BIST 100 13.509,76 %2,95 Altın 6.824,67 ₺/gr %2,33 Bitcoin $76.601 %1,16 Dolar 48,68 ₺ %0,04 Euro 55,99 ₺ %0,28 Sterlin 65,12 ₺ %0,06 Gümüş 102,81 ₺/gr %4,33 Ethereum $2.464,84 %3,08 İsviçre Frangı 59,03 ₺ %0,19 Kanada Doları 34,81 ₺ %0,07 Avustralya Doları 34,62 ₺ %0,38 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01 Suudi Riyali 12,96 ₺ %0,07 BAE Dirhemi 13,26 ₺ %0,05 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,02 Çin Yuanı 7,26 ₺ %0,16
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel “Terra Madre” Almanya’nın yakın markajında

“Terra Madre” Almanya’nın yakın markajında

Almanya’nın Bingen am Rhein şehrinin Belediye Başkanı Thomas Feeser, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i ziyaret ederek Şubat 2023'te Almanya'da yapılacak Dünya Kardeş Şehirler Turizm Birliği buluşmasına konuşmacı olarak davet etti. 91. İEF ve Terra Madre Anadolu İzmir'i de ziyaret etmeyi planlayan Feeser’a Başkan Soyer, İzmir Tarımı'nı ve hedeflerini anlattı.

0Yorumlar
“Terra Madre” Almanya’nın yakın markajında

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Dünya Kardeş Şehirler Turizm Birliği Başkanı (TCWTA) ve Almanya’nın Bingen am Rhein Belediye Başkanı Thomas Feeser’i makamında ağırladı. Ziyarete TCWTA Başkan Yardımcısı Jürgen Port, TCWTA Genel Sekreteri Hüseyin Baraner yer aldı. 2-11 Eylül tarihlerinde 91. İEF kapsamında düzenlenecek uluslararası gastronomi fuarının heyecanı içerisinde olduğunu ifade eden Başkan Tunç Soyer, “Bu fuarı düzenlememizin bir temel nedeni var. Her vatandaşımızın yeterince ve sağlıklı gıdaya erişimini güvence altına almak. Gastronomi sadece lezzet değil. Sağlık, tarih, turizm, enerji her şey iç içe. Biz, yerelden ama tüm dünyaya ilham olabilecek güçte bir tarım politikası inşa etmek zorundayız” dedi.

 

Tohum hem kök hem de gelecek

Başkan Soyer 8 bin 500 yıllık İzmir’den tüm dünyaya hatırlatmak istedikleri bir şeyin olduğunun altını önemle çizerek, “Tohum hem kök hem de gelecek. Biz atalık tohum derken bir devir başlattık. Tohumları her yana yaydık. Terra Madre’de de İzmir hem bu konuda yaptığımız çalışmaları dünyaya yayacak hem de dünyaya bu çalışmaları aktaracak. Demokrasi insanlığın en büyük inovasyonuysa demokrasiyi, ekonomik ve ekolojik demokrasiyle desteklemek gerek. Ekolojik demokrasi sadece insan üzerinden değil doğadaki tüm canlıların haklarını içeren bir eylem olmalı. Özetle Terra Madre tüm bunları içeren bir platform olacak. Artık gezegenimiz hasta bir gezegen. Biz bu gezegende sağlıklı olamayız. O yüzden birlikte yaşadığımız gezegeni nasıl iyileştirebiliriz ona kafa yormamız gerek ” şeklinde konuştu. 

 

Sürdürülebilirlik kavramı artık zaruri olarak hayatımıza girmeli

Almanya'da Dünya Kardeş Şehirler Turizm Birliği’nin tüm dünyadaki üyelerini bir araya getiren büyük bir buluşma organize edeceklerini ifade eden Feeser, “Yerelde kalkınma çalışmalarınızı biliyoruz ve sizleri yakından takip ediyoruz. Şubat ayında düzenleyeceğimiz ve yerel kalkınma odaklı olacak buluşmada sizleri konuşmacı olarak aramızda görmek istiyoruz. Terra Madre ile ilgili bilgi ve birikiminizden yararlanmak istiyoruz. Sizlerle aynı fikirleri paylaşıyorum. Tohumun önemini biliyorum. Almanya’da üç aydır yağmur yağmıyor ve şarap üreticiliğiyle meşhur olan şehrimizde fiyatlar çok yükselecek. Sürdürebilir olmaktan sürekli bahsediyoruz ama ekolojik haklar olmadan dünya bu işi başaramaz. Terra Madre’yi hızlandırmamız gerek bu algıyı dünyanın dört bir yanına yaymamız gerek. Sürdürülebilirlik kavramı artık zaruri olarak hayatımıza girmeli” diye konuştu. 

Feeser, İzmir programı kapsamında 91.İEF ve Terra Madre Anadolu İzmir'i de ziyaret edeceğini söyledi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Çeşme kurtuluşunun 104. yılını gururla kutladı

Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, “Aradan 104 yıl geçti ama o günlerin cesareti, dayanışması...

11 saat önce

Yangın önleme stratejileri masaya yatırıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TMMOB’a bağlı meslek odalarının iş birliğiyle düzenlenen 6....

11 saat önce

Menemen'de çömlek coşkusu Edis ve Nil Karaibrahimgil ile...

Menemen Belediyesi tarafından bu yıl 5’inci kez gerçekleştirilecek Uluslararası Menemen Çömlek...

12 saat önce

Karşıyaka’da hareketli hafta!

Karşıyaka Belediyesi, ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’ etkinliklerini dopdolu bir programla...

13 saat önce

Buca’da kaçak moloza geçit yok

Buca Belediyesi, ilçe genelinde çevre ve görüntü kirliliğine yol açan yasa dışı moloz...

14 saat önce

Avrupa’nın genç yıldızları Foça’da buluştu

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) ve Türkiye...

15 saat önce

Kültürel Miras Söyleşileri’nde İzmir’in sembol lezzetleri...

Konak Belediyesi’nin “Kültürel Miras Söyleşileri” serisinde bu kez İzmir’in sembolik lezzetleri...

15 saat önce

Efes Selçuk’un Sürdürülebilir Turizm Başarısı Avrupa...

Efes Selçuk, sürdürülebilir turizm alanındaki uluslararası başarısını Avrupa Turizm Başkenti...

15 saat önce

İzmirli çocuklar, iklim krizine karşı buluştu

Sosyal İklim Derneği tarafından Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği iş birliğiyle UNICEF...

15 saat önce

Hayata bağlayan teknoloji İzmir’de yaygınlaşıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, hastane dışında meydana gelen ani kalp durmalarında erken...

15 saat önce

Başkan Eşki’den fırınlara gece yarısı denetimi

Okulların açılmasıyla birlikte Bornova genelinde çocukların sağlığını korumak amacıyla gıda...

15 saat önce

Büyükşehir ve MASKİ’den Çaybaşı Deresi’nde Kış Temizliği

Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü...

1 gün önce