Soyer: Önemli olan müzakere masasının kurulmuş olmasıdır”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve beraberindeki heyeti ağırladı. Basmane Çukuru, mezarlık ve kentsel dönüşüm gibi kentin uzun süredir gündeminde yer alan konuların masaya yatırıldığı toplantıda ortak irade mesajı verildi. Görüşmeden umutlu olduğunu ifade eden Başkan Soyer, “Önemli olan müzakere masasının kurulmuş olmasıdır” dedi.
“Çözümü var”
Görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Tunç Soyer, Basmane Çukuru, bu kentin ‘çıbanbaşı’ diyebileceğimiz kronik sorunlarından birisi. Bu konuda uzun süredir bir çalışma yapıyorduk ama hala o kilit aşılamadı. Neredeyse kördüğüme dönmüş bir tablo var. Bunun bütün hazırlık çalışmalarının ardından çözülebilmesi için birlikte çalışacağımızı bugün görüştük. Bu büyük sıkıntının ortadan kalkmasını diliyorum. Meseleyi hep beraber masaya yatırdık ve ne yapılabileceği konusunda istişarede bulunduk. Umutlu olduğumu söylemek isterim. Bugün ilk defa bir araya geldik. Bu konuları müzakere ediyor olmamız çok güzel bir şey. İzmir’in sorun haline gelmiş, kördüğüm olmuş meseleleri var. Bu konuları masaya yatırıp çözme iradesini ortaya koyabilirsek çözebileceğimizi gördük. Bu yüzden çok mutluyuz. Tüm konuların vakti var, çözümü de var. Önemli olan bugün bu müzakere masasının kurulmuş olmasıdır” diye konuştu.
“İzmir için her şeyi yapmaya iki taraf da hazır”
AK Parti İl Başkanı Sürekli ise, “Çok verimli bir görüşme oldu. İzmir açısından da çok faydalı oldu. İlkesel anlamda Basmane Çukuru’nun çözümünden yanayız. İzmir’in kanayan yarası. Biz bu konunun ivedilikle çözülmesi için mutabıkız. Yalnız teknik çalışmalar var. Teknik çalışmalarla ilgili arkadaşlarımızla çalışacağız. Buraya gelmeden önce son Başbakanımız Binali Yıldırım ve Genel Başkan Yardımcımız Hamza Dağ ile de görüştük. Onlar da çözümün yanındalar ama teknik çalışmaları görmek istiyorlar. Sonra da Ankara ile görüşerek yol haritamızı belirleyeceğiz. Genel olarak İzmir’in konularında çözüm irademizi yansıttık. İzmir’in mezarlık sorununun çözümüyle ilgili mutabık olduk. Bizim bir talebimiz oldu, başkanımız bunu memnuniyetle karşıladı. Kentsel dönüşümde İzmir Büyükşehir Belediyesi kooperatif modeline geçti. Bizim konu ile ilgili çekincelerimiz vardı. Bunları başkanımıza ilettik. Başkanımız da teknik sunum yapılması için gerekli iradeyi gösterdi. Gelecek günlerde sunum da yapılacak. İzmir’in sorunlarıyla ilgili her konuda mutabıkız. Bu görüşmeleri sıklaştıracağız. İzmir için her şeyi yapmaya her iki taraf da hazır” şeklinde konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Trump ve İran'dan müzakere mesajları
ABD ile İran arasındaki gerilim sürerken taraflardan iletişim ve müzakere yönünde açıklamalar...
Yurttaş Meclisi’nde üçüncü dönem başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yurttaşların yerel yönetim süreçlerine doğrudan katılımını...
CHP Lideri Özel'den 'Hakan Fidan' göndermesi: Moral...
SAHA 2026 Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı'na ziyaret gerçekleştiren CHP...
Yerel Haberleri
TümüUrla’da Yeşil Eczane ve Şifa Bahçeleri Projesi tanıtıldı
Urla Belediyesi, Zeytin ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen söyleşide, doğayla uyumlu...
32. yılda aynı heyecanla: Karşıyaka Ata’dan Ana’ya koştu!
Karşıyaka Belediyesi tarafından bu yıl 32’nci kez düzenlenen Ata’dan Ana’ya Saygı Koşusu, 1500...
Göztepe’nin başarılı voleybolcularından Başkan Kınay’a...
Yıldız Kızlar kategorisinde İzmir şampiyonu ve Türkiye üçüncüsü olan Göztepe Spor Kulübü Yıldız...
Geleceğin milli sporcuları Buca'da yetişiyor
Buca Belediyesi'nin açmış olduğu yüzme kurslarına katılarak yetenekleriyle öne çıkan çocuklar,...
Kültürpark’ın yeni sakini İskender papağanı
50’nin üzerinde kuş türüne ev sahipliği yapan Kültürpark’ta, yeşil papağanların yanı sıra...
“Yaşları küçük hayalleri büyük”
İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün genç judocuları, Bosna Hersek’te düzenlenen Judo...
İzmir’de suyun her damlası yeniden değerlendiriliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, gri suyu arıtarak yeniden kullanıma kazandırıyor. ESHOT...
Parklardaki zeytinler sıvı altına dönüştü
Bornova Belediyesi, ilçenin park, yeşil alan ve rekreasyon alanlarında bulunan yüzlerce asırlık...
Çocuklar saha istedi, Başkan Uzun yerine getirdi
Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun, 2. İnönü Mahallesi Koca Çınar Sokak’ta yer alan Kemal...
Başkan Mutlu’dan üreten kadınlara tatlı ziyaret
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Konak Mutfak Atölyesi’nde pastacılık eğitimi...
İnciraltı Kent Ormanı’nda EXPO 2027 hazırlığı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 16 Nisan-2 Mayıs 2027 tarihleri arasında düzenlenecek...
Menderes Zabıtasından Kömür Denetimi
Menderes Belediyesi, kış aylarının gelmesi ile birlikte kömür denetimlerini sıklaştırdı.