Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Karikatür Sergisi Ankara’da
Sergi yurtdışına da taşınacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Uluslararası Karikatür Yarışması’nda ödül alan ve sergilenmeye değer görülen karikatürler Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nin ardından Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nde sergilenmeye başlandı.
Kılıçdaroğlu’na albüm hediye edildi
Sergi açılışına katılan İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyon Başkanı Nilay Kökkılınç ve komisyon üyeleri Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. Üyeler, yarışmada sergilenmeye değer görülen eserlerin toplandığı albümü Kılıçdaroğlu’na hediye ederek İzmir’de toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda yaptıkları çalışmaları aktardı.

Sergi yurtdışına da taşınacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyon Başkanı Av. Nilay Kökkılınç, İzmir’in Birleşmiş Milletler’den sonra “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” temalı karikatür yarışması düzenleyen ilk şehir olduğunu belirterek, sergiyi İzmir’in tüm ilçelerine, ülke geneli ve yurtdışına taşıyarak toplumsal farkındalığı artırmak istediklerini söyledi. Kökkılınç, “Belediye Başkanımız Tunç Soyer’den aldığımız güçle, sivil toplum örgütlerinin ve meslek odalarının rehberliğinde ortak akıl ile çalışıyoruz. Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Uluslararası Karikatür Yarışması ile kazanılan eserlerin toplandığı albüm ve sergiler büyük ilgi görüyor. Bundan büyük mutluluk duyuyoruz. Toplumun ilerlemesi bir cinsiyetin diğeri üzerinde hükümranlık kurması ile değil her ikisinin yan yana ve başları dik durmaları ile gerçekleşir” dedi.
Karikatürler ESHOT otobüslerinde
Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Uluslararası Karikatür Yarışması’na, 62 ülkeden 549 çizer, toplam bin 672 eserle katılmıştı. Birincilik ödülünü Azerbaycan’dan Seyran Caferli’nin kazandığı yarışmada; ikincilik ödülünü İsviçre’den Ernst Mattiello, üçüncülük ödülünü Türkiye’den Halit Kurtulmuş Aytoslu almıştı. Belçika’dan Luc Vernimmen, Endonezya’dan Abdul Arif ve Kazakistan’dan Galym Boranbayev ise mansiyon ödüllerine layık görülmüştü.
Birleşmiş Milletler Kadın ve Kız Çocuklarının İnsan Haklarının Korunması ve Geliştirilmesi Ortak Programı çerçevesinde, “Kadın Dostu Kent” unvanını taşıyan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu karikatürleri farklı mecralarda sergileme kararı aldı. Yarışmada ilk 100’e giren eserler, bu doğrultuda ESHOT otobüslerine giydirildi. Yoğun kullanılan hatlarda hizmet veren otobüsler aracılığıyla toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki farkındalığın artırılması hedeflendi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Bornova’da çalışanlara Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Semineri
Bornova Belediyesi, çalışanlara yönelik Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Semineri düzenledi. Toplumsal...
Başkan Tugay'dan 'cinsiyet eşitliği' mesajı: Kadın şoför...
Türkiye’de en çok kadın şoför çalıştıran kamu kurumu olan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde kadın...
İzmir tribünlerinden güçlü toplumsal cinsiyet eşitliği...
İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Kadın Hentbol Takımı’nın Trabzon Ortahisar ile...
Yerel Haberleri
TümüGüzelyalı’da nostalji rüzgarı esti: 80’ler 90’lar Şenliği...
Konak Belediyesi’nin Güzelyalı Fuat Göztepe Parkı’nda düzenlediği “80’ler 90’lar Şenliği”,...
İZKİTAP’ta ilk gün yoğun ilgi
İZKİTAP – 8. İzmir Kitap Fuarı, ilk gününde binlerce kitapseveri Kültürpark’ta buluşturdu. Gün...
Çeşme kıyılarından 1,5 ton atık çıkarıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Uluslararası Kıyı Temizliği etkinlikleri kapsamında Çeşme...
Bornova’da Dünya Temizlik Günü seferberliği
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, 20 Eylül Dünya Temizlik Günü’nde günün ilk ışıklarıyla...
İzmir’de servislerde öğrenci güvenliği için sıkı denetim
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte okul servislerine...
İzmir İtfaiyesi ağır arama kurtarmada güçleniyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, olası afetlere daha etkin müdahale...
Büyükşehir’in kurduğu merkez umut oluyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi Alzheimer ve Demans Merkezi, üyelerinin bilişsel becerilerini...
Avrupa Hareketlilik Haftası’nda Spil Dağı’nda yürüyüş
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında doğaseverleri Spil...
Başkan Denizli, İsmet İnönü ve Musalla’da kış...
Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, başkan yardımcıları, ilgili birim müdürleri ve mahalle...
Gaziler Günü’nde İzmir'de vefa buluşması
19 Eylül Gaziler Günü, İzmir Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı. Atatürk...
Menemen Çömlek Festivaline muhteşem açılış!
Menemen Belediyesi tarafından 5’inci kez düzenlenen Uluslararası Menemen Çömlek Festivali,...
Selçuk'ta 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Sakarya Meydan Muharebesi’nin ardından gazilik ünvanı ve...