Tugay: Yaşasın Türkiye, yaşasın Balıkesir, yaşasın İzmir
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Türkülerle Oyunlarla Balıkesir Gecesi etkinliğine katıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın da katıldığı gecede konuşan Başkan Tugay, “Bu ülkeyi çıkabileceği en üst seviyeye çıkartmak için her birimizin üzerine düşen görevleri yapmasına ihtiyaç var. O yüzden yaşasın Türkiye, yaşasın Balıkesir, yaşasın İzmir diyorum” dedi.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Balıkesirliler Eğitim, Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği, İzmir Tepekule Kongre Merkezi’nde Türkülerle Oyunlarla Balıkesir Gecesi etkinliği düzenledi. Geceye İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ile Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, İzmir Vali Yardımcısı İsmail Çorumluoğlu, Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, Balıkesir Balya Belediye Başkanı Orhan Gaga, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ramazan Tezcan, İzmir Balıkesirliler Eğitim Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Uzun, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Başkan Dr. Cemil Tugay’a hediye takdim etti. Gece yöresel oyunlar ve türkülerle devam etti.
Tugay: Balıkesir Kuvâ-yi Milliye’nin şehridir
Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, şehirler arasındaki dayanışmanın önemine vurgu yaparak, “Şehirlerimiz arasındaki dayanışmamızı geliştirerek hizmet edeceğiz. Her zaman öncelikle ülkemize, birliğine, beraberliğine, sonrasında insanlarımızın refahına, mutluluğuna, şehirlerimizin gelişmesine, aramızdaki bağların, kardeşliğin gelişmesine, çocuklarımıza gençlerimize güzel bir gelecek bırakmaya hizmet etmek üzere bu görevlere geldik. Borcumuz olan insanlar var. İzmir, Cumhuriyetin, Kurtuluş Savaşı’nın başladığı bittiği şehirdir. Kuruluş ve kurtuluş şehridir. Balıkesir Kuvâ-yi Milliye’nin şehridir. Hepimiz o kanlarını akıtan, canlarını veren kahraman insanlara borçluyuz. Bu ülkeyi çıkabileceği en üst seviyeye çıkartmak için her birimizin üzerine düşen görevleri yapmasına ihtiyaç var. O yüzden yaşasın Türkiye, yaşasın Balıkesir, yaşasın İzmir diyorum” dedi.
Akın: İzmir ve Balıkesir'in koparılamaz bağları var
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, “İzmir ile Balıkesir’in tarihi ve kültürel açıdan koparılamaz bağları var. İki kent baktığınızda aklın, bilimin, kültürün, kısacası medeniyetin beşiği olan kültür dairesi içinde yer alan iki komşu. Kentlerimizi sınırlarla ayırmamız da mümkün değil. Yemeklerimiz, müziğimiz, halk oyunlarımız, iklimimiz, tarım ürünlerimiz birbirinden ayrıştırılmayacak kadar birbirine yakın. En önemlisi hem İzmir hem de Balıkesir Kuvâ-yi Milliye’nin kalesidir” şeklinde konuştu.
“Balıkesir'e 10 numara şehrin 10 numara insanları diyoruz”
İzmir Balıkesirliler Eğitim Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Uzun ise, “Şehrimizin plakası 10 numara. 10 numara şehrin 10 numara insanları diyoruz her zaman. Bu bir tesadüf değil. Her zaman sizlerle bir aradayız. Çok güzel çalışmalar yaptık” dedi. Balıkesir Balya Belediye Başkanı Orhan Gaga da bu özel gecede birarada olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, “Bayraklılar olarak Balıkesirli hemşerilerimize sevgilerimizi yolluyoruz” şeklinde konuştu. AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey ise, “Sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyum. Balıkesirliler candır, onları çok seviyoruz” diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İktidara yakın medyadan 'Cemil Tugay' iddiası: Çarşamba...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın AK Parti’ye katılacağı iddiaları yeniden...
Balıkesir Gömeç'te başlayan yangın, İzmir Bergama'ya ulaştı!
Balıkesir’in Gömeç ilçesinde başlayan orman yangını, kuvvetli rüzgarla İzmir’in Bergama ilçesi...
Bakan Yumaklı'dan müjde: Gömeç'teki yangın kontrol altında!
Balıkesir'in Gömeç ilçesinde üç gün önce başlayan orman yangını büyük oranda söndürüldü. Tarım...
Yerel Haberleri
TümüMASKİ’den Salihli Kemerdamları’nda Taşkınlara Karşı Önlem
Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü, geçmişte yoğun yağışlar nedeniyle...
Manisa’da Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Yaşandı
Cumhuriyet’in ilanının 103’üncü yıl dönümü dolayısıyla Manisa’da düzenlenen 29 Ekim...
Menemen'de Cumhuriyet coşkusu, tarihe geçecek görüntülere...
Cumhuriyetimizin 103. yıl dönümü, Menemen'de on binlerle birlikte kutlandı. Menemen Belediyesi...
Çiğli’de Cumhuriyet’in 103. yılı coşkuyla kutlandı
Çiğli Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yıl dönümü dolayısıyla...
Huzurevinde coşkulu 29 Ekim balosu
İzmir Büyükşehir Belediyesi Zübeyde Hanım Huzurevi’nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla...
Bayraklı-Bornova hattında 5 kilometrelik yenileme
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı ile Bornova arasındaki önemli güzergâhlardan Yüzbaşı...
Efes Selçuk’ta Cumhuriyet Coşkusu Çocukların Sürpriziyle...
Efes Selçuk Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü Çocuk Birimleri tarafından düzenlenen...
Çocuklar İzmir’in kültürel mirasını sanatla keşfetti
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında düzenlediği basma ve...
ADD Bornova’dan Cumhuriyet Bayramı buluşması
Atatürkçü Düşünce Derneği Bornova Şubesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı Bornova Belediyesi’nin...
Başkan Dutlulu'nda '29 Ekim' mesajı!
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 103. yıl...
Cumhuriyet’in 103. yılı Karşıyaka’da gururla kutlanıyor
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 103. yıl dönümü, Karşıyaka’da büyük bir coşkuyla kutlanıyor....
Cumhuriyet’in 103. yılı Karşıyaka’da gururla kutlanıyor
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 103. yıl dönümü, Karşıyaka’da büyük bir coşkuyla...