BIST 100 10.759,56 %3,64 Altın 6.222,90 ₺/gr %3,56 Bitcoin $77.438 %0,71 Dolar 49,96 ₺ %0,07 Euro 55,81 ₺ %0,26 Sterlin 67,01 ₺ %0,11 Gümüş 78,92 ₺/gr %5,74 Ethereum $2.252,99 %0,86 İsviçre Frangı 60,59 ₺ %0,02 Kanada Doları 35,75 ₺ %0,17 Avustralya Doları 35,14 ₺ %0,12 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,31 ₺ %0,22 BAE Dirhemi 13,61 ₺ %0,08 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,09 Çin Yuanı 7,51 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Torbalı’da Ekim Geçidi sergisi açıldı

Torbalı’da Ekim Geçidi sergisi açıldı

Modern Sanatlar Derneği tarafından 1983 yılında Gülsün Erbil koordinatörlüğünde hayata geçirilen 'Ekim Geçidi' projesi kapsamında Torbalı’da ilk defa açılan sergide yüze yakın sanatçının eserleri sergilendi.

0Yorumlar
Torbalı’da Ekim Geçidi sergisi açıldı

Bu yıl 19.’su düzenlenen Ekim Geçidi sergisi Torbalı’da sanatseverlerle buluştu. Modern Sanatlar Derneği tarafından 1983 yılında Gülsün Erbil koordinatörlüğünde hayata geçirilen 'Ekim Geçidi' projesi kapsamında Torbalı’da ilk defa açılan sergide yüze yakın sanatçının eserleri sergilendi. 11 Kasım’a kadar açık olacak olan karma serginin amacının, Atatürk ve Cumhuriyet değerlerine saygı ve sanatın gerekliliğini vurgulamak olduğu belirtildi.  Torbalı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Serkan Tekin sergi açılışında yaptığı konuşmada, bu sergiyi Torbalı’da görmekten gurur duyduğunu belirterek, benzer sanatsal çalışmaların ilçede devam edeceğinin müjdesini verdi.

Torbalı’da Ekim Geçidi sergisi açıldı

AÇILIŞ YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ

Torbalı Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen serginin küratörlüğünü ise Işıl Şanal üstlendi. 100’e yakın sanatçının çeşitli sanat dallarından eserlerinin sergilendiği serginin açılışına çok sayıda İzmirli sanatsever de katıldı. Torbalı’nın adının sanatla da anılmasını sağlayan özellikle de pandemi öncesinde benzer çalışmaları sıklıkla yapan Torbalı Belediyesi’ne katkıları için teşekkür eden Sanatçı Işıl Şanal, “Bu yıl 19.’su düzenlenen Ekim Geçidi sergileri Gülsün Erbil tarafından 1983 yılında ilk tohumları atılmış, 2001 yılında İstanbul Galeri ‘X’ de ilk sergisi gerçekleşebilmiştir. Ülkemizin birçok ilinde (22 ilde) binlerce sanatçının katılımıyla her geçen yıl bir çığ gibi büyümektedir.Gülsün Erbil anlatısı ile ‘‘13. yy. da Mevlâna Celaleddin Rumi’nin “Gel, gel ne olursan ol, yine gel.” çağrısı ile başladığımız bu yolculuk sanatın her disiplininin Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet için üreten özel, özgür ve özgün sanatçıları tema olmaksızın bir araya getiren karma bir sergidir” dedi.

Torbalı’da Ekim Geçidi sergisi açıldı

YURT İÇİ VE YURT DIŞINDA KARMA SERGİLER

Açıklamalarını sürdüren Şanal, “Türkiye’ den ve dünyadan yüzlerce sanatçının katıldığı ve katılmaya devam ettiği Ekim Geçidi sergileri her türlü disiplini kapsayan heykel, resim, enstalasyon, seramik, video, fotoğraf performansları vs. alanlarında üretmekte olan çağcıl Türk sanatçılarını yurt içinde ve yurt dışında tanıtmayı amaçlamaktadır.Bu bakış ve hissiyatla kurucu ve proje sahibi Gülsün Erbil liderliğinde, aynı anda 15 il ve beldede, yüzlerce gönüllü sanatçının oluşumda yer alacağı, sanal ve canlı olmak üzere düzenlenen ‘Ekim Geçidi’ Disiplinler arası karma sergileri ile sanatı kavrıyor, anıyor, anlıyor, çoğaltıyoruz.” dedi.

Torbalı’da Ekim Geçidi sergisi açıldı



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Manisa’da Cumhuriyet Coşkusu Göksel Konseriyle Sürecek

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyetimizin 103’üncü yıl dönümü dolayısıyla...

14 saat önce

İzmir’in Dünya’sı gençlik olimpiyatlarında Türkiye için...

İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün milli okçusu Dünya Yenihayat, Senegal’de...

18 saat önce

Karabağlar’da Cumhuriyet’in 103'üncü yılı coşkuyla kutlandı!

Karabağlar Belediyesi, Cumhuriyet’in 103. yılını dört güne yayılan etkinliklerle kutladı....

18 saat önce

Karşıyaka’da kentsel dönüşüm sektör temsilcileriyle ele...

Karşıyaka Belediyesi, sektör temsilcilerinden gelen talepler doğrultusunda kentsel dönüşüm...

18 saat önce

Konak’ta hava kalitesi için sıkı denetim

Konak Belediyesi, hava kirliliğinin önlenmesi amacıyla ilçe genelinde denetimlerini...

18 saat önce

Körfez’de yağmur sonrası yüzey temizliği

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yağışların ardından dereler ve yağmur sularıyla birlikte İzmir...

18 saat önce

Meslek Fabrikası ile atıklar değerleniyor, tarih...

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası, Efes Selçuk Belediyesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi...

18 saat önce

İzmir’de nefes kesen deprem tatbikatı

İzmir Depremi’nin 6’ncı yılında, İzmir, Manisa ve Aydın’da 43 ilçeyi kapsayan bölgesel deprem...

20 saat önce

Bornova’da geleceğe nefes, afete direnç

Bornova Belediyesi, doğaya uyumlu, dirençli ve "İklim Nötr" bir kent yaratma hedefi...

20 saat önce

Foça’da Cumhuriyetin 103. Yılı Coşkuyla Kutlandı

Foça’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yıl dönümü; resmî törenler, tebrikat programı,...

1 gün önce

İzmir’in Deprem Master Planı hazırlanıyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın öncülüğünde, kenti depreme karşı daha...

1 gün önce

Pehlivan: Cumhuriyeti 365 gün yüreğimizde taşıyoruz

Menemen'de iki günlük Cumhuriyet Bayramı coşkusunun finali, Cumhuriyet Meydanı'nda...

1 gün önce