 4...

14 saat önce

Bornova’da gelecek minik ellerle yeşerdi

Bornova Belediyesi Ekolojik Kent Yerel Tohum Merkezi’ni ziyaret eden Mediha Mahmutbey Ortaokulu...

14 saat önce

Geleceğin yıldızları Buca’da yetişiyor

Buca Belediyesi’nin çocukları sporla buluşturmak amacıyla düzenlediği ücretsiz Futbol Okulları,...

16 saat önce

Kemeraltı Festivali esnafın yüzünü güldürdü

Konak Belediyesi’nin düzenlediği Kemeraltı Festivali, Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun da...

1 gün önce

Sarnıç’ın su şebekesine 205 milyonluk yatırım!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Gaziemir Sarnıç’ta 205 milyon liralık...

1 gün önce