Soyer sahaya indi: Uzundere için yerinde dönüşüm vurgusu!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Uzundere Kentsel Dönüşüm Alanı’nda üçüncü etabın tahliye çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Tunç Soyer, “Tahliye çalışmalarının yüzde 70’ini tamamladık. Uzlaşıyla karar vererek bu işi söz verdiğimiz gibi bitireceğiz” dedi.
Geçici konut imkânı ve kira yardımı
Tahliye çalışmalarının başlamasından bu yana 90 hak sahibine Uzundere Toplu Konutları’ndan geçici konut imkânı sağladıklarının altını çizen Başkan Soyer, “Tahliyesi yapılan 147 bağımsız birim için de kira ödemeleri Belediyemizce karşılandı. Tahliye çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte toplamda 248 bağımsız birime kira ödemesi de tarafımızca karşılanacak” ifadelerini kullandı.
Yerinde dönüşüm vurgusu
Başkan Soyer İZBETON’u ihale sürecine dâhil edip ve iş insanlarının kurduğu yapı kooperatiflerini devreye alıp kentsel dönüşümü hızlandırdıklarını ifade ederek, “İzmir’in kentsel dönüşüm sorununu kökünden çözmeye kararlıyız. İzmir’de depreme dayanıklı, güvenli ve sağlıklı mahalleler oluşturuyoruz. Bizim kentsel dönüşüm sürecinde en önem verdiğimiz nokta dönüşümde doğru ve adil olanı yapmak; kimseyi yerinden, mahallesinden, komşusundan ayırmamak. Uzlaşıyla, anlaşarak, danışarak, birlikte karar vererek bu işi söz verdiğimiz gibi bitireceğiz” şeklinde konuştu.
Yapım çalışmaları hız kazandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, dört farklı kentsel dönüşüm alanında uzlaşma görüşmeleri ile inşaat yapımı ve yeni ihale etapları için çalışmalarına devam ediyor. Uzundere Kentsel Dönüşüm Alanı’nda ilk iki etapta 817 bağımsız birimin, Örnekköy Kentsel Dönüşüm Alanı’nda birinci etapta 143 bağımsız birimin yapımı tamamlandı. İnşaatı tamamlanarak teslim edilen etaplarda hak sahipleri yeni konut ve iş yerlerinde yaşamaya başladı. Uzundere Kentsel Dönüşüm Alanı’nda üçüncü etap kapsamında bin 422, Örnekköy Kentsel Dönüşüm Alanı’nda ikinci, üçüncü ve dördüncü etaplar kapsamında bin 208, Ege Mahallesi Kentsel Dönüşüm Alanı’nda birinci etapta bin 28, Gaziemir Kentsel Dönüşüm Alanı’nda ise birinci etapta 300 bağımsız birim olmak üzere toplamda 3 bin 958 bağımsız birimin yapım ihalesine/protokolüne ilişkin süreçler tamamlanarak yer teslimi yapıldı ve yapıma yönelik faaliyetlere başlandı. Uzundere dördüncü etap, Gaziemir ikinci etap ve Örnekköy beşinci etapta yapılacak yaklaşık 2 bin 215 bağımsız birimin inşaatı için de önümüzdeki günlerde yapım ihalesine çıkılması hedefleniyor. Ayrıca Ballıkuyu ve Çiğli Güzeltepe’de hak sahipleriyle uzlaşma görüşmeleri devam ediyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi 28 Ocak’ta Uzundere Kentsel Dönüşüm Alanı’nda bin 422 bağımsız birimi kapsayan üçüncü etabın yapım çalışmalarını başlatmak için belediyenin şirketi İZBETON ile protokol imzalamıştı. Proje kapsamında bölge halkının hizmetine sunulacak, içinde kreş, etüt merkezi ve kütüphanenin bulunduğu sosyal tesislerin temeli de atılmıştı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Cemil Tugay'dan 'birlik dayanışma ve adalet' vurgusu!
Tokat Artova Yenice Köylüleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin aşure ve kurban lokması etkinliğine...
İzBB'den Uzundere açıklaması: Çalışmalar hızla sürüyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ilerleyişine dair son durumu...
Başkan Tugay'dan 'Uzundere' çıkışı: Yanlış bir algı...
İzmir Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı 3’üncü Birleşimi İzmir Büyükşehir...
Yerel Haberleri
TümüDoğal Yaşam Parkı’nda kış saati uygulaması başlıyor
Günlerin kısalmaya başlamasıyla birlikte İzmir Doğal Yaşam Parkı’nın ziyaret saatleri yeniden...
Bayraklı’nın Kültür, Sanat, Teknoloji Ve Sporu Fuarda...
Bayraklı Belediyesi, İzmir Enternasyonal Fuarı’nın (İEF) 95. yılında düzenlediği kültür, sanat...
Toplu Taşımada Akıllı Ulaşım Girişimi: Manisa, Avrupa...
Manisa Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlarına daha akıllı ve sürdürülebilir bir toplu taşıma...
Karşıyaka ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’na hazır!
Karşıyaka Belediyesi, ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’ kapsamında kültürden sanata, spordan...
Buca’da fırınlara sıkı denetim
Buca Belediyesi, ilçe genelindeki fırın ve unlu mamul üretim noktalarında hijyen, gramaj ve...
Bayraklı’da 3 Bin Öğrenciye Kırtasiye Desteği
Bayraklı Belediyesi, 2026-2027 eğitim-öğretim yılında da ihtiyaç sahibi öğrencilerin yanında...
Torbalı’nın Kurtuluşunun 104. Yılına Özel Satranç Turnuvası
Geniş katılımla gerçekleştirilen organizasyon, hem sporcuların hem de ailelerinin yoğun ilgisini...
Bir ihbarla gittiler, yeni bir hayatın ilk anlarına tanık...
İzmir’de bir ihbar üzerine, verilen adrese giden itfaiye paramedikleri, hastaneye nakli için...
Konak Belediyesi’nden ihtiyaç sahibi öğrencilere çanta ve...
Yeni eğitim-öğretim yılında ihtiyaç sahibi aileleri yalnız bırakmayan Konak Belediyesi, ilkokul...
İzmir tarımında akıllı sayaç devrimi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kuraklıkla mücadele kapsamında tarımsal sulamada 30 milyon liralık...
Bornova Belediyesi’nden yıldırım müdahale
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Atatürk Mahallesi Macera Parkı mevkiinde sökülen taşlar...
5 bin yıllık Liman Tepe’de yeni keşif: Taş kanallarla...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin destek verdiği Liman Tepe kazılarında yaklaşık 5 bin yıllık...